20120601

älä juokse onnesi ohi

Helsingin rautatieasema on tunnetusti läpikiitopaikka. Se palvelee öin ja päivin, tulit sitten junalla, metrolla  tai bussilla. Itse kiirehdin tennareineni nopeasti läpi, nappaan ehkä korkeintaan sämpylän tai lehden kotimatkaa varten. Kun asuin vielä juna-aseman vieressä, ilmiö oli täsmälleen sama. Sieltä haettiin ehkä take away -kahvi ja suunnattiin sitten pika pikaa mihin ikinä nyt satuinkaan olemaan sinä päivänä menossa.


Pieni parannus läpikulkurakennukseen ovat uuden siiven pikkukaupat joskaan niiden valikoima ei ole koskaan päätä huimannut, toinen, hieman toimivampi parannus on mahtava pokkariputiikki kaikkien kioskien ja patonkipaikkojen keskellä. Ihan hiljattain olin jälleen läpijuoksumatkalla kun bongasin jotain oikeasti kiinnostavaa. Kuikuilin olan yli ja harmittelin ettei minulla ollut aikaa mennä tarkemmin katsomaan mistä oli kyse.


Muutamaa päivää myöhemmin sain sähköpostia jossa minut pyydettiin paikan päälle tutustumaan tähän mielenkiintoiseen liikkeeseen. Ihan mahtava sattuma! Brands Scandinavian perustama Shop Design Station sijaitsee VR:n aiemman lipunmyyntipisteen paikalla ja on varsinainen ihanuusasema kaikkine tuotteineen. Valikoimaan kuuluu niin Brands Scandinavian edustamia klassikkotuotteita kuin niiden sekaan ripoltetuja pienempiäkin brändejä.
Valttikorttina ovat värikkyys sekä pohjoismainen design. Omaa silmääni miellyttivät melko ennalta arvattavasti sekä Aarnion värikkäät tuoteperheet, että graafisen alan klassikon, Erik Bruunin tuotteet. Aarnion Ponyt ovat sulattaneet sydämeni jo aiemmin ja niitä löytyy niin mukeina, kirjanmerkkeinä (käyttääkö kukaan enää kirjanmerkkejä?) kuin tarjottiminakin ja kaikissa  herkullisissa väreissä. Lisäksi myymälätilassa majailee myös muutama vähän suurempi muovinen aarnio-otus, kuka missäkin. Bruunilta puolestaan löytyy niin tuttua Jaffa-sarjaa kuin lintujakin.Näiden mahtavien mestareiden lisäksi myymälä on täynnä kaikkea muutakin ihanaa. Lumin laukuista aina  skeittilaudoista tehtyihin käsintehtyihin koruihin ja Sakke Yrjölän kuvittamiin kortteihin, vihkoihin sekä läppärilaukkuihin. Junan ja metron lisäksi Saken tuotteista löytyi myös bussikortti (hehheh). Yksi ehdottomista suosikeistani on Teemu Järven Pumpkin -öljylyhty jonka hillitty muotokieli sopisi aivan täydellisesti vaikkapa parvekettamme valaisemaan. Ja valoa riitti itse myymälätilassakin, suuret ikkunat antavat luonnonvalon tulvia upeasti väriloiston keskelle. Tätä rautatieasema on todella kaivannut!Mukaani sain mustan Pony-mukin sillä ponithan ovat tunnetusti laumaeläimiä (meillähän on siis jo oranssi samanlainen) ja kuten myymälää ja konseptia minulle esitellyt ihana Sanna osuvasti sanoi, kahvikin maistuu aina paremmalta kaksin kuin yksin. Sain myös P:lle vietävää Saken kuvittaman kalakortin muodossa, arvelin nimittäin, että mustan mukin käyttöoikeudesta saattaa tulla sanomista ja ajattelin lahjonnan auttavan asiaa.Ajattele miten monesta mielenkiintoisesta asiasta sitä saattaa kiireessä juosta ohi. Tämä ei varmasti ole ainoa niistä mutta seuraavan kerran kun olet taas läpikulkumatkalla asemalla, poikkea ihmeessä tänne sämpylänhaun sijaan, ennenkuin jatkat matkaa. Älä juokse onnesi (ja poniesi!) ohi!

12 kommenttia:

 1. Anonyymi1/6/12 15:33

  Kiva postaus! Helsinkiin tullessa (ja sieltä poislähtiessä) tulee ryydlaukauttua juna-aseman läpi eikä tosiaan sivuille ole tullut vilkuiltua. Jatkossa kannattaa toimia toisin, tuo musta-valkoinen kassi on ihana ja paljon muutakin kivaa näyttäisi olevan. Isoista ikkuinoista plussaa, tilassa viihtyy, kun se on hyvin toteutettu (ja sitten ostaakin helpommin, kokemusta on, ostamiseen lankeamisesta siis...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täsmälleen samaa mieltä tuosta tilan vaikutuksesta viihtyvyyteen ja ostopäätöksiin. Ne tuotteetkin pääsevät niin paljon paremmin oikeuksiinsa aurinkoisessa avarassa tilassa. :)

   Poista
 2. Anonyymi1/6/12 18:56

  Ihana kauppa, mutta tää sun blogi vasta huippu onkin! Kertalukemisella tiukkaan koukkuun, KIITOS että kirjoitat ja kuvaat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho. Kiitoksia. :) Ole hyvä vain, ihana kuulla, että tästä saa jotain irti. :)

   Poista
 3. Anonyymi1/6/12 20:55

  Käyttääkö kukaan enää kirjanmerkkejä? Kyllä käyttää, niitä tarttuu mukaan aina kun löytyy kivoja ja silti niitä ei ole koskaan liikaa. Ponytkin kelpaisi! Pitääkin joskus piipahtaa tuohon kauppaan, minäkin olen aina vain kävellyt ohi kiireisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että kirjanmerkit ovat vielä voimissaan! Itse olen sitä tyyppiä, että ne pääosin hukkuvat ennenkuin ehtivät kirjan väliin.

   Piipahda ihmeessä, itse tein päätöksen yrittää hieman hellittää muissakin asioissa jotta en juoksisi ihanuuksien ohi muuallakaan. :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Tuonne on päästävä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin, ihastuin, shoppasin :-)

   Poista
  2. Ooh! Mahtavaa. :D Mitä tarttui mukaan?

   Poista
  3. Eräälle blogimutsille jotakin kivaa. En viitsi paljastaa vielä sen tarkemmin :-)

   Poista
 5. Junamatkailu on arkea minulle, mutta Pasilan asema olisi se järkevä vaihtoehto. Yökyökyök! Sen sijaan mielelläni ajan loppuun asti ja koko rahalla ja Brands on jo tutkailtu muutamaan otteeseen. Postauksesi oli kiva silti lueskella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että joku on jo löytänyt tiensä Shop Stationille. :)

   Pasilan asema on kieltämättä aika ankea. Onneksi harvemmin tulee siellä jäätyä.

   Poista

Kerro ihmeessä!