20120314

kirjaimia, kirjamuovia ja kirppislöytöjä

Ensimmäisistä meille muuttaneista muovikirjaimista lähtien olen haaveillut hyllystä työhuoneen seinällä. Sellaisesta missä olisi purkkitolkulla kirjaimia ja numeroita rivissä. Pitäähän graafikolla nyt kirjaimia olla mistä valita. Hyllystä ei ole tietoakaan mutta kirjaimia on kyllä tupsahdellut vastaan ja sopivia lasipurkkeja myös. Savunharmaakantinen on uusin kirppislöytö, isoin myös kirppikseltä. Pienin taitaa olla joku P:n jäljiltä jäänyt jalapenopurnukka. Kokoelma karttuu hitaasti mutta varmasti.


Kirppikseltä on löytynyt viime aikoina muutakin. Olen osunut jotenkin sopivasti aina ohikulkumatkalla paikalle ja viimeksi kannoin kotiin myös mielettömän nostalgisen kirjamuovikasan. Ihan mahtavia kuvioituja muoveja, niitä joiden saaminen kirjan päälle kauniisti oli kertakaikkiaan mahdotonta. Nyt ne ovat lämmin tuulahdus lapsuudesta ja upeaa askartelumateriaalia. Sitä en tosin tiedä onko sorminäppäryys vuosien varrella yhtään parantunut, se nähdään kun yritän jossain vaiheessa hyödyntää näitä johonkin projektiin. Keltaista ja ruudullista ainakin.
4 kommenttia:

 1. Niin miksiköhän nykyään kirjat päällystetään ihan sillä peruskontaktimuovilla?! Niin ihania nämä kirjamuovit(ja kyllä,muistan ne omasta nuoruudestani:)!

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo kirjaimet! Tykkään niin väreistä että voisin itsekin laittaa tuollaisia kotiini :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo kirjaimet! Ja ah, miten nuo muovit palauttavat takaisin 80-luvulle. Muistan ne piiitkät illat, kun kaikki kirjat piti muovittaa.

  VastaaPoista
 4. Uuh! Ties mistä sitten kertoo, mutta inhosin jo lapsena noita kuviollisia kirjamuoveja. Ne saivat aikaan suttuisen ulkonäön eikä nähnyt heti, mistä kirjasta on kyse. Onneksi meillä suosittiin sitä tavallista läpinäkyvää, ja äiti oli maailman paras kirjanpäällystäjä (nuoruuden kesätyö kirjastossa oli jättänyt jälkensä!)

  Mutta kirjaimet ovat huippusöpöjä!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!