20120627

apua

Tiedätkö sen tunteen kun tietokone tai esimerkiksi tulostin alkaa ryppyillä ihan huolella. Revit hiuksia päästäsi ja yrität kaikkesi mutta lopulta (etenkin tulostimien kanssa) on useimmiten pakko nöyrtyä ja pyytää apua. Ja juuri silloin, sillä sekunnilla kun saat soperrettua puhelimeen, että se ei vaan tiiätkö tulosta, laite alkaa toimia moitteettomasti. Fyysisesti samassa paikassa sijaitsevan auttajan kanssa tämä on vielä näyttävämpää, paperi suorahtaan sujahtaa paikalleen mustepäiden alkaessa laulaa heti kun kyseinen kaveri kävelee koko masiinan viereen.

Kesken ihan leppoisan taittotyöskentelyn tänään, InDesign, rakkain työkaluni, kumppanini ja iltojeni ilo päätti pistää ranttaliksi. Olen tehnyt kyseisellä ohjelmalla ihmeitä töitä kymmenisen vuotta mutta tällaista en ole nähnyt koskaan aiemmin vaikka aikamoisia pulmia onkin joskus ratkottu. Raivoisa googlettaminenkaan ei antanut minkäänlaisia selviämisen mahdollisuuksia ja vioittunut tiedosto sattui olemaan vaatimattomasti kaksisataasivuinen taitto jolla on tietenkin ihan infernaalinen kiire.

Googlatessani huutelin samalla epätoivoisesti facebookissa, pikaviestimissä ja soitinkin apua samalla kun kylmä hiki valui pitkin selkäpiitä. Osaan huudoistani ei vastattu, puhelimessa todettiin, että oon hei paltsussa, soitan sulle myöhemmin. Ehdin jo harkita levyn korjaamista asennuslevyn kera ja ties mitä muuta melko massiivista kun asiat alkoivat yllättäen edetä.

Juuri kun ystäväni vastasi monirivisesti facebookissa, painoin enter oikeasta kohdasta ja ongelma katosi yhtäkkiä. Samalla sekunnilla soi puhelin ja tavoittelemani tyyppi soitti takaisin. Istuin typertyneenä työtuolissani ja sopersin puhelimeen ne kuuluisat sanat, siis kyllä se nyt toimii mutta äsken...


Pitäisi vain luottaa siihen, että se alkaa toimia heti kun joku rientää apuun.

Puistattaa silti vähän vieläkin.


2 kommenttia:

  1. Ai kauheeta, tunnen tuon kylmän hien varsin hyvin... Valota ihmeessä vähän mikä ongelma oli, niin voin pyytää sulta apua, jos kohtaan sen itsekin joskus!

    VastaaPoista
  2. Tahdon kanssa tietää, että mikä aiheuttaa sellaisen paniikin, ettei edes Googlella löydä. Tämän luettuani se nimittäin varmasti tapahtuu seuraavan kerran, kun taittotyön avaan! :D

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!