20120222

bad ear day

Musiikki on minulle ovi tunnetiloihin. Tietyssä työprojektissa pitää aina kuunnella tiettyä musiikkia jotta oikea tunnelma säilyy visuaalisenakin. Bussimatkat istuin ennen aina kuulokkeet päässä, kunkin päivän teemamusiikkia huudattaen. O:n myötä kuulokkeiden käyttö jäi hieman vähemmälle, nyt taas liikun hieman enemmän yksinäni ja tarvitsen niitä taas. Saatan myös kaivaa ne kassista esiin jos O nukahtaa kantoreppuun.


Tiedättehän ne hauskat listat joissa ihmiset kertovat outoja pieniä yksityiskohtia itsestään. Eräs listallani ehdottomasti oleva kohta on oudot korvat. Sellaiset joihin eivät sovi minkäänmalliset nappikuulokkeet. Sen lisäksi, että niitä löytyi piuhoja siivotessa täältä kotoakin viidet ja kuudennet ovat P:llä käytössä, olen ehtinyt kokeilla aika liudan jo aiemmin. Kun ei pysy niin ei pysy. Minulla on siis krooninen bad ear day.

En siis saa nappikuuloketta pysymään korvassani edes paikalla istuessani, saati että menisin niiden kanssa vaikka kävellen johonkin. Juoksemisesta nyt puhumattakaan. Vahingosta viisastuneena luotan nykyään pantamallisiin ja vannoinkin vuosia Scullcandyn nimeen kunnes viimeisimpäni ottivat ja hajosivat vähän ennen O:n syntymää.


Aktivoiduttuani uudestaan kuulokerintamalla niin mainitun reppuun nukahtaneen matkalaisen kanssa kuin välillä kotonakin työrauhan (=fiiliksen) saamiseksi, olin epätoivoinen. Viidetkään nappikuulokkeet eivät auta jos yksikään kymmenestä napista ei pysy kuuloelimessä. Ostin kokeeksi paljon hypetystä saaneet Urbanearsit joiden totesin myös olevan jotenkin oudon malliset päähäni, siitä huolimatta että ne eivät ole siis napit. (Maitokahvin väriset erittäin vähän käytetyt Urbanearsit etsivät siis alkuperäispakkauksineen uutta kotia! Jos kiinnostuit, laita sähköpostia.) 
Onneksi käsittämättömän näppärä P oli jostain taikonut joulupakettiin Benchin upeat mustavalkoiset kuulokkeet. Minä en edes tiennyt suosikkivaatemerkkini valmistavan kuulokkeita joten melkoisena yllätyksenä tuli kaikin puolin. Äänenlaatukin on mainio minun kriteereilläni joten näistä on tullut varsinainen luottotuote. Jos siis listaisin outojen asioiden lisäksi joskus luottotuotteitani.


7 kommenttia:

 1. Mulla oli sama ongelma, kunnes tajusin, että mun korvat on auttamattomasti liian pienet! Sellaset korvan sisään työnnettävät silikoniset(?) napit sopii korvaan, kunhan ne tosiaankin on pienet. Nyt olen onnellinen köyhä opiskelija halpone ja pienine nappikuulokkeineni! :D

  VastaaPoista
 2. Mulla ei myöskään pysy tavalliset nappikuulokkeet korvissa millään. Jonkun aikaa sitten ostin sellaiset enemmän korvan sisälle työnnettävät (taitaa olla samantapaiset kuin tuossa tokassa kuvassa toiset oikealta) ja ne on ollut tosi hyvät. Niissä mun ostamissa on siis mukana kolmet eri kokoiset napit, ja yllättäen mulle mahtuu vaan ne pienimmät. :D

  VastaaPoista
 3. Samis! :)

  Ensimmäinen lause olisi voinut tulla omalta näppäimistöltäni. Minulle musiikki on muusani.

  Nappikuulokkeiden mahdottomuus on tuttua täälläkin. Kaiken kukkuraksi napit sattuvat aivan järkyttävästi korviin. Kipu on jo pienen hetken jälkeen täysin sietämätöntä, ei väliä minkämalliset tai kuinka kalliit kuulokkeet ovat kyseessä.

  Pidän siis vanhanaikaisesti kuulokkeita minäkin. Plussana, että niistä karkaa vähemmän melua ympäristöön ja vähäisten kokeiluideni perusteella myös äänentoisto on huikeasti parempaa.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että muillakin on "oudot" korvat! Ei käy nappikuulokkeet ei, ei sovi ja sattuu:( Korvatulpat kuitenkin käytössä päivittäin;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä, ratkaisu täälläkin on in-earit. Kuvassa olevat semi-sellaiset ovat liian isot. En tätä nykyä edes harkitse muita, esim. iPhonen ja iPodin originaalit ovat naurettavat ja mahdottomat. Ainoa huono puoli se, että ne sitten käyttäytyvät tietysti kuten in-earit. Itse en haluaisi kuulokkeiden ihan siinä määrin blokkaavan ympäristön ääniä ja soittavan bassoa suoraan korvaan. Jopa hiljaisin volyymi on itselleni usein turhan paljon.

  VastaaPoista
 6. Mullekaan ei sovi nappikuulokkeet, tosin vain toiseen korvaan. :D Toinen menee ihan hyvin, mutta toisesta nämä in-earit vain tulee ulos. Sama homma on muuten korvatulppien kanssa. Toisessa korvassa ei vain pysy mikään. :D

  VastaaPoista
 7. Listaa luottotuotteitasi, joo!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!