20120217

kun hulauttaja siivousjumalan tapasi

Kahden kissan ja yhden puolitoistavuotiaan taloudessa on pakko siivota ja mieluiten useamman kerran päivässä ainakin jokin osa kodista. Kliinisistä blogikuvista huolimatta meillä vallitsee useimmiten melkoinen kaaos jota yritän aina epätoivoisesti jostain päästä taltuttaa siinä järin hyvin onnistumatta. En ole mikään varsinaisesti mikään siivousihme, kunhan nyt parhaani yritän kun pakko on.
Siivoaminen on mielestäni sekä tylsää, että hankalaa ja haukkaa melkoisen osan päivästä. Pidän toki siististä kodista mutta sen saavuttaminen tuntuu aivan utopistiselta. Siivousvälineiden kaivaminen tupaten täynnä olevasta kaapista ärsyttää ja ne ovat kaiken lisäksi vielä yleensä niin rumia, että niiden jääminen johonkin saatavillekin ärsyttää. Melkein enemmän kuin se kaapista kaivaminen. Puhumattakaan siitä miten paljon se sotku ärsyttää.Eräänä lumisena aamuna löysin kuitenkin itseni työkuvioissa Lönnrotinkadulta Siivouskauppa-nimisestä putiikista ja johan olikin muuten putiikki. En ollut edes tullut ajatelleeksi miten raflaavalta siivoamisenkin saa kuulostamaan ja näyttämään kun toimeen tarttuu asiansa osaavia tyyppejä. Niko, toinen Siivouskaupan omistajista sanoikin, että siivous on tullut ulos kaapista ja siltä kauppa kyllä näyttikin.Liiketilan on suunnitellut Tom Gustaffson ja se on niin kaukana mielikuvastani siivouskaupasta kuin vain olla voi. Ei jälkeäkään ankeista pesuainelaatikkohyllyistä tai Tarjoustalofiiliksestä. Olin ihan äimänä kaikesta siitä valikoimasta ja osaamisesta mitä tästä paikasta löytyi. Ja tietenkin myös esimerkiksi ihanista peltisankovalaisimista jotka löytyvät kassan yläpuolelta. Kauppa on täynnä mahtavia siivoustuotteita aina pesuaineista erilaisiin pumppunokkiin ja muihin ammattipuolelta kuluttajan ulottuville tuotuihin välineisiin. Siivouskauppalaiset ovatkin innokkaina toimivien ja ekologisten ratkaisujen perässä "eikä haittaa vaikka ne näyttäisivätkin vielä hyvältä", toteaa Niko.

Työasioiden seassa keskustelimme kahvikupin äärellä myös paljon muustakin. Sivusimme ekopesuaineita, lastenkasvatusta, ammattisiivousta (sinunkin Flow-festarijälkesi siivoaa tämä samainen firma), vaaleanpunaisia lumilapioita ja O:kin osallistui inventoimalla ärhäkän värisiä tiskiharjoja.


Luulin tulleeni juttelemaan (pääasiassa) työn alla olevasta projektista mutta päädyinkin lempeään ristikuulusteluun siivoustavoistani. "Oletko sä sellanen hulauttaja?" "Milloin olet itseasiassa viimeksi katsonut pesuaineen annosteluohjetta?" No tuota. Siitä nyt on jo aikaa, myönsin nolona ja tunnustin nimenomaan hulauttavani sitä sopivasti sankoon. Useimpia pesuaineita tarvitaan kuulemma millistä kymmeneen per sanko. Eli siis aivan järkyttävän paljon vähemmän kuin mitä sinne hulahtaa. Puhuimme myös suurimmasta siivousongelmastani, eli siitä että ne tarvittavat välineet ovat siellä kaapinperällä  samalla kun tuoksuttelin Methodin ja Maison Bellen yleispuhdistussuihkeita. Nenäni olisi mielellään ostanut ne kaikki ja haikein mielin vilkuilin tuota pink grapefruit -tuoksulla varustettua pulloa jonka hinta vaikka kohdallaan onkin, on aika suolainen kokopäiväiseen siivoan tällä ihan kaiken -käyttöön.

