20111101

teräksen kiiltoa ja ripaus punaista

Vaikka rakastankin kirkkaita tehostevärejä ja kaikenlaista hauskannäköistä sisustustavaraa, on sydämessäni aina pieni sopukka industrial-tunnelmalle ja teräkselle. Sellaiselle rouhealle, kovalle ja tyylikkäälle vastapainoksi kaikille niille koristetyynyille ja muille pehmeille arvoille.

Keittiöön etenkin on hiipinyt terästä enemmänkin. Iso kulho on oikeastaan lojunut kaapissa, se on tullut joskus lahjaksi ja löytyi uudestaan O:n syntymäpäiviä järjestellessä. Siellä se toimi smoothie-kulhona ja nytkin se on useimmiten täynnä hedelmiä. Smoothieta varten tietysti.


Samaiseen kulhoon kuuluu kansi joka toimii myös tarjottimena. On siitä ehditty jo muffinssejakin tarjoilla mutta välillä on mukava laittaa siihen esille vaikka kivi-tuikkuja. Punaisia tietysti punaisen tehostevärin keittiöön. Ja se kynttiläaikakin alkanee olla käsillä vaikka kissataloudessa niiden polttaminen aika minimaalista onkin.


Erilaiset kauhat ja kapustat majailevat aikoja sitten Ikeasta ostetuissa teräspurkeissa. Näissä on asunut niin yrttejä kuin pensseleitäkin mutta lopulta ne löysivät paikkansa keittiöstä.


Teräskulhot ovat uusimpia ostoksia, Ikeasta nekin. Vanhat kulahtaneet muoviset saivat lähteä ja tilalle hankittiin muutama eri kokoinen metallinen. Näissä kelpaa kokata ja leipoa niin minun kuin P:nkin. Tai P ne oikeastaan sieltä ruotsalaisjätistä bongasikin.


Kissatkin ovat saaneet osansa industrial-villityksestäni. Ruokakuppien alla oleva levy on perintöä aiemmalta työhuoneeltani ja ruokakupit on ostettu jo ennen Rukkasen muuttamista meille, meidän aiempaan kotiimme. Nekin ovat tietenkin sävy sävyyn keittiön kanssa ja vesikuppina perinteinen teräksinen myös. (Odotan edelleen myös sitä lattialistakeijua heilauttamaan taikasauvallaan nuo kammottavat kapistukset valkoisiksi.)


Meillä käytetään oliiviöljyä ruoanlaitossa paljon ja aina välillä olen yrittänyt etsiä hieman sisustukseen sopivampia pulloja. Ne kun ovat pääosin käden ulottuvilla eli esillä koko ajan. Eilen tuli lähikaupassa vastaan tällainen metallinen versio ja olihan se pakko ostaa testiin. Makua en ole ehtinyt vielä kokeilla mutta pullo on mainio. Myönnettäköön tosin, että se tuo hieman mieleen muotoilullaan myös spray-maalit ja muut syötäväksi kelpaamattomat aineet.


Ripaus tätä kiiltokavalkadia muutti myös kylpyhuoneeseen. Eri puolilla blogimaailmaa ja ulkomaailmaa kehuttu Tigin Schwarzcopfin kuivashampoo on ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa. Sekin tuli vastaan samalla kauppareissulla kuin oliiviöljy ja pikatesti kertoo sen olevan myös varsin toimivaa tököttiä.


Lopuksi kaikki luetellut halusivat poseerata teille vielä yhteiskuvassa. Onks pullo hyvin, näkyykö kiilto?7 kommenttia:

 1. Tigin kuivashampoo? :)

  VastaaPoista
 2. Hahhaa, joo voisin ehkä vähän koota ajatuksiani ennenkuin kirjoitan. Tai ainakin lukea kirjoitukset vielä vaikka kertaalleen läpi. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo oliiviöljypullo on ihan viehko, mutta itse ainakin huomasin sen käytössä huonoksi. Öljyä nimittäin tuppasi aina jäämään tuohon reunalle korkin ympärille. Tai miten mä nyt parhaiten selittäisin tuon pullon ylätason... Kyl sä tajuut. :)

  VastaaPoista
 4. Minulle tuosta samasta oliiviöljystä maustekauppias Kuopion kauppahallista sanoi sen olevan "maailman parasta" oliiviöljyä. Että ihan metsään et tainnut pelkän pullon perusteella mennä :).

  VastaaPoista
 5. Itsekin himoitsen teräskulhoja muovisien tilalle. En vain voi millään tavoin sietää sitä ääntä joka syntyy kun metalli osuu hankaavasti metallia vasten. Iiihhhh.. Sit pitäis vispilät vaihtaa muovisiin, hmm.

  Suosittelen sullekin jo tuttua merkkiä, Four Reasonia myös kuivashampoona, omasta mielestäni paaaaaaaljon parempaa kuin tuo got2b. Oma got2b purkista meni puolet hukkaan kun se jotenkin pilaantui/vettyi tms. Ulos tuli vain nestettä ja purkissa oli selkeästi vielä puolet jälellä.
  Mut kerro miten sun käy tuon kanssa, ehkä mulla oli maanantai kappale :D

  - A

  VastaaPoista
 6. Mäkin tulin sanoon, et mikä Tigi :) Four reasons on hyvä. Tigiltä on tullu semmonen ihme sokeripöly mikä imee myös rasvasuutta.

  VastaaPoista
 7. Miten teillä O antaa kissanruokien olla lattialla ihan rauhassa? :)

  Meillä kissanruuat on jo koirankin takia nostettu pakastimen päälle, mutta vesikupit on olleet piilossa sen jälkeen kun tyyppi on oppinut miten niille pääsee konttaamaan vauhdilla, ja räkäisellä naurulla varustettuna.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!