20120128

kannatti

Aiempi pohdintani kodin ja erityisesti keittiön siivoamisesta kaikesta turhasta lähti yllättävän hyvin käyntiin. Pistin oikein urakalla tuulemaan ja lopputulos on niinsanotusti käsin kosketeltava. Keittiöstä nimittäin löytää nykyään kaiken tarvittavan eikä mikään putoa niskaan kun kaapista ottaa jotain. Yhdessäkään nurkassa ei ole epämääräisiä pussukoita ja eikä koko ajan katoa jotain käsittämättömien selvittämättömien tavaroiden kasoihin.

Tästä siis lähdettiin ja hei, tässä on vasta yksi hylly.

Siivotessa näin myös vihdoin sen vaivan, että kuvasin myyntiin ja pois annettaviin kuuluvat tarvikkeet tänne. Osa on vielä jäljellä, kannattaa vilkaista. Loput lähtevät jonnekin keräykseen sillä yksi suurimmista siivousongelmistani on suurenkin urakan jälkeen aina johonkin pyörimään jäävät turhakkeet. Niitä tämä menee kirpparille -(ikea)kassejakin kun on jo useita.

Ja tähän päädyttiin.


Muovilaatikot toimivat yllättävän hyvin, mitään ei tarvitse kaivaa purnukkavuoren takaa vaan kaikki on käden ulottuvilla. Nimilaput askartelen joskus vähän inspiroivimmiksi, nyt pääpaino oli yleisellä raivaamisella. Vaihdoin myös useiden tavaroiden paikkaa loogisempiin ja on tilaa kartuttaakin pikkuhiljaa niiden mieluisten astioiden kirjoa.


Haastan sinutkin siivoamaan kotisi ongelmakohdan! Kerro kommenttiboksissa mikä se on ja mitä aiot sille tehdä. Ja mikä tärkeintä, sen jälkeen tee se.

7 kommenttia:

 1. Todella reipasta! Hieno idea nuo matalat säilytysrasiat toistensa päällä, mistä niitä saa? Minä teen vielä saman, muuten kyökki tulikin karsittua jo enne joulua.

  VastaaPoista
 2. Mä ostin omani Clas Ohlsonilta, sieltä löytää yleensä kaiken tällaisen. :D Olisi melkein pitänyt ostaa vielä muutama lisää noita ihan matalia. :)

  VastaaPoista
 3. mun ongelmakohta on keittiön komero, eli siis sellainen vanhanajan ruokakomero. meillä vaan siellä ei ole ruokaa, vaan romua, jopa pari purkamatonta laatikkoa kahden vuoden takaisesta muutosta :D
  noh, nyt onkin jo seuraava muutto tulossa niin pakko siivota sekin loukko.

  VastaaPoista
 4. Eilen katselin Ikeassa samantyyppisiä säilytysratkaisuja keittiölle - ruotsalaisilla kun on taas näemmä homma hanskassa - ja pohdin olisiko niistä mihinkään. Kiitos tästä inspiraatiopuuskasta, nyt taitaa olla ihan pakko ihan aikuisten oikeasti ryhtyä siivoamaan meidänkin keittiön kaappeja. Lupaan käsi sydämellä, että meidän olohuoneen lelumörskä laitetaan kondikseen viikonloppuna. Seuraavana vuorossa on se keittiö, jonka kammottavien kaapinovien takana on kaikki sikinsokin. Kiitti vinkistä, nuo matalat purnukat näyttää tosi kivoilta!

  PS. Oletteko tänään tai huomenna kotona, jos piipahdan noutamassa aarteeni? ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana kaappi, ihania purnukoita! Kuinkahan meillä pysyis tuollanen järjestyksessä...

  Yhtenä ongelmakohtana voi mainita juurikin keittiön, pari päivää oon jo kypsytellyt kaikenlaisia ideanpoikasia mielessäni mutta se jää nähtäväksi onko tuolla minitiloissa mikään niistä toteutettavissa.

  Hieman asian ohi, tuo eka kuva pääsi koti-inspiraatio-pinnaukseen :)

  VastaaPoista
 6. Mä aloitin oman proggikseni jo pari viikkoa sitten - vaatehuone on tällä hetkellä tuon innostuksenpuuskan alla. Siellä on kaikkea ihan turhaa ja aloin raivata pois tavaraa, joka on kulkenut mukana viimeiset 4 muuttoa, koko ajan samoissa laatikoissa - ehkäpä mä en oikeasti tartte niitä.

  VastaaPoista
 7. mä oisin kyllä mieluummin ottanu vastaan tommosen siivouspalvelun. voisit järjestää arvonnan, jonka voittajan keittiön kaapit tulisit järjestämään. osallistuisin kaikilla arvoilla!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!