20120417

kuusitoista pintaa ja vaaleanpunaista suihketta

Tuleeko teillekin sellainen olo kun tapaatte jonkun alan asiantuntijan, että tunnette itsenne vähän yksinkertaiseksi? Kun menee kampaajan kanssa kahville, alkaa miettiä että voi hitto, olisi pitänyt siistiä kuitenkin ne latvat. Nettisuunnittelijalle melkein hävettää näyttää omat kotisivuräpellykset. Psykologin kanssa puhuessa miettii jatkuvasti sanomisiaan vaikka asia koskisi auringonkukkia ja kultaisia tennareita.


Käväisin jonkin aikaa sitten jälleen keskustelemassa siivoamisestani tai oikeastaan ihan muista asioista mutta päädyimme jälleen kerran siivoamiseen kuitenkin. Siis kottarainen siivoustentissä 2.0. "Pidätkö sä rättiä tälleen?" Siivousjumala kysyi ja mytisti sinisen liinan käteensä ruttuiseksi kasaksi. Tuijottelin tennareitani ja mutisin jotain pienen joon tapaista.

Sen jälkeen sain käteeni siivousliinan jossa on, usko tai älä, taitteluohje. Eikä siinä vielä kaikki. Vaaleanpunaisessa vessanpesuun tarkoitetussa versiossa on myös numeroitu siivousjärjestys. Tämä on varmaan teille kaikille hammasharjalla kaakeleidenvälejä rapsuttaville Excel-taulukkoja rakastaville siivousguruille ihan tuttu juttu mutta minulle aivan uutta. Seuraamalla ohjeita saat kuusitoista puhdasta pintaa joilla siivota eivätkä edellisen kohteen liat siirry seuraavaan paikkaan kun käännät aina esiin uuden kohdan. Jestas. Sisäinen rätinmyttääjäni kiittää ja kumartaa.
Levällään olevista tavaroista kirjoittaessani kerroin myös keittiön verhoihin sopivasta Methodin puhdistussuihkeesta ja nyt hieman pidemmän käytön jälkeen on jotain muutakin kerrottavaa kuin sen istuminen sisustukseen. Se nimittäin myös toimii. Sen lisäksi, että keittiömme tuoksuu pysyvästi verigreipiltä, suihke myös oikeasti helpottaa päivittäissiivousta ja mikä älyttömintä, se ei tunnu vähenevän juuri ollenkaan kovasta käytöstä huolimatta. Käytän vaaleanpunaista suihketta kaikkialla mutta etenkin keittiön ruokaisan ruokapöydän sekä epämääräisiä laikkuja tauotta tuottavan tason ja tiskipöydän putsaukseen tämä on ihan omiaan. En kertakaikkiaan voi kuin suositella. 
Vaaleanpunaisista apuvälineistä huolimatta olen alkanut vakavasti harkita myös kotisiivouksen ostamista ajoittain. Minkälaisia kokemuksia teillä on siitä? Ehdoton edellytys vai turhaa haihattelua? Lisäänkö vain stressitasoani siivoamalla raivokkaammin koska siivoja on tulossa ihan kohta (kts. postauksen ensimmäinen kappale) vai toisiko se oikeasti lisää aikaa käytettäväksi johonkin tärkeään (kts. sivupalkin tagi 'elli')?

Postauksen siivousvälineet tarjosi Siivouskauppa. Maalipurkit työpöydän omia. 

17 kommenttia:

 1. Mistä tollasia rättejä saa?
  Muualtakin kuin siivouskaupasta?

  Ihan huippua! Sopis just mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kyllä yhtään, rätit ovat siis Viledan joten varmaan kyseisen merkin jälleenmyyjiltä löytyy. :)

   Siivouskauppahan tosin toimittaa halutessa myös muualle ja vastaa kysymyksiin joten ota rohkeasti vaan yhteyttä sinne. :)

   Poista
 2. Samaa olen miettinyt. Että olisi aika superia jos ostaisi siivouspalveluja - vaikka sitten kerran kuussa? Ikkunanpesu ok-talossa on itselleni ainakin ihan täyttä tuskaa, kamalaa hirveetä jota en millään viittis tehä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, vaikka vähän harvemmallakin välillä ostettuna uskoisin niistä olevan oikeasti apua. Ja herranjee, en osaa edes kuvitella kuinka paljon hommaa on omakotitalossa kun itse tuskailen pelkästään tämän kerrostaloasunnon kanssa. :D

