20111222

mukavuusalue

Koska työnteosta ei oikein tullut mitään, menin äsken mukavuusalueeni ulkopuolelle ja ompelin hieman. Ei se jälki edelleenkään mitään sertiä saisi mutta välttänee kotikäytössä. O:n oma mukavuusalue, eli sänky sen sijaan parani huomattavasti näiden ompelemieni (joulu)lakanoiden myötä. Jouluisen niistä tekevät tietenkin punaiset linnut, eikö vain. Ikean lastenkangas muuntui näppärissä sormissani rähmäkäpälissäni pussilakanaksi ja sen toinen (musta) puoli on vanhasta aluslakanasta jonka pistin päreiksi. O:n aluslakanan tein samaisesta lakanasta ja sekin on musta. Sävy sävyyn, kato. Omat päreet riittivät juuri ja juuri vaikka kyseessä olikin vain suoraa ommelta. Ivana Helsingin pussilakanat tulivat hauskoissa pusseissa (hehheh) jotka taipuivat oivallisesti tyynyliinoiksi. Eikä niissä tarvinnut edes luojan kiitos ommella mitään.7 kommenttia:

 1. Nukkuuko teidän lapsi vallan matkasängyssä? oon jotenkin mieltänyt sen semmoseksi varasängyksi enkä jatkuvaan käyttöön. Mut ihanat lakanat anyways :)

  VastaaPoista
 2. Lapsettoman on nyt pakko kysyä, että mitä eroa on matkasängyllä ja normaalilla sängyllä, muuta kuin että matkasängyn saa helposti kasaan?

  VastaaPoista
 3. Juu siis meillä on alusta asti perhepeteilyn lisäksi likka koisannut matkasängyssä. Se jotenkin sopi paremmin meille kuin puinen pinnis. On kevyt siirtää ja näppärä muutenkin. Juttelimme asiasta myös neuvolassa etukäteen ja siellä olivat myös sitä mieltä, että siinä ei ole mitään eroa "tavalliseen" sänkyyn sinänsä eikä mitään syytä miksei siinä voisi nukkua koko ajan. Meillä on myös hankittu tuohon ihan kunnollinen patja joten sen puolestakaan ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

  Eli siis Petrankin kysymykseen, minun mielestäni niillä ei juuri ole eroa. Itse ajattelin myös sitä, että se pinnasänkyvaihe on suhteessa niin lyhyt, että menee kätevästi matkiksellakin ja seuravaaksi hankitaan sitten pidempiaikainen sänky. Tuohon meidän malliin kun tuli vielä korkeammalle asennettava lisäpohjakin niin on ollut ehdottomasti toimiva ratkaisu. :)

  VastaaPoista
 4. Just tuo patja mua askarrutti, mut jos hommaa kunnon patjan niin mikäs siinä :) onhan noi myös pinnasänkyä edullisempia ja helppo ottaa vaikka reissuun mukaan. Ovat vaan mun silmään vähän rumia ja tulee sellanen väliaikais-fiilis mut pääasiahan lienee että uni maistuu :)Mulla lapsilla sellanen pinnis mistä saa ns ison sängyn toisen laidan irroittamalla. Mutta ei ollut mitään ilkeä ano-meininkiä, vaan mielenkiinnosta kysyin ihan.

  VastaaPoista
 5. En mä ilkeydellä ottanutkaan, tätä samaa on kysytty ennenkin ja se selvästi mietityttää monia. :) Ja tuo patja-asiahan siinä tosiaan lapsen kannalta lienee se tärkein, että se on kunnollinen.

  Ja hauskaa miten eri tavalla sitä voi nähdä asian, minä taas koen, että matkis näyttää paremmalta omaan silmään kuin useimmat pinnikset. Ne hienot pinnasängyt olivat sitten aivan liian kalliita meidän budjettiin. :D

  VastaaPoista
 6. Mahtavat lakanat! :)


  T.Mira

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!