20111220

viime tinka ja valtava pahvipipari


Minä olen niitä ihmisiä jotka askartelevat joulukortit viime tingassa ja pistävät joka vuosi ykkösluokan merkeillä matkaan jotta ne ehtisivät edes joten kuten perille. Tänä vuonna yllätin itsenikin ja täytin kuin täytinkin pari punaista joulupostikuorta. Yhtenä innoittajana tosin toimi Posti itse, joka oli sponsoroinut minua joulumerkeillä. Ja joulukorttejahan minulla oli tietenkin vino pino omasta takaa.Päätin kerrankin oikein ryhdistäytyä ja muistin kaikkia niitä asiakkaitanikin joulukortilla joille se etanaosoite vain löytyi. Tänä vuonna on ollut vauhdikasta ja on aloitettu paljon uutta, uusien ihmisten kanssa. Toisaalta vanhat tutut ovat tukevasti ja turvallisesti mukana edelleen ja sekin on kullanarvoista nykyajan hektisessä työelämässä. Halusin siis kiittää ja muistaa. Niille jotka ette korttia saaneet, se tulee tässä, toivottavasti tavoittaa mahdollisimman monta teistä:Asiakkaiden lisäksi tietenkin postia lähti myös lähipiirille. Olin kiireen keskellä jo luopunut O joulukuvissa lampaantaljalla -ideasta mutta innostuin sitten kuitenkin ja koska mummut ja mummit odottavat joka tapauksessa uusia kuvia, päätin toimia heti. Valtava jättipipari vaan pahvista pikaisesti, vähän valkoista maalitussia pintaan ja O:lle. Ja tietenkin myös se lampaantaljaa modernisti markkeeraava tekokarvahirvitys taustalle.
Parasta oli täysin mahdoton valita joten suku sai kasan kuvia. Ja osa myös kasan korttejakin. Kolmen suklaakortin sarjasta mm. minun vanhempani saivat kaikki kolme, jokaiselta meistä. O:n kuva näkyi koristavan myös erään asiakkaan seinää kun eilen käväisin töissä kuvauskeikalla. Osalle asiakkaista O kuuluu kalustoon ja heille lähti pienenä ekstrana kortin lisäksi kuva tai kaksi.


Postiin vein nämä kymmenet kuoret jo ennen sitä viimeistä mahdollista päivää. No okei, toiseksi viimeisenä mutta näin viime tipan ihmiselle sekin on jo saavutus.(kuvissa vilahteleva veikeä, piparin kanssa sävy sävyyn sopiva tyyny on saatu Hanhi Designilta.)

13 kommenttia:

 1. voi ei, aivan ihania kuvia ja kuinka mainio tuo pipari-idea! :--)

  VastaaPoista
 2. Onpas kivoja piparikuvia! Hieno idea! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea ja toteutus! Etenkin tuo toiseksi alin kuva on ihan mainio! :)

  VastaaPoista
 4. O.n piparikuvat on hurmaavia! :)
  Mistä on ostettu tuo ihana piparibody?

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kortteja! Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua teidän perheelle :)!

  VastaaPoista
 6. jihuu miten ihania piparikuvia ja nehän sopii täydellisesti kortteihin! mukavaa joulua teille!

  VastaaPoista
 7. Juuri tänään mietin, kun sain postissa kuvan lampaantaljan päällä makaavasta, kuusenkoristetta räpläävästä lapsesta tonttulakki päässään, että en kyllä ikimaailmassa laittaisi tällaista itse matkaan. Meilläkin laitettiin sukulaisille joulukortit, itsetehdyt, ja osa sai myös jonkinlaisen kuvan.
  Isovanhempia ja isoisovanhempia muistamme konvehtirasialla ja asiaan kuuluvalla lampaantaljakuvalla (joskin kuvat on otatettu valokuvaajalla avoimessa päiväkodissa). On niin vaikeaa muistaa ihmisiä, joilla on jo kaikkea ja jotka eivät tarvitse mitään.

  Tosi ihanat kuvat! Sulla on kyllä vain taivas rajana, kun mielikuvituksesta puhutaan. Kalenterijämistä askarrellut joulupaketit lumosivat nekin. VAU!

  VastaaPoista
 8. ihania kuvia ja mainio pipari-idea! meillä oli koulussa ekalla loukalla piparitanssi esitys joulujuhlassa, josta kovasta tuokin pipari muistuttaa. isä muistaa sen ja mainitsee sen joka joulu, vieläkin.

  VastaaPoista
 9. Ei voi kun ihailla sun ideoita taas :)

  Viime tipasta puheenollen, mullakin OLI hienot suunnitelmat käyttää sitä punaista kuorta, edes kerran elämässä ja just tänä vuonna. Pyh. Kortitkin on edelleen tekemättä... Hups. Jospa tänä yönä hieman askartelis, hyvällä tuurilla ne ehtii kuitenkin vielä ajoissa perille :D

  VastaaPoista
 10. upeita kuveja! Tuosta edellisen postauksen aiheesta itsekin ajatellut kuinka originaali voi suunnittelija olla - ja missä menee raja inspiroitumisen ja originaaliuden välillä. Itse tutkin trendejä työkseni, joka jo tekee minusta kyynisemmän kuin tahdonkaan. Mutta tänne on ihana tulla katsomaan, sinä tyttö olet ainoa laatuasi :).

  VastaaPoista
 11. UPEITA kuvia! Mahtava idea tuo jättipipari : )

  Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 12. Eikä :D, siis niin hienoja kortteja!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!