20111231

lämpimän veden illuusio

P soitti teekaupasta. Kyllä, se oli hieman kummallista jo itsessään ja etenkin näin vannoutuneessa kahvinjuojaperheessä mutta se poiki minulle kauan metsästämääni lakritsiteetä. Pussukka tuoksui huumaavalta jo avaamattomanakin. Lakritsilta, anikselta, pyörryttävän ihanalta.


Kaivoin esiin korkean lasin, lusikan ja vettä. Teepallon ketjuineen ja päätin hemmotella itseäni oikein kunnolla höyryävällä kupposella ja hetken rauhalla. Nuuhkin pussukan tuoksua ja en meinannut malttaa odottaa, että se jäähtyisi suutapolttavasta vaiheesta maista varovasti -vaiheeseen.


Vaan ei. Ei se siitä muuksi muutu. Paul Reiserin sanoin, se on aina vaan kupillinen haaleasti maustettua  lämmintä vettä. Mikä hitto siinä on, että oli kuinka hieno ja hyväntuoksuinen teepussukka tahansa, on lopputulos aina sama. Muistin taas miksi juon kahvia.

16 kommenttia:

 1. Teen annostus väärä??

  VastaaPoista
 2. Joo, sama. Mokomaa litkua. Sitten jos tee vähän jäähtyy, niin se maistuu kitkerältä. Kahvin voi sentään juoda vielä haaleanakin.

  VastaaPoista
 3. L.Emminkäinen31/12/11 12:33

  Pyh pah, te lillutatte teetä liian kauan vedessä, mustankin teen kanssa max 3min, muuten tulee kitkerää. Jos haluaa vahvaa teetä, lisätään teelehtien määrää, ei haudutusaikaa. Ja vettä ei saa päästää kiehumaan, vaan virta pois heti kun ekat kuplat ilmaantuu pannuun/keittimeen. Nordqvistin tiikerin päiväuni ja keisarin morsian toimivat ilman hienosäätöäkin... Hyvä tee maistuu mainiolta kylmänäkin! Terveisin vähintään 3 kuppia teetä päivässä :P

  VastaaPoista
 4. Kaikki suklaa/toffee/lakritsiteet maistuu hajuvedelle. Ja mun makuun Forsmanin teet on pahoja.

  Nordqvistin Keisarin Morsian on mun kokemuksen mukaan "helpoin" tee kahvinjuojille.

  VastaaPoista
 5. Kokeiles lakritsi Yogi Teetä, yllätyt enemmän kuin iloisesti.

  T.s

  VastaaPoista
 6. jos lakritsiteetä haluaa, on Clipperin lakritsitee ehdoton. Siinä on ihan oikea (ja tosi voimakas) maku! Ja pakkauskin on tyylikäs. Kyseinen tee on ainoa, jota säännöllisesti ihan oikeasti himoan. T. toinen kahviaddikti

  VastaaPoista
 7. Teen maku vaatii yleensä kahvinjuojilla totuttelua. Itseltä kahvi on jäänyt melkein kokonaan pois ja juon nykyään pääsääntöisesti teetä. Nykyään kahvi maistuu lähes poikkeuksetta pahalle :D

  VastaaPoista
 8. Niin ja joo, teehen AINA maitoa! Muuten se maistuu tiskivedelle.

  VastaaPoista
 9. Jos tykkäät lakritsin ja aniksen tuoksusta niin Dieselin Loverdose!

  http://2.bp.blogspot.com/-JzyJdOSu3Ok/TmfMky-kgqI/AAAAAAAAAUk/S6v560bdk9U/s1600/Diesel-Loverdose-new-fragrance.jpg

  VastaaPoista
 10. Mikä on tuo huippumakee lusikka? :D

  VastaaPoista
 11. No mutta, YogiTea -merkkiä tuolla jo kehuttiinkin, joten kehun maistamaan myös Sweet Chili -teetä!

  https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/7576/YogiTea-Sweet-Chili

  VastaaPoista
 12. Pakko vannoutuneena lakritsiteen ystävänä kommentoida minunkin. Suosittelen ehdottomasti täällä jo mainittuakin Yogi Tea Licoricea, sekä Pukka Licorice & Cinnamonia. Ylipäätään jotain joka sisältää aitoa lakritsan juurta (toisin kuin Forsmanin version pelkkä lakritsiöljy), tuhannesti parempaa :)

  Myös tuo, että tee tehdään kuumaan, mutta ei kiehuvaan veteen on hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 13. Disagree! Tuo(kin) lakritsitee on i-h-a-n-a-a!

  VastaaPoista
 14. Apua, kylläpäs tämä on herättänyt keskustelua. :D

  Varmasti osaltaan voi vaikuttaa myös annostelu, aika ja muut seikat mutta sanotaan näin, että vuosienkaan erilaisten teelaatujen kokeilun jälkeen se ei maistu kuin kuumalta vedeltä. Kaikki vinkit pistän kyllä kokeiluun ja korvan taakse, josko oppisin kuitenkin vielä teetä juomaan. Jostain kumman syystä sitä nimittäin tulee ostettua vaikka pettymys on joka kerta suuri.

  Tuo Clipperin lakritsitee minulla oikeastaan olikin alunperin mielessä mutta sitä ei tunnu löytyvän mistään. Onko vinkkejä ostopaikoista? Tähän mennessä olen nähnyt Clippereitä kyllä vaikka missä ja ostanut niitä muita makuja esimerkiksi viime vuonna joululahjoiksi mutta lakritsi ei ole tullut vastaan kuin joissain muissa blogeissa.

  Yogi-teetä olen juonutkin ja se on kaikista kokeiluista ollut lähempänä muuta kuin kuumaa vettä mutta ei sekään siinä määrin kuin haluaisin. :D

  Lusikka on Pentikin mallistoa, P:n poikamiesboksiajoilta. Voin kysyä tarkempaa mallia kunhan P tulee töistä.

  Jatketaan siis harjoituksia ja koska tämä tuntui herättävän tosiaan näin paljon keskustelua, lupaan raportoida tuloksista!

  VastaaPoista
 15. Forsmanin teet on omia lemppareitani, tuo lakritsi oli aikoinaan opinnäytetyöteeni jota kului opparin tekstejä näpytellessä kuppi toisensa perään. Mä en sen sijaan pysty mitenkään ymmärtämään miksi joku juo kahvia, kun se jo haisee niin kamalalta... Makuja on monia! ;)

  Turussa ainakin Clipperin lakritsiteetä löytyy Sokoksen luontaistuoteosastolta, ehkä pääkaupunkiseudullakin voisi sieltä kokeilla? Se on kyllä jännää teetä se!

  VastaaPoista
 16. Ääni Clipperille, toi kuvan tee HAISEE hyvälle mtuta ei maistu milleen. Multa saa noutaa ilmatteeks pussillisen irtolakuteetä.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!