20111214

salaa yllättänyt joulumieli

Olen suhtautunut jouluun vähän skeptisesti. Varoen. Yrittänyt välttää stressiä ja siinä samalla myös ylipäätään koko jouluuntumista. Jotenkin viime vuoden väsynyt katastrofi kummittelee vielä mielessä ja ne muiden vuosien järjettömät myyjäisvalvomiset, aatonaattona metsästetyt, yön pimeydessä paketoidut lahjat ja riitoina tihkuva kireys.


Tämä on pakko olla jotain käsittämätöntä käänteispsykologiaa sillä ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on jouluinen olo. Kotiin on hiipinyt ilman kiirettä ja hoppua kauniita kynttilöitä, valopalloja ja muutamia pakettejakin. Yllätysiglut nostivat hymyn huulille ja toivat huumaavan tuoksun tänne kotiin. Joulukorteista on suurin osa jo askarreltu ja pakettikorttejakin on jo valmiina.


Vielä kauniimpi yllätys oli P:n sattumalta sinisen iglumönjän metsästysmatkalta bongaama kynttilöin koristettu joulupolku aivan lähitienoilla. Me olemme niitä joilta useimmat tällaiset tapahtumat jäävät lähinnä etäisen pohdinnan asteelle tai yleensä ne kaikki olivat jo eilen tai viime viikolla. Tuona päivänä  pakkasimme O:n reppuun ja suuntasimme kynttilämereen. Näimme niin joulupukin kuin ilotulituksiakin ja glögi oli kuumaa  ja hyvää. Eniten kuitenkin lämmitti yhteinen tekeminen, Mammikin oli mukana. Ilta oli kaunis räntäsateesta huolimatta ja sadat ulkotulet valaisivat polkua jolla kiireettä kiersimme.


Keittiössä on kasa pingviinipipareita, yksi iglu matkasi kummipoikaa ilahduttamaan. Paketointia odottaa vielä muutama ihan helmi lahja, sellainen joista tiedän saajan takuuvarmasti ilahtuvan. Parvekkeella palavat kynttilät lyhdyissä ja O:stakin on otettu joulukuvia.


Ehkä se onkin juuri siinä etten edes yrittänyt. Joululle jäi tilaa tulla. Ihan itsekseen.

1 kommentti:

  1. Z: Täällä on tapahtunut ihan sama ilmiö! Olen tottunut viettämään jouluni yksin viime vuosina, ja edellisvuoden stressi ensimmäistä kertaa anoppilan joulunvietossa aiheutti hampaiden kiristelyä. Mukavia he ovat, mutta minä olin nauttinut nimenomaan jouluRAUHASTA.

    Tänä vuonna alan hyväksyä uuden joulunviettotavan ja jotenkin joulumieli on salaa hiipinyt sisimpään. Uusia koristeita, piparileivontaa, kuusi ja korttiaskartelut... Ehkä joulu ei olisikaan hassumpi juttu. :)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!