En tainnut olla ensimmäinen joka näitä asioita pohtii, sillä Niko hymyili ja kysyi, että miksen osta kivan  näköistä suihkepulloa ja lantraa sinne valmiiksi sopivaa pesuainetta. Niin. Miksi hitossa en tee niin? Ylipäätään saamani neuvot ja vinkit olivat ihanan maanläheisiä, toimivia ja hyviä. Seuraavan siivouspulman kanssa tiedän aivan ehdottomasti mihin menen käymään.
Työpalaverin sivujuonteena sain myös testiin himoitsemani Method-sarjan kaksi kylppäriputelia jotka olivat kuulemma ihan ehdottomia kylpyhuoneen puhtaana pitämiseen. Ensimmäinen pulloista on tuhdimman näköinen umpisininen Tub 'n Tile joka lupaa kylpyläntuoksuisen, puhtaan kylpyhuoneen. Suihkuta, hankaa kevyesti ja huuhtele. Myrkytön ja biohajoava suihke todellakin teki tehtävänsä, kylppäri oli puhdas, raikas ja toden totta, tuoksui kylpylältä.

Toinen pullollinen kuulosti aivan ihmeaineelta ja on lunastanut myös lupauksensa mainiosti. Se siis suihkutetaan (alasti kuten saamani ohje kuului, se on siis niin myrkytöntä ettei sitä suihkiessa tarvitse suojautua) suihkun jälkeen suihkutilaan ja jätetään siihen. Seuraava päivä tai suihkuttelija puolestaan käydessään normaalisti suihkussa huuhtelee sen pois kunnes vetäistään uusi kerros. Aine poistaa ja ehkäisee kalkki- ja saippuajäämiä ja jättää myös jälkeensä erittäin miellyttävän tuoksun.

Tästä kaikesta innostuneena marssin samantien myös ostamaan silmää miellyttävän suihkepullon ja ekopesuainetta pirteän sitruunantuoksuisena. Enkä edes hulauttanut. Kiitos Siivouskaupan, meillä on nyt vähän siistimpi keittiö ja katseenkestävä pullo joka saakin jäädä käden ulottuville lojumaan. Ja lisäksi kylpyläntuoksuinen kylpyhuone. Olen vihdoin löytänyt siivousjumalani! Vielä kun joku ehtisi imuroida täällä joskus.


Siivouskauppa.fi

Siivouskauppa facebookissa

8 kommenttia:

 1. Imurointia varten hommaa sellainen siivousrobotti (mä ainakin himoitsen sellasta, koska inhoan imurointia). Niitä on tuntunut olevan tarjouksessa nyt kaikenmaailman citykimppadiileissä ;)

  VastaaPoista
 2. Mä myönnän kyllä tuhlailevani omaisuuteni tohon pink grapefruittiin, tuoksuu niiiiiiiiiin mahtavalta ja koiranpennun kusien siivoominen lattialtakin tuntu melkein juhlalta, kun sai sillä pestä 8)

  VastaaPoista
 3. Kääk - hulauttaja täälläkin!
  Täytyykin nyt laittaa omaisuus ihaniin aineisiin, jospa se motivaatiokin tulisi valikoimiin piakkoin, niin eivät jäisi sinne kaapin perälle ne aineetkaan...

  Mulla on ihan sama ongelma, ei vaan tule siivottua kun ne kaikki kamat ja tarvikkeet on niin tiukasti siellä kaapissa. Pitäisikin organisoida siivouskaappi parempaan järjestykseen...

  VastaaPoista
 4. Heippa :-) löysin sun blogiin muutama päivä sitten ja ihastuin ihan täysillä! Harvoin mikään blogi kolahtaa näin kovasti :-) inspiroivia kuvia ja juttuja, tykkään! Oon tässä muutaman päivän sisällä kahlannu koko blogin läpi.

  Terveisin yksi visuaalisesti vaativa graafikko

  VastaaPoista
 5. Mäkin olen jo muutaman vuoden käyttänyt nimenomaan Kaiken Mahdollisen pyyhkimiseen tota pink grapefruitia, ostin sitä ensimmäisen kerran vähän ennen nuoremman koiran kotiutumista, sillä halusin ainetta, jota pöljä pentu voi vaikka nuolla suoraan pyyhityltä pinnalta. Vaikka olenkin siivoussekopää ja siivoan paljon, joudun ostamaan uuden pullon ehkä kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa. Hinta ei siis sittenkään ole kovin suolainen. Ja siihen pulloon tarttuu mielellään.

  VastaaPoista
 6. Muistatko mitä nuo Methodin yleissuihkeet maksoivat? Allergiakaupassa pyytivät 7,5e, olis kiva tietää pyöriikö samoissa hinnoissa :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä Methodin hinnat on aina tuota 7 euron luokkaa, HP:illä sitten hieman vähemmän.

  Minusta pullot ovat kivat, mutta itse aine ei ole mitään jumalaista. Tai sitten täällä on vaan niin likaista (no sitäkin), että Methodit eivät siihen riitä. Itse en oikein noita raski myöskään käyttää, koska hinta on todellakin suolainen. Tilanne onkin vähän kinkkinen: pikkuputsauksiin ei raski käyttää, mutta toisaalta isommissa putseissa ei toimi.

  Mutta yksikään ekologinen puhdistusaine ei minusta toimi kunnolla, eipä sillä. Ja toisaalta, eipä ihme. Myrkyt on kuitenkin aina myrkkyjä.

  VastaaPoista
 8. Aikku, itseasiassa myös niistä puhuttiin Nikon kanssa paikan päällä ja Siivouskaupasta voisi sellaisenkin hankkia. Olen joskus salaa toivonut sellaista mutta en usko sen sopivan ainakaan tämänhetkiseen kaaokseen ja kynnyksiin. :D

  iituliina, juuri tuo sama juhlava fiilis tuli minulle tuosta kylppäriaineesta. Ihan ihme juttu miten siivoaminenkin voi olla näin ihanaa. :D

  Anni, hahaa! Kyllä hulauttaja aina hulauttajan tunnistaa. ;) Motivaatio on kieltämättä hieman ongelmallinen, sitä ei ikinä tunnu löytyvän mistään, saati edullisesti.

  Päivi, no ohos. Oi. Tervetuloa lukemaan, todella mukava kuulla, kauniisti puhuit. :) Ja ihanaa, että löytyy muitakin saman alan ihmisiä tänne tunnelmoimaan. :)

  Kris, kuulostaa muuten aika lupaavalta. Itsekin mietin lapsen myötä nykyään ihan eri kantilta näitä aineita kuin aiemmin. Onneksi myös valikoimaa tuntuu olevan koko ajan enemmän ja enemmän myös vähän myrkyttömämpinä vaihtoehtoina. Tuoksuista nyt sitten puhumattakaan. ;)

  Rosyin, kysyin Siivouskaupasta ja heillä ne ovat liikkeen puolella 7,70 ja myöhemmin avattavaan verkkokauppaan saattavat tulla hieman huokeampinakin. Eli aika samoissa mennään näemmä.

  Ano, juuri näin, seitsemisen euroa tuntuvat olevan. Mikä on HP?

  Yhdyn tuohon myös, että pullot ainakin minulla ensin kiinnittivät huomion ja tuoksut myös. Näin itse koekäyttäneenä nuo kylppärikamat tuntuivat ainakin erittäin toimivilta, muista minulla ei siis (vielä) olekaan kokemusta. Yksi seikka mikä vaikuttaa kyllä on veden ja aineen määrä eli liian vahva pesuainelitku vain jämähtää pintoihin ja kerää niihin vielä enemmän likaa. Eli annostelu kunniaan kuten tuolla postauksessakin oli puhetta.

  Myrkky on toki myrkkyä tehokkuusmielessä mutta itse ainakin olen viime aikoina herännyt ainakin jollain tasolla pohtimaan olisiko vaihtoehtoja. En tosin kaikessa ja kaikkialla mutta esimerkiksi pöydältä sormiruokailevan kakaran paikkaa en kovin tujulla aineella viitsisi monta kertaa päivässä pestä. Olisi kyllä toisaalta ihan mielenkiintoista tehdä tai lukea jonkun tekemää vertailua myrkyistä ja ekomalleista. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!