20120514

se migreenikauppa

Hiljattain luin erästä keskustelupalstaa jossa ruodittiin (Suomessa ainakin) uudehkon merkin, Desigualin vaatteita. Eräs varsin kärkäs kirjoittaja oli sitä mieltä, että koko liikkeeseen sisään käveleminenkin laukaisee migreenin, että toivottavasti ei edes rantaudu Suomeen moinen putiikki.Itse olin puolestani aivan innoissani kun bongasin samaisen puljun suoraan pääostoskadulta ensimmäisenä päivänäni Asterdamissa. Tokihan liike melkoista väri-ilotulitusta oli sisältäkin mutta ei kai niitä kaikkia samaan aikaan ole tarkoitus päälle pukeakaan!


Olen miettinyt tätä ennenkin mutta etenkin Desigualin kohdalla tuli selvemmin esiin myös ympäristön vaikutus. Ystäväni S oli sitä mieltä, että myös valo on erilaista eri paikoissa ja se saa vaatteet usein näyttämään paremmilta kuin Suomessa. Itse olen lähinnä ajatellut sen johtuvan myös pukeutumisellisesti rennommasta ilmapiiristä joka Amsterdamissa vallitsee ja olen ennenkin tehnyt muutamia hutiostoksia siitä johtuen. Siellä on helppo kuvitella pistävänsä päällensä melkein mitä vain ja palattuani tänne ei olo olekaan aina niin vakuuttunut enää.


Kaikesta huolimatta hullaannuin niin kovin näihin väri-iloitteluvaatteisiin, että ostin yhden sieltä mukaankin. En olisi pannut pahakseni myöskään muutamia ärtsyjä laukkuja mustaa asua virkistämään tai vaikka vähän villimpiä alusvaatteita niiden päivien varalle kun tämä ostamani toppi tuntuu liian railakkaalta. Tyydyin kuitenkin loput matkabudjetista säästääkseni ostamaan vain tuon topin.


Kotiin päästyäni odotteli täällä eräs melkoisen kauan luokseni matkannut ebay-löytö, joka sekin on samaisen putiikin tuotantoa. Olen myös yllättänyt ja ylittänyt itseni pukeutumalla näihin molempiin jo monta kertaa niiden räväkkyydestä huolimatta. Jonnekin vuosien varrelle on kadonnut se nuoren aikuisen itsevarmuus jolla on vedetty suunnilleen vyön levyinen hame päälle ja olo on silti ollut pukeutunut eikä alaston ja nolo. Tai ylipäätään mitä tahansa muutakin mikä sillä hetkellä on sattunut itseä miellyttämään. Sittemmin mukaan kuvioihin on astunut epävarmuus muiden mielipiteistä ja oman itsetunnon riittävyydestä. Nämä valitettavasti karsivat räikeimmät yksityiskohdat alta aikayksikön vaikka kaikki niistä eivät varmaan katastrofeja olisikaan. Päinvastoin.


Molemmat vaatekappaleista vaativat seurakseen hillitympää päästäkseen parhaiten esiin. Eli minun tapauksessani useimmiten mustaa. Mutta sitten sen hillityn kanssa ne kertakaikkiaan raikastavat kyllä koko asun päästä varpaisiin ja olokin on mainio. Se on suorastaan hämmentävän hyvä eikä siinä näy jälkeäkään virheostoksesta vaikka ihan ensin hieman epäilyttikin.
Oletko sinä ostanut vääränlaisia vaatteita erilaisessa ympäristössä? Tai päinvastoin tehnyt ihan mahtavia uusia aluevaltauksia uuden paikan innoittamana?

10 kommenttia:

 1. Tää kuulosti nyt tosi tutulta. Enpä ole aiemmin osannut ajatellakaan sitä näin. Mutta kyllä, olen ostanut upeita vaatteita väärän ympäristön (Portugali) vietellessä minut. Tuolla ne nyt makaa kaapissa ne vaatteet.

  Olen miettinyt myös tuota, että miksi nykyään on epävarma omasta ulkonäöstään ja pukeutumisestaan? Uskon, että ainakin omalla kohdallani se nivoutuu jotenkin äitiyteen. Poikamme on nyt 4-vuotias, ja äitiyden myötä minusta on tullut tällainen.

  VastaaPoista
 2. Desigualin vaatteita on saanut jo monta vuotta myös Suomesta, Aleksin Aleksi 13:sta. Yläkerrassa on ollut Desigualin aika laaja osasto jo pitkään, tosin en tiedä onko osastoa enää sillä vaatteet on minulle ihan liian värikkäitä ja käyn harvoin niitä katsomassa. :)

  Mutta juu, joskus ulkomailta, varsinkin helteestä (Thaimaa, Sri Lanka) tulee ostettua sellaisia hepeniä (ts. liian lyhyitä shortseja tai mekkoja hauskoissa kuoseissa) joita ei enää Suomessa kehtaa päälleen laittaa. :)

  VastaaPoista
 3. Desigualin takista myös haaveillut jo pitkään.. yhden jo Ebaysta ostin mutta olikin sitten liian iso että meni kiertoon. Suomalaiset ovat jotenkin niin jäykkiä mieleltään ja pukeutumiseltaan. Vähänkin värikäs on räikeää ja jotenkin liian näyttävää kun pitäisi vaan omaa olemistaan pyydellä jotenkin anteeksi. Omasta mielestäni värit on luotu käytettäviksi ja muukin kuin musta voi olla tyylikästä! :) Ihanan takin löysit!

