20111130

pilviä ja puuhaa

Meillä on aivan uskomattoman hiljaista jos O nukkuu tai on käymässä jossain. Vauhtia ja ääntä riittää joka hetkelle. O kävelee, tuettakin vähän jo. Menee kyykkyyn, nousee seisomaan ja taputtaa itselleen silmät loistaen. Joka paikkaan pitää kiivetä, sohvalle, futonille, sänkyyn. Äidin huojennukseksi myös alastulo sujuu sujuvasti takaperin jalat edellä.


Kontataan, kieritään, noustaan karhukävelyyn ja huiskitaan ja läiskitään. Naurusta ei meinaa tulla loppua kun köllötellään yhdessä, kutitellaan tai ilmeillään. O näyttää kieltä, virnistelee, koputtaa käsi nyrkissä rystysillä ikkunaan. Painaa nenää kun töötätään, nuolaisee isiä nenästä. Autot (ja kaikki muut pyörälliset lelut kuten Brion siili) hurisevat mennessään, taaperokärryyn lastataan ties mitä. Useimmiten esimerkiksi äidin puhelin, jääkarhupehmo ja palikkalaatikko. On sieltä jotain sukkiakin löytynyt joskus ja isin salmiakkilaatikko.Sanoja tulee joka päivä lisää. On pappa ja anna ja uusimpana ei. Lamppa, autttto, mamma. O ymmärtää myös mutkikkaampia lauseita, heitä se portin yli, vie isille, missä kirahvi. Välillä kun jotain lelua pyytää etsimään, kurkistetaan lelusäkkiin ja todetaan surkeana, että ei oo. Jos kysyy onko tukka hyvin, harotaan jo aika pitkäksi venähtäneitä haivenia. Omasta tai äidin päästä. Lisäksi mölistään, itketään, kikatetaan, huudetaan, lauletaan ja toistellaan perässä.Pukeminen on kova juttu, kaikkea laitetaan päälle. Isin paita, oma pipo. Sukat vedetään ensin jalasta ja koitetaan laittaa sitten takaisin. Haalarit, housut, bodyt. Kaikki minkä kiinni saa. O osaa myös silittää, laittaa leikisti rasvaa ja mitata kuumetta. Mittarin lukemiakin tutkitaan kulmat kurtussa. Valokatkaisijat ovat ihania ja kissoja halaillaan ja silitellään innolla myös. Maailma on niin auki uteliaalle ja täynnä kaikkea ihmeellistä ihanaa.


Pilvipeitto oli heräteostos ja mustat Finnwearin haalarit löytyivät Prisman alerekiltä. Ollaan taas niin sävy sävyyn että. Kissa ja sukat ja kaikki.


5 kommenttia:

 1. Ihana pilvipeitto, ja haalari kelpaisi meillekin, täytyy varmaan käydä Prismassa myöskin. :] Meilläkin on kummallisen hiljaista silloin kun Neela 11kk on päikkäreillä tai kyläilemässä ja Anniina 4v leikkii omassa rauhassa, kuten nyt. Yleensä vauhtia riittää ja ääntä sitäkin enemmän, tanssitaan musiikin, sähkövatkaimen, imurin ja jopa iskuporakoneen äänen tahtiin. :'D kiljutaan ja lauletaan mukana ihan omalla mölinällä ja parilla sanalla. :D kaikelle vilkutetaan ja huudetaan "hei, heiiii!" Tai muuten vaan pidetään huutokilpailuja siskon kanssa ja hiukan riidellään leluista. Jokapaikkaan kiipeilläänkin, muttei vielä ihan osata tulla alas korkeimmista paikoista, sitten paniikissa huudellaan äitiä. <3 Tietääpä Neela jo mitä ei saa tehdä ja aina pahanteossa pudistelee päätään ja virnistelee ei-sanaa hokien. :DD
  Aika usein tulee hellyyspuuskia ja halitaan ja pussataan oikein kunnolla kaikkia ja välillä silitetään päätäkin. Ihanaa kun lapset kasvaa ja oppii joka päivä uutta!

  Tiqqqu

  VastaaPoista
 2. Tuo O:n haalari on tosi söpis! Sopii tytölle kuin nuo pilvet tuohon peittoon! :)

  VastaaPoista
 3. Mistä tuo pilvipeitto oli? voisin itsekkin tehdä tuollaisen heräteostoksen...

  VastaaPoista
 4. Tiqqqu, kuulostaa niin tutulta. <3 Ja sehän tässä onkin nimenomaan niin huikeaa nähdä se kaikki kasvu, kehitys ja oppiminen. Ja se rajaton uteliaisuus ja riemu.

  Piksu, kiitos, olin ihan fiiliksissä kun se löytyi. Mustia on loppujen lopuksi aika hankala löytää.

  Ano, pilvet ovat Lekmeristä. :)

  VastaaPoista
 5. Pullaposkinen O ja ihanat haalarit <3 Tuo tyttö on laittoman söpö!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!