   Poista
 3. Kaverini muisteli siivouspalveluiden ostamisesta puhuttaessa, että aikana jona siivooja heillä kävi, oli tiskialtan aluskaappi aina hohtavan puhdas. Jostain syystä asia tulee mieleen aina, kun oman kaapin avaa ja kaiken sen lähmän ja murut näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Meilläkin on siellä lähmää ja muruja!

   Poista
 4. Heh, itsekin olen entinen rätinrutistelija, mutta kesätyö siivoojana opetti ainakin jotakin: juuri tuolla lailla käytän kaikkia rättejä, oli sitten kyse vessan pesusta tai pölyjen pyyhinnästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Ihan mahtava termi tuo rätinrutistelija! Minäkin kuulin tästä vaahdotessani(!), että kyseinen tapa on itseasiassa ihan yleinen jos on yhtään kokemusta siivoamisesta.

   Poista
 5. Äitini luona käy siivooja joka viikko - äitini rakastaa sitä, että kerran viikkoon joka paikka on yhtäaikaa puhdas. Jos en itse olisi kotihoidontuella, niin käyttäisin minäkin tuota palvelua.

  Jotenkin tulee mieleen sellainen ajatus, että usein miehet saavat/saivat kokea sen puhtaan kodin tunteen tullessaan kotiin, kun joku muu (a.k.a vaimo tms)on sen kodin siivonnut. Mikä siitä tekee syntistä, jos nainenkin sen saman tunteen haluaa kokea? Siinä samalla kun vielä edistää työllisyyttä, niin sehän on selkeä win-win-tilanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten oikeasti hyvä pointti! Ehkä sitä jotenkin itse ainakin ajattelee, että pitäisi jotenkin jaksaa kaikki itse. Tämähän pätee muillakin elämänalueilla usein. Mutta miksi ihmeessä? Ja tuo työllistäminen on toinen, sitä en ehtinyt vielä edes ajatella mutta totta, näinhän se on. :)

   Poista
 6. Vinkkaanpa muuten, että nuo Method-suihkeet on Stockan Hulluilla Päivillä tarjouksessa - jos ei Siivouskauppaan asti voi lähteä. ;)

  VastaaPoista
 7. Muutaman kerran ennen juhlia olen siivoojan tilannut. Suosittelen! Kun joskus tästä kotiäidit kovapalkkaisesta hommasta siirryn taas seuraavaan tuloluokkaan ja aika perheen kanssakin vähenee, ulkoistan kyllä moppaamisen ja pölyjenpyyhinnän. Se että pitää itse järjestellä paikkoja ennen siivoojan tuloa on vain hyvä motivaattori, pitää romut omilla paikoillaan. Yleensä olen siinä aika surkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan olla vakaasti sitä mieltä, että se vähentäisi huomattavasti yleistä stressitasoa. Ja tunnistan itseni kyllä tuosta surkeasta paikalleenlaittajastakin. :D

   Poista
 8. Vinkkaan myös, että jos ei halua suomen hintoja maksella noista methodeista, niin niitä saa huomattavasti halvemmalla iherb.comista. Myös valikoimaa on huomattavasti enemmän. Terv. nimim. käsisaippuasta ja vessanpöntön pesuaineesta lähtien lähes kaikki methodia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, tämähän olikin hyvä vinkki myös. Toisaalta voi olla, että jos noita sivuja selailee vähän enemmän, alkaa rahan säästyminen olla aika kaukaista kun siellä näkyy olevan kaikenlaista muutakin mielenkiintoista. :D

   Poista
  2. Ah, piti vielä lisätä tähän, että valikoima on Siivouskaupalla kyllä ihan kohdallaan Methodin osalta ja muutenkin todella laaja siivousta koskien mutta tottakai hintataso on eri luokkaa kuin ulkomailta tilatessa. Se tosin olisi mukava tietää kuinka paljon tuolta tulee postituskuluja?

   Poista

Kerro ihmeessä!