  VastaaPoista
 4. Desigual on suosiossa täälläkin. Yksi ihana takki jäi liian pienenä Tukholman liikkeen rekkiin, mutta sen sijasta mukaan tarttui uusi kukkaroa ja paita (visa vikisi). Kaapista löytyy kaksi mekkoa ja yksi laukku, jonka isä toi reissultaan ja tutustutti tyttärensä Desigualiin.

  Aleksi 13:sta Aleksanterinkadulla on osasto ja Kluuvissa Showroom8 (?) myy ainakin laukkuja. Lisäksi Spirit Storen kuvastossa oli Desigualin vaatteita ja laukkuja.

  Itsestä hauskinta on että varsinkin Desigualin takkeja käyttävät, jotka ovat Suomessa tulleet vastan ovat noin 50:siä naisia. Mukavaa että hekin uskaltavat repäistä.

  VastaaPoista
 5. Toi takki on aivan mielettömän upea ja sopii sulle kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
 6. Mä en tajuu miksi blogilista ei oo näyttänyt sun posteja. mietin jo, et oon yksin täällä bellablogeissa vankina :) Kummasti toi osoitteen muutoskin hankaloittaa muka kommentointia kun on eri tili (nyt kirjotan kyllä gmail-tilillä tänne) läpäläpäläpä, asiaan.

  Ihan hemmetin hienoja ja juuri sulle sopivia kumpikin noista vaatteista. Tykkään sun tyylissä juuri noista persoonallisista ja rohkeista vaihtoehdoista, koska minusta sellanen aikuismainen minimalismi on jotenkin aivan liian tylsää sulle! Pitäisi oikeastaan pitää sellainen tyyli-iltama (öö askarteluiltaman ja ties minkä iltaman lisäksi) et käytäs läpi mikä sopii kellekkin, mitä lisää ja mistä karsitaan. tekis mulle ihan pirun hyvää ainakin ja sulle ehdottamsti lisää tollasia printtejä!

  VastaaPoista
 7. Desigualin fani täälläkin!

  VastaaPoista
 8. Täältä löytyy myös fani pitkältä aikaa. Lempparina sellaiset valtavat erittäin värikkäät haaremihousut, jotka ovat kesän ykköspukine. Ja tietysti ne trikoomekot. Ostan aina kun sopiva kuosi/väriyhdistelmä käy kohdalle, tarkkaan pitää valita! Helsinkiläisille kerrottakoon, että paras valikoima ko. merkin vatteita löytyy Bulevardi 5:sesta, joka sijaitsee ihan nimensä mukaisessa paikassa. Myös erinomainen valikoima Ted Bakerin vaatteita ja erittäin persoonallinen ja asiantunteva myyjä/omistaja. (myös jos olet vailla juhla-asua this is the place to be).

  VastaaPoista
 9. Desigualin laukkuja olen jo vuosia kuolannut ja nyt sellaisen hankin! Kengissä myös aivan ihania, mutta onneksi liian korkeakorkoisia vaihtoehtoja :)

  Olen ollut hyvin lähellä tilata nettikaupasta jotain, joten tuo Aleksi 13 vinkki tuli tarpeeseen, kiitokset! Stockalla on jotain, mutta hyvin pieni valikoima. Ehkä pitää joku laivamatka Tukholmaan varailla, että ehtii myös sinne, eilinen työreissu meni niin tiukalle, että hyvä kun paluukoneeseen ehti!

  VastaaPoista
 10. Eksyin sun blogiin kun vaan googlettelin Desigualia, olen myös aivan hullaantunut ja kaapista löytyy jo muutama mekko, ja Cirque du Soleil-malliston takki. Aivan huikeita vaatteita, mulle kaikki! :D
  Enimmäkseen netin kautta tilaan, kun kaupoissa on niin suppeat valikoimat. Ainakin löytyy vaihtoehtoja ja varmasti mieleiset kappaleet :) Eilen työpaikan iltamissa yksi työkaveri alkoi näpräämään ylläni ollutta mekkoa ja sanoi että "katoin onko samaa merkkiä kun mulla tää mun paita...Desigual?" :D
  Hän on myös hurahtanut siis, ja juteltiin miten ei voi erehtyä, jos näkee jonkun päällä Desigualia. Toinen työkaveri tokaisi että "ihana takki!" kun heitin Abrig Mentan niskaani. Minä en aio välittää tylsästä suomalaisesta pukeutumista, ja onneksi meitä on muitakin! :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!