20120606

kirjaimia katukuvassa

Heräteostosten aatelia ovat ne, joita ei tiennyt tarvitsevansa mutta joihin rakastuu silmittömästi heti niihin törmätessään. Kävin poikkeuksellisesti Arabianrannan postissa postittamassa jotain tässä männä viikolla ja tiskin vieressä huomioni kiinnittyi tähän korttinippuun. Se saattoi olla tuo upea neonoranssi kansi tai sana typography siinä samaisessa kannessa mutta yhtä kaikki innostuin heti.


Ystävällinen postintäti kertoi, että korttisarja esittelee typografiaa eri sijainneista Helsingistä ja että kyseessä on rajattu, 200kpl painos. Upeat duotone-valokuvat neonoransseine yksityiskohtineen antavat aivan uuden näkökulman kaupunkitilaan.Ihan ensin piti tietenkin yrittää tunnistaa mahdollisimman monta kunnes maltoin lukea oman kappaleeni (nro 18) esittelytekstin. Jokaisen kortin kääntöpuolelta löytyy QR-koodi jonka puhelimella lukemalla saat kyseisen kuvan tarkan sijainnin selvillä. Loput ohjeista kehottavat menemään paikan päälle, fiilistelemään ja kirjoittamaan ne fiilikset korttiin jonka jälkeen kortti tulee lähettää to someone special.Nämä taitavat kyllä mennä samaan kategoriaan Pantone-korttieni kanssa, saa nähdä raaskinko lähettää yhtäkään vai päätyvätkö nämä johonkin muualle. Ihania yhtä kaikki. Samainen korttisarjan loihtinut graafikko on suunnitellut myös koulumme tämänvuotisen taskukalenterin. Josta tulikin mieleeni, että voisinkin käydä huomenna hakemassa omani.


Lisää tekijästä täällä.

2 kommenttia:

 1. Oi, näyttää mahtavalta! Tuollaisen kun joskus löytäisi Turku-versiona...

  Ootko muuten käynyt jo fonttikävelyllä? Mulla tuli heti se mieleen noista korteista, kun edellisellä Helsingin reissullani tein iltakävelyn fonttien seurassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa fonttikävely on ollut jo jonkin aikaa to do -listalla, en ole vain ehtinyt hakea karttaa vielä! Ja meinasin blogiinkin mainostaa heti kun saan kartan käsiini ja ehdin käydä testaamassa. Se on mielestäni aivan mainio idea! <3

   Poista

Kerro ihmeessä!