20111123

karvahanureita ja kakkajuttuja

Vuosikausia erilaisten teräväkyntisten karvahanurien huoltojoukkona toimineena on kokemusta erilaisista hanureista ulos tulevista tuotteista ja niille sopivista alustoista kertynyt melkoisen paljon. Lähes kaikki markettimerkit on testattu ja muutama muu siihen päälle. Yksikään hiekkasäkeistä tai niiden sisällöstä ei ole vielä noussut ylitse muiden, samaa mössöä niistä kaikista tulee kun niihin pissaa. Kahden kissan taloudessa ahkerallakaan siivouksella ei pääse täysin hajuttomaan ja eteiseen kulkeutumattomaan lopputulokseen vaikka seisoisi päällään.

 

Sain sattumalta testiin erästä melko uutukaista kuiviketta oransseihin hiekkalaatikoihimme erään toisen projektin siivellä. Ollakseni rehellinen, olin erittäin skeptinen ja niin oli P:kin. Aiemmat kokemukseni pelleteistä ja erilaisista puurouheista eivät ole kovin mairittelevia. Olin jo melkein hylännyt ajatuksen noiden kahden säkin käytöstä kunnes tuli se päivä jolloin lähi-Siwan perushiekka oli auttamatta lopussa eikä kukaan ehtinyt sännätä kauppaan.

Kippasimme säkillisen pientä murua laatikoihin ja P lupasi hankkia ensitilassa lisää oikeaa hiekkaa.


Niin vaan jäivät hiekat hakematta. Puupyörylät pistivät koko hiekkalaatikkokulttuurimme uusiksi. Kissat tykkäävät, mikään ei haise, eteinenkin pysyy kohtuullisen siistinä. Koko satsin vaihtoväli piteni hurjasti ja kylpyhuone tuoksuu ainoastaan vienosti puulta. Olemme kuin puulla päähän lyötyjä P:n kanssa sillä P jakaa kanssani puurouheangstini ja huonot kokemukset siitä aiempien kattien kanssa.


Mitä tämä ihmeaine nyt siis on? No se on Ecobastis -puurouhetta. Saatavilla isoimmista marketeista, Hong Kongeista ja esimerkiksi Green Streetistä. Osaa varmasti epäilyttää tällainen saadun tavaran suitsutus mutta haluan myös mainita, että heti kun kaksi saatua säkkiä loppuivat, ryntäsimme kauppaan hamstraamaan omin rahoin monta säkkiä lisää. En aio missään nimessä palata enää perushiekkaan päästyäni raikkaan kylppärin ja tyytyväisten kissojen makuun. Ja ällistelemme edelleen miten tämä voikin olla näin mainiota tavaraa.


Mitä teillä on hiekkalaatikossa? Oletko kokeillut tätä samaista tuotetta? Mitä pidit? Muita kakka- ja pissajuttuja?

24 kommenttia:

 1. No nyt kyllä sait kiinnostumaan, tätä ihmerouhetta täytyy metsästää jostain testattavaksi! Meillä on ollut käytössä jos jonkinmoiset Lindo Catit, Super Carinot sun muut, mutta eipä niistä yksikään ole noussut ylitse muiden.

  nimim. Niiiiiin kyllästynyt hiekkatöhryiseen kylppärin lattiaan

  VastaaPoista
 2. Hei täytyy kokeilla! Me ollaan kokeiltu vain erilaisia hiekkoja sekä kristalleja. Pelletit ovat liikaa epäilyttäneet, eikä olla uskallettu kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Laurana, mä olin aina ihan raivona niistä hiekkatahroista. Heti kun vähän kastuu niin se liiskaantuu sellaseksi märäksi mössöksi sinne. Toki näitäkin jonkin verran kulkeutuu mutta nämä eivät takerru mihinkään ja tassuihinkin paljon vähemmän.

  Henna, testaa ihmeessä! Mä olin erittäin skeptinen pellettien ja puurouheiden suhteen mutta yllätyin todella paljon. Mua kiinnostaisi puolestaan nuo kokemukset kristalleista ja helmistä, ne ovat ainoat joita meillä ei ole testattu.

  VastaaPoista
 4. Meillä kissoilla on Ököplussan puupohjaista rouhetta. Ensin kokeilin paria markettihiekkaa, mutta tuon olen kokenut tosi hyväksi! Kahdella kissalla koko satsin vaihtoväli noin kolmeviikkoa ja eipä tuo kyllä haise oikein millekään.

  Tassuissa kyllä kulkeutuu jonkin verran, mutta se on vain kestettävä :D

  Karamellimaan Piparminttu

  VastaaPoista
 5. Meillä on toimineet ihan kaikki noi puupellettijutut! (no nykyään tosin herrat käy metsässä, maalla kun asutaan, ja laatikolla on hyