20120221

kakkajuttujen jatko-osa

Rouhe puurouhe Ecobastis valloitti meillä kylpyhuoneen kissanhiekkalaatikot ja minulta paikan sydämestä. Se kun pesi kuusi-nolla kaikki aiemmin kokeillut hiekat ja purut ja rakeet. Aihe herätti myös erittäin paljon keskustelua ja etenkin kysymyksiä kyseisen tavaran saatavuudesta. Lupasin myös lisätietoa aiheesta muutamien muutosten myötä.

Ecobastis vaihtoi siis hiljattain nimensä PetPaliksi ja pakkauksena hieman erinäköiseksi. Säkki löytyy tästä lähin tämän näköisenä.


Ainoa miinus tuntuu olevan outo saatavuus. Rankasta metsästyksestä huolimatta olimme tässä välissä ilman tätä ihmeainetta, tavallisen hiekan varassa. Nyt sattui taas kohdalle Hong Kongissa ja ostimme tietenkin säkkitolkulla varastoon. Kaikki vihjeet saatavuudesta ovat erittäin tervetulleita niin täällä pääkaupunkiseudulla kuin aiempien kommenttien perusteella muuallakin.

Tuli meinaan sen verran konkreettista vertailupohjaa tuossa välissä, että vieläkin hanakammin haluan tätä meille tavallisen hiekan ja hajujen sijaan.

7 kommenttia:

 1. Ainiinjoo, kiitos suosituksesta, meilläkin siirryttiin tähän puupöperöön sen sun aikaisemman postauksen innoittamana. Oli muuten selkeä muutos parempaan! Ei tarvitse enää katsella savivelliä kylppärin lattialla :)

  Pääkaupunkiseudusta mulla ei ole mitään tietoa, mutta ainakin täällä Kuopiossa Ecobastista löytyy ihan Prismasta.

  VastaaPoista
 2. Suosituksestasi myös täällä vaihdettiin hiekat tähän tuotteeseen ja tyytyväisiä ollaan! Turusta ainakin on löytynyt ihan citymarketeista ja prismasta tuotetta, mutta kummastelin paketin vaihtuessa hinnan nousua, ennen sai 7L säkin samaan hintaan :o

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen löytänyt vaan Prismasta.

  Ainoa miinus on kyllä ollut tuo riittävyys. Meillä kestää yksi säkki kahdella isolla kollilla korkeintaan 2 vko. Eli siis reilun viikon välein saa olla kaatamassa uuden säkin vanhan sekaan. Viimeksi ostin 2 säkkiä noin 2vko sitten, ja loppuviikosta kun menee taas Prisman seudulle, niin on pakko hakea toiset kaksi säkkiä taas lisää.

  Entinen mikrohiekka Extreme Classic 16kg (noin 17€) kesti sen 3vko. Eli ei ole tuo enää sitten edes niin halpaakaan lystiä.

  Ja vaikka miten yrittää taaperoa estellä, niin piru kun noita nappuloita löytyy vähän väliä sen suusta.

  VastaaPoista
 4. Tosi mukava kuulla, että aiemmasta postauksesta on ollut hyötyä. Olin niin äimistynyt itse kun en uskonut tämän tuotteen olevan mitenkään kummoisempi kuin muutkaan ennenkuin kokeilin itse.

  Prismat ja Cittarit mekin tsekkattiin mutta ei vain löytynyt. Josko sitä tekisi uuden kierroksen taas. :)

  Hinta on kieltämättä melko suolainen, olen samaa mieltä ja hinnannousu myös vähän plääh. En varmaan silti malta vaihtaa tästä pois kun toimii niin pirun hyvin.

  verski, meillä on kans O innoissaan käynyt vähän siivoilemassa laatikoita, oli koko kylppäri täynnä purua. Suuhun asti ei ole onneksi niin kovin eksynyt. :D

  VastaaPoista
 5. Meillä eivät puupelletit toimineet sitten laisinkaan. :(

  Peleteillä oli paljon kivempi leikkiä kuin niille kakkia. Pellettejä löytyikin meiltä lopulta ihan joka paikasta.

  Toinen kissa inhosi kun ne tarttuivat inhasti varpaidenväliin. Eikä se ilmeisesti edes haissut oikealta vaan potalle piti pärskiä ja päätä pyöritellä. Aikansa luimisteltuaan herkkä neiti nöpöseni teki varovaisia ujopissoja, mutta samanlainen inhoshow käytiin joka kerran läpi.

  Nyt meillä on taas ever clean käytössä ja kissat kiittää.

  VastaaPoista
 6. Jos tuota tuotetta ei sieltä teidän "omasta" Prismasta vieläkään löydy, nakkaa mailia kyseiseen kauppaan (yhteystiedot löytyy netistä) ja kysy josko sen saisi valikoimaan.
  Jos sitä muista Prismoista löytyy, on sitä silloin s-ryhmän tukkurilla tarjolla muidenkin Prismojen valikoimiin :)

  Itse olen jotain tuotetta joskus toivonut "omaan" prismaani ja toiveeni toteutui :)

  VastaaPoista
 7. En ole käyttänyt koskaan niin sanottua normikissanhiekkaa, koska se on sekajätettä ja ahdistaisi tunkea sitä koko ajan roskikseen ja koska en voi sietää sen hajua. Kaiken lisäksi se liejuuntuu joutuessaan veden kanssa kosketuksiin, koska sisältää paljon savea, ja samasta syystä tukkii viemärit, jos sitä sinne joutuu.

  Dillen ja hänen edeltäjänsä kanssa halusin käyttää puupohjaista kissanhiekkaa juuri sen kompostoitavuuden takia. En muista, miten päädyin Cat's Best Öko Plus -merkkiin, mutta olen ollut koko ajan siihen enemmän kuin tyytyväinen. Puurouhe paakkuutuu, joten pissapaakut on helppo poimia kissanhuussista pois, ne voi laittaa biojäteastiaan, eikä se haise, ei biojäteastiassakaan, eikä naarmuta parkettia. Pökäleet heitän suoraan vessanpyttyyn.

  Muutaman kerran olen joutunut turvautumaan lähikaupasta löytyvään puupellettiin. Se taas toimii tyysin eri tavalla kuin Öko Plus: pelletti hajoaa sahajauhoksi, kun se kastuu. Eikä pelletillä pärjää pitkälle yhdenkään kissan taloudessa, toisin kuin Öko Plussan kanssa. Pellettimuotoinen kissanhiekka siis tulee huomattavasti Öko Plussaa kalliimmaksi. Itse ostan kotiin aina 40 litran säkin, ja Dille pärjää sillä kuukausitolkulla.

  Kissanpissa ei siis kotonamme haise. Asiaa varmaan auttaa Öko Plussan lisäksi koppimallinen kissanhuussi, jossa on heiluriovi ja filtteri.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!