20120113

synkronin tarpeessa

Miten ihmeessä te kaikki muut selviätte (menettämättä hermojanne koko ajan)? On kameraa ja ulkoista kovoa ja muistitikkua ja tietokonetta ja puhelinta ja tablettia. Piuhaa riittää vaikka muille jakaa ja aina on joko itse väärässä huoneessa piuhaan, laturiin, kameraan tai koneeseen nähden tai sitten on puhelin hukassa, väärä piuha kiinni, koneen kaksi (aivan hiton liian) lähekkäin olevaa USB-porttia varattu jo. Tai akku loppu jostain näistä loputtomista teknisistä laitteista.


Olen vasta hiljattain laajentanut piuhavalikoimaani näkökulmaani kuvaamalla myös kameran lisäksi puhelimella ja Flyerilla. Mikä siis tarkoittaa sitä, että kameran ja sen piuhan lisäksi pitää koko ajan etsiä myös puhelimen ja tabletin piuhaa. Ja sitten tietysti myös latureita kaikille. Kameran akuille, lisäsalaman akuille, puhelimelle, Flyerille ja virtapiuhaa koneelle. Ja siirtää ne perhanan kuvat vielä jonnekin missä ne voi käsitellä kuntoon.

Haaveilen synkronoidusta elämästä jossa digitaalinen kalenterini on ajan tasalla kaikissa laitteissani, voin blogata reaaliajassa ja dokumentoida elämääni kuvin ja sanoin menemättä umpisolmuun piuhakasassa. Lähin varteenotettava vaihtoehto olisi iCloud joka kuulostaa niin hyvältä, ettei se voi olla totta. Langattomalla yhteydellä kaikki (omppu)laitteesi synkronoituvat itsestään, kuvat siirtyvät kännykästä koneelle ja biisit päivittyvät niin iPodiin kuin puhelimeenkin. Ihan hiton hyvä paitsi että hinta ei jää tuohon alle kolmeenkymppiin. Pitäisi meinaan olla sitten se iPad eikä kilpailijan lainaFlyer ja eipä taida tuo vanhempi iPuhelinkaan Cloudia tukea. Kukahan keksisi vielä sellaisen ohjelman joka synkronoisi kamerankin tähän samaan nippuun?


Hieman helpommin sen sijaan on järjestettävissä bloggaaminen reaaliajassa. Sen kun postaa mistä laitteesta tahansa jossa on netti käytössä. Minua itseäni tässä on ehkä eniten häirinnyt kuvanlaadun raju pudotus siirryttäessä järjestelmäkameralla kuvatuista vanhalla puhelimella napsittuihin. Onneksi on keksitty vaikkapa Instagram joka meikkaa kökötkin otokset pseudotaiteellisiksi suttuisiksi värisumupolaroideiksi joita täälläkin on nähty viime aikoina. Mitä mieltä sinä olet lukijana? Haluaisitko mieluummin nähdä (useammin vaikkakin ehkä lyhyempiä) ja reaaliajassa ilmestyviä postauksia vai odotatko kiltisti, että pääsen vaikkapa kaupungilta kotiin, (etsin sen saatanan piuhan!), lataan kuvat kamerasta, käsittelen ne, kirjoitan postauksen ja julkaisen sen? Haluaisitko sivupalkkiin myös seuraa Instagrammissa -palikan? Käyttääkö sitä edes kukaan muu kuin minä?

Facebookistahan löydynkin jo niin blogin kuin kotisivujeni osalta. Ja tietenkin myös yksityishenkilönä. Välillä on toki vaikea vetää rajaa näiden kaikkien välillä kun nehän ovat loppujen lopuksi yhtä ja samaa sillisalaattia, työt, elämä blogi, kaikki. Tämäkin sivuaa synkronoitumista, kuinka paljon Facebookitse seuraava lukija haluaa nähdä siellä samaa materiaalia kuin blogissa? Kuinka paljon siellä pitäisi olla sitä legendaarista jotain muuta. Ja mikä tärkeintä, mitä se jokin muu olisi?

Olen viime aikoina ottanut pieniä hyppäyksiä kohti digisynkronoitua elämää ja seuraavaksi aion ainakin testata bloggerin ominaisuutta jolla voin sähköpostia lähettämällä julkaista samantien. Jos siis seuraa outoja tekstejä tai kuvia joissa ei ole päätä eikä häntää, kyse on tästä. Katsotaan miltä se tuntuu ja onko siitä mihinkään. Kuinka digitaalisessa synkronissa sinä elät? Päivittyykö kaikki huomaamatta vai hermostutko sinäkin aika ajoin? Millä kokoat kaiken yhteen? Jaa parhaat vinkkisi kommenttiboksissa!


Lisätäkseni tunnelmaa, käytin postaukseen vanhoja, jo kerran julkaistuja kuvia koska en vaan kertakaikkiaan jaksa nyt etsiä kameraa, sen akkuja ja niiden laturia, kuvattavia piuhoja, piuhaa jolla siirtää ne kuvat ja niin edelleen. Vai olenko minä vain tulossa vanhaksi kun tekninen kehitys meinaa jättää kelkasta? Hä? Tai ainakin aiheuttaa ennenaikaisia(?) harmaita hiuksia.

16 kommenttia:

 1. Itse tykkäisin enemmän lukea niitä postauksia, joissa on ne parhaat kuvat ja rauhassa mietitty teksti. Ainakin jos siis verrataan sellaiseen, että on kännykällä otettu joku suttuinen kuva ja sen ympärille tekaistaan nopiaa joku pikainen juttu. Mutta ei nekään haittaa, jos niitä ei vaan ole koko ajan. :)

  Noita piuhoja vihataan täälläkin. Mä en kestä tuota meidän tv-nurkkausta, jossa kulkee kaikkimaailman johdot jouluvaloista digiboxiin ja tietokoneelle. Kamala johtoviidakko, jota sitten yrittää tunkea tason alle. :(

  VastaaPoista
 2. Ja enräs sitten, kun joku piuha katoaa. Silloin meinaa mennä hermot.... Varsinkin, jos laatikoita penkoessa löytyy monia MELKEIN samanlaisia, mut ei ihan..

  En ole löytänyt minkäänlaisia ratkaisuja sekamelskan setvimiseen :)

  VastaaPoista
 3. Just kattelin verkkokaupassa että näemmä on nykyään sellaisia muistikortteja saatavilla joissa on wifi toiminto/tekniikka sisuksissa. Eli tarviit vaan langattoman verkon niin saat nakattua kuvat siitä laitteesta suoraan koneelle joka on samaisessa verkossa kiinni.
  Kuulostaa kätevältä omasta mielestäni! Sais sanoa soronoo piuhoille.

  Löysinpäs sulle linkinkin:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50665/ddkmt/SanDisk-Eye-Fi-4-GB-Wi-Fi-SDHC-muistikortti-SanDisk-Eye

  - A

  VastaaPoista
 4. Piti vielä lisäämäni että eikös uusissa älyluureissa ole se ominaisuus että voit sillä luoda sen langattoman verkon, eli jos sulla on puhelimessa mobiililaajakaista, niin voit luoda luurilla langattoman verkon johon sitten esim tuo wifi muistikortti pääsee kiinni jos se on vaikkapa siinä järkkärissä. Joten voit siirtää kuvat kamerasta luuriin ja luurista nettiin. Tai siitä flyeristä jos siinä tuo samainen ominaisuus löytyy.

  Itselläni ei ole mitään noista laitteista saatika tuollaista muistikorttia, eli en ole läheskään 100% varma toimisiko se noin kätevästi, mutta luulis, eikö? :D

  VastaaPoista
 5. Onko jollakin piuhat noin siististi nipuissa?

  Meillä on kaksi sellaista ihan hervotonta muovilootaa - säilytyslaatikkoa täynnä piuhaa..hdm-kaapelia, kajarijohtoa, piuhaa piuhaa..ja ne on sykkyrällä ja sekaisin..pitkiä ja lyhyitä, naaraita ja koiraita. Sitte mies ottaa laatikot esille tohon lattialle ja vetää niitä sieltä ja kaivaa ja ettii jotain tiettyä ja kiroaa kun joku 8m antennijohto on kietoutunut kaikkien ympärille ja mitään ei löydy ja silti vaikka niitä johtoja on niin paljon niin melkein joka kauppareissulla pitää ostaa uusia ja tietokoneiden ja telkkaritason takana on pölyyntymässä semmonen piuhameri että.

  AAAAAAARGH.

  VastaaPoista
 6. muuttaessa tuli heitettyä ties mitä piuhaa pois. Oli aika vapauttavaa.

  Mutta miksi, oi miksi se toimimaton puhelimen laturi on aina se joka löyty, eikä sitä toimivaa löydy mistään?

  Itse olen miettinyt myös tuota, että pitäisikö fb:n kautta tarjota lukijoille jotain muuta. En ole keksinyt siihen vielä vastausta, joten jään innolla odottamaan mitä kommentteja tähän tulee.

  VastaaPoista
 7. Mä tykkäisin sekä että. Sekä niitä pikapäivityksiä missä-ikinä-oletkin reaaliajassa, että myös niitä harkitumpia ja viimeistellympiä postauksia. :)

  VastaaPoista
 8. mulla ainakin iphone kolmegeessä toimii icloud, synkronoi siis tän ipadin kanssa, pöytäkonetta meillä ei ole tätä sarjaa. musiikkikin hoidetaan nykyään spotifyn kautta niin ei tarvii siirrellä. kuvat siirrän läppärille tyrkkäämällä muistikortin suoraan koneeseen kiinni.
  i feel your pain kylläkin, piuhoja riittää siltikin!

  VastaaPoista
 9. Tuli vielä mieleen, että ehkä juuri siellä facebookissa voisikin kertoa sellaisia muutaman lauseen tilannepäivityksiä esim. jostain uudesta tai hauskasta asiasta, joka tapahtui tai jos kuljette jossain ulkona. :)

  Mä en kovin montaa blogia facebookissa seuraa, eikä omanikaan siellä ole, mutta kyllä se varmaan on kiva, jos sitä kautta saa sitä jotain specialia, eli ei pelkästään sitä samaa, jota on blogissakin.

  VastaaPoista
 10. Jostain kohtalon oikusta mun Canonin kamerassa, Creativen mp3-soittimessa ja HTC:n puhelimessa on kaikissa samanlainen piuha. Ja koska mä käytän ns. oikeeta tietokonetta (versus läppäri), niin siinä voi roikuttaa yhtä piuhaa kiinni koko ajan, sillä sujuu sekä lataus että tiedonsiirto. Mun elämästä on tullu vaan helpompaa ku lakkasin käyttämästä omppumerkin vehkeitä. :D

  VastaaPoista
 11. Iiihanaaa! Mä tiesin, että teihin voi luottaa! Tuo langattomasti synkkava muistikortti ratkaisisi kaiken. Paitsi, että sitten pitäisi ostaa uusi, pientä muistikorttia käyttävä kamera tosin ensin. Mikä ihana tekosyy. ;)

  Langattomana meillä itseasiassa onkin tällä hetkellä Flyer joka toimii hotspottina kuten joku ehdotti. Tämä on ehdottomasti ollut hyvä ratkaisu ja langaton kotona ylipäätään. Minulla on myös vaaaaanha langaton kovo mutta sinne en saa jostain syystä siirrettyä kuin yhden tiedoston kerrallaan mikä on tietenkin ihan yhtä tyhjän kanssa.

  Ja kuvan piuhat ovat juurikin tuollaisen sekatavarajohtolaatikon sisältö jonka hetkellisessä mielenhäiriössä niputin siististi. Usko pois, ne eivät ole enää näin siististi. :D

  Kiitos kommenteista sisältöä, facebookia ja postauksia koskien. Kaikki on pistetty korvan taakse tulevaisuuden varalle ja lisääkin otetaan mielellään vastaan. :)

  VastaaPoista
 12. Ai kun lohduttavaa lukea, että tämä on kuin onkin ongelma sulle. Oon nimittäin useampaankin kertaan miettinyt, että miten ihmeessä oot organisoinut nuo johdot, kun kuitenkin päivittäin postaat kuvallisia tekstejä, joiden aikaansaamiseksi tarvitaan jos jonkilaisia piuhoja. Itse oon monesti liian laista hakeakseni niitä piuhoja tuolta kaapista. :D

  VastaaPoista
 13. Seuraan blogeja syötelukijalla, joten sivupalkeissa olevat jutut menee helposti ohi. Kuvan laatu voittaa ehkä realiaikaisuuden, harvoin ehdin kuitenkaan kovin realiajassa lukemaan. Toisaalta, jos tilanteessa ei tulis kunnon kameraa kaivettua esille, niin mieluummin näpsy kun ei kuvaa ollenkaan.

  Se langaton muistikortti olis aivan mahtava, vaan eipä sitä tosiaan Canonin järkkäriin saa.

  VastaaPoista
 14. musta paras synkronointikeksintö olisi ehdottomasti se, jolla kännykän kalenteriin kirjoittamani asiat ilmeistyisivät myös paperikalenteriin ja toisinpäin. sitä kovasti odotellessa!

  VastaaPoista
 15. Petra, no hyvä, että lohduttaa. Mä kiroilen tätä asiaa joka ainoa päivä kun yritän tehdä töitä tai postauksia. :D

  Mertsi, mitämitä, mitenniin ei saa Canoniin? Edes muistikortin "suurentajallako"? Apua, kaatuvatko pilvilinnani tähän?

  Lotta, oi, todellakin! Sellainen pitäisi ehdottomasti keksiä ja pian!

  VastaaPoista
 16. Mulla on iPhone 4, iPad 2, Macbook (ostettu -10) ja välillä meinaa palaa käpy kun on samat muistiinpanot kaikissa. Sit kun vielä synkkaamalla mokailen. Tälläkin hetkellä löytyy joitakin edellisen iPhonen aikuisia muistiinpanoja.. Jee.

  Pilveä en käytä paljoakaan, ei vaan toistaiseksi ole ollut tarvetta (ah, miten ihana lause jos ei tiedä mistä oikeasti puhun..)

  Mä pidän enemmän tosiaan kuvista, jotka on huolliteltu (kunhan ei liikaa, ainakaan jokaista) ja teksti joka on mietitty. Silmäystävällinen, mutta hippasen "persoonallisempi" (voiko noin sanoa..) fontti on plussaa. Yksi syy miksi tykkään blogistasi, on juurikin että..hmmh..sä olet visuaalisesti vaativa? ;)

  Itse kyllä vedän railakkaasti oikopolkuja, otan kuvat iPhonella ja heitän niine hyvineen. En käytä edes mainitsemaasi Instragrammia, vaikka se olisi puhelimessa(kin). Ajattelin parantaa tapani, koska todellakin tiiän tuon ohjelman hyväksi. En oo vaan saanu tehtyä sen eteen mitään, latausta kummempaa.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!