20120511

aivot nenän kautta ulos

"Ei, tällä eivät tule aivot nenän kautta ulos", luki sähköpostin ensimmäisellä rivillä. Olin hämmentynyt, minulle O:lle oli juuri tarjottu testiin lasten nenäimuria joka liitetään tavalliseen kotipölynimuriin ja jos ihan totta puhutaan, ensimmäinen ajatukseni oli juuri tuo mihin ensimmäisessä lauseessa viitattiin. Siis minun pitäisi liittää yhteen valtavaa ääntä pitävä, tehokas Dysonimme ja muovinkappaleista koottu laite jonka toinen pää laitetaan O:n nenään. Ajatus tuntui aivan absurdilta.
Kun vihdoin sain imurin käsiini, olin edelleen ihan yhtä skeptinen ja osaksi varmaan juuri siitä johtuen emme kokeilleetkaan sitä aikoihin. Toinen, suurempi (ja tietenkin mukavampi) syy on se, että O on luojan kiitos aika harvoin kipeänä. Tutustuin kuitenkin aiheeseen tarkemmin seuraavaa flunssaa odotellessa ja hiton hyvältähän se kuulostaa. Nenäimuria on testattu keskosvauvoilla ja sairaalaympäristössä, sen Suomeen tuonut Annina on itsekin terveydenhuoltoalalla, fysioterapeutti, lähihoitaja sekä tietenkin äiti.

Meillä on tähän mennessä menty varmaan jokaiselle pienen lapsen äidille (ja isälle) tutulla apteekin NenäFriidalla, jonka käyttö on sitten pikkuvauva-ajan vähentynyt aika reilusti. Vaikka olenkin nainen, alkaa NenäFriidan käyttö olla jopa minunkin multitasking-taitojeni rajamailla. Samalla kun pidät liikkuvaa vauvaa lasta paikoillaan, laitat toista päätä nenään, pidät toista päätä omassa suussasi ja pitäisi saada vielä imettyä sen kautta räkää pois. Ihan toimivahan se on jos kykenee tähän noin kuutta kättä vaativaan suoritukseen.


Kun O kotiin palattuani alkoi samantien flunssailla oikein kunnolla, päätin antaa hurjalta kuulostavalle Babyvacille mahdollisuuden. Luin ohjeet, kasasin muovinpalat ja liitin koko hökötyksen imuriin. Olin lähestulkoon varma, että O ei suostu tulemaan kolmea metriä lähemmäs vaan kuinkas kävikään. Homma toimi kuin unelma poislukien edelleen sen Dysonin melkoisen kovan äänen joka taisi enemmän häiritä minun kuin O:n hermoja ja jolla ei tietenkään ole varsinaisesti mitään tekemistä Babyvacin kanssa. Räät lähtivät ja laite ei itseasiassa ollut ollenkaan niin epäilyttävä käytössä kuin olin ajatellut. Eivätkä ne aivotkaan karanneet mihinkään. Kuvia en sentään saanut itse tilanteesta vaikka tähän vähemmän käsiä tarvittiinkin kuin aiempaan NenäFriidalla niistämiseen.Osien puhdistaminen vaati hieman akrobatiaa mutta se ei kovin suuresti eronnut sen aiemman NenäFriidankaan pesemisestä. Vaikka nenän saakin tällä tyhjemmäksi, on myös O:ta puhdistettava aina välillä. Tätä hommaa helpottavat huomattavasti Jackson Reecen NoseNuzzles-liinat joiden ph on sama kuin limakalvoilla. Niillä nenän pyyhkiminen ei siis kuivata, eikä ärsytä ihoa vaan ne toimivat suolaliuoksen tavoin vaikka ovat näppärässä kosteuspyyhemuodossa. Myös näiden kohdalla olin aika skeptinen, mietin, että eroavatko ne nyt sitten lopulta kuitenkaan tavallisista kosteuspyyhkeistä mitenkään.
Nyt, tiukan kliinisen testaamisen jälkeen olen sitä mieltä, että kyllä eroavat. Meillä on aiemmin niistetty nenää niin tavalliseen paperiin kuin kosteuspyyhkeisiinkin osittain ja nyt NoseNuzzlesien myötä punoittava ja arka nenänvierus on muisto vain. Kaikkein tehokkain ase flunssaa vastaan taisivat kuitenkin olla Sophie the Giraffe -pallot. Pieni potilas parani suorastaan silmissä ne saadessaan joten kohta ei toivottavasti ole käyttöä niin Babyvacille kuin räkäliinoillekaan vaikka molemmat selkeästi toimivatkin.


Lisää Babyvacista täällä.
Lisää NoseNuzzleseista täällä

1 kommentti:

  1. Jostain olen joskus lukenut, että nenää ei pitäisi niistää kovin voimakkaasti. Että se ennemminkin aktivoi rään valumista. Jotenkin tämä imuriasia ei nyt sovi siihen kuvioon :) pysyn skeptisenä, mutta hauskaa kuulla että toimii! Ja nuo kosteuspyyheasiat pitää laittaa korvan taa.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!