20111210

paulin blogipallot ja pari kynttilää

Hain ne nyt sitten meillekin. Ne monissa muissakin blogeissa nähdyt valopallot. Le case de cousin Paul eli Pauli-serkun pallot kuten niitä Sanna Matilda osuvasti kutsui. On ne vaan ihanat, ei voi mitään.


Pienenä miinuksena tosin se, että esteettinen silmäni olisi sijoittanut ne aivan eri paikkaan. Kahdeksan tassullista teräviä kynsiä ja yksivuotias osaan-jo-kiivetä-futonille saivat minut kuitenkin luopumaan ideasta. Siinä esteettisimmässä paikassa ne kun olisivat olleet kuin tarjottimella. Ja meillähän ei tarjoiluja jätetä testaamatta. Kauniit ne ovat tuolla nurkassakin ja valo on pehmeä kuin höyhen.


Toinen, vähän isompi miinus kuitenkin hieman huolimattomista ledinmentävistä rei'istä. Osa palloista tippui jo ennenkuin koko hökötys oli ripustettu ja toiset taas vasta myöhemmin sammuttaen koko ledisarjan.Hankin muutaman muunkin uuden valonlähteen. Kulmikkaat kynttilät kaipaisivat tosin alleen betonisen rouheaa tarjotinta. Koska sellaista ei löytynyt (vinkkejä otetaan vastaan!) enkä ehdi itsekään nyt askarrella, on tyydyttävä raakapuuhun. Ei sekään tosin hullumpi vaihtoehto ole harmaiksi rennoin ottein maalattuine reunoineen. Valitettavasti tähän valoon sisältyy sama esteettinen ongelma kuin palloihinkin. Se on sijoitettava aivan muualle kuin missä se pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. Eli tässä tapauksessa melkoisen korkealle.


10 kommenttia:

 1. Niitä pallossa valmiina olevia reikiä pitää vähän saksilla leikata isommaksi, jolloin koko valo mahtuu sinne sisälle ja ei putoile enää :) -Namppa

  VastaaPoista
 2. Minunkin valoketjuni syttyisammui itsekseen. Reklamoin ja lähettivät nopsaan uuden.

  -Paula

  VastaaPoista
 3. meillä poltettiin viime jouluna kaksi kynttilää. Ei mennyt kuin puoli tuntia, niin erään räkkärin kulmakarvat olivat palaneet. Ei sitten kynttilöitä enää meille. Vaikka kuinka ylös niitä laittaisi. Tosin pari lyhtyä katonrajassa ovat saanee olla vielä turvassa.

  VastaaPoista
 4. toiset on sanonu, että palloihin pitää tehdä kokonaan itse reiät ja toiset on sanonu, että on valmiina. o_O itsekin tykästyin moisiin, mutta kaikki värit oli niin ihania, etten osannut valita. on siis ainakin vielä jääneet ostamati.

  VastaaPoista
 5. A-haaaaa!

  Mitähän tässä nyt tekisi seuraavaksi. Kieltämättä nuo ledit ovat aika heikosti kiinni ja osa tiukemmin, osa löysemmin (=tippuu). Itse tehdyt viillot auttaisivat asiaa kyllä mutta vähän hurjalta tuntuu alkaa saksia ihan uusia hentosia palloja. :D

  Toisaalta reklamaatiokaan ei ole pois suljettu, en tosin millään jaksaisi könytä takaisin keskustaan näiden kanssa samantien. Ja se pitäisi melkein tehdä ennen niitä diy-viiltoja. Pöh.

  verski, meillä itseasiassa karvakasat yllättivät ja keittiönpöydällä saivat kivituikut tuikkia ihan keskenään. Muualla sitten teurastetaan kaikki muukin joten en ole edes yrittänyt. Tuo kynttilälaudan paikka ei sinänsä ole katonrajassa mutta siihen ei näppärästi pääse hyppäämään muuten ja Rukkanen ei edes mahdu joten näillä mennään. :D

  VastaaPoista
 6. Juu, kyllä niihin viillot pitää tehdä kuten ohje sanoo. Pelkät reiät ei riitä. Meillä oli johdossa kontaktihäiriö, minkä takia se pätki.

  -Paula

  VastaaPoista
 7. Oikeassa ovat nuo, jotka sanovat, että palloihin pitää tehdä itse viillot, jotta koko ledi mahtuu sisälle. Ohjeet löytyvät netistä: http://www.lacasedecousinpaul.com/les-guirlandes/ ja tuolta sit mikä vaan sarja ja Assembly instructions.
  Ainakaan mun paketissa ei ollut mukana mitään ohjeistusta, vaan ohjeet löytyivät ainoastaan tuolta, mikä oli mun mielestä hieman erikoista.

  VastaaPoista
 8. Voi ei! En ole mitenkään machohenkisesti käyttöohjeita vastaan mutta innostuksissani en vain kertakaikkiaan huomannut niitä paketin kyljessä. :D

  Kiitos vinkanneille, josko kohta pysyisivät vähän paremmin paikoillaan. :D

  VastaaPoista
 9. Kato, mullakin jäi sit vissiin paketin kylki katsomatta. :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin aion hankkia tuollaiset pallot. Olen jo pitkään katsellut niitä ja tutkittuani Stockan nettisivuja löysin kahdet erilaiset, jotka haluan.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!