20120108

aika yllätys

Haaveilin kauan sitten kerääväni tiimalaseja. Jokin ajanmittauslaitteissa viehättää suuresti mutta valuvan hiekan sijaan meille alkoikin valua kelloja. Ne ovat löytäneet tiensä blogiasetelmaan makuuhuoneeseen ja käyvät sinne kuin nakutettu. Sillä erotuksella, että ne eivät käy. En voi sietää kellon tikitystä saati, että pystyisin nukkumaan sellaisen kanssa samassa huoneessa. Villeinä nuoruusvuosinani olen saattanut vaatia eräänkin vanhan painavan seinäkellon poistamista huoneesta keskellä yötä.


Liekö sitten vanhan vekkarin muotokieli mikä näissä vetoaa, sillä kokoelmalla on vaatimaton mutta vankka alku. En erityisesti etsimällä etsi mutta näitä tuntuu lipuvan meille tasaiseen tahtiin melkein kuin itsestään. Uusin tulokas pääsi kyllä hieman yllättämään. Hihittelin salaa Likaisen Parketin kupari-innostukselle. Tiedättekö sillä ei meille ainakaan ikinä -tyylillä, kunnes jäin rysän päältä kiinni ja kiikutin kirppikseltä kotiin tämän kaunokaisen.
3 kommenttia:

 1. Meilläkin tykätään kelloista, nimenomaan nuo vanhat herätyskellot viehättävät. :>
  Ja lastenhuoneessa onkin jotenkuten toimiva vanha vedettävä kämmenenkokoinen herätyskello..KELTAINEN!!! Löysin sen keväällä jostain kirpparilta ja tiesin heti että se on saatava.

  Minuakin häiritsee kellon tikitys kun yritän nukkua tai ylipäätään kun yrittää nauttia hiljaisuudesta niin tikitys ja raksutus alkaa jos ei heti niin aika pian häiritsemään. :D

  VastaaPoista
 2. Isällä oli samanlainen kello kuin tuo kuparinen, joskus vuosia sitten. Sain sen jossain välissä itselleni, mutta joko se päätyi kellosepän roskakoriin tai sitten mä purin sen uteliaana lapsena. Jomminkummin.

  Siinä muuten on KOVA ja..sanoisinko..herättävä ääni. Mutta helppo myöskin sulkea aamuisin, siis muutenkin kuin paiskaamalla pöydältä alas (mistä johtunee, että se korvattiin pienemmällä pärisijällä..)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpäs kivalta! Jos niistä ottais vaan paristot pois :) Mäkään en voi sietää kellon naputusta, hermo menee hetkessä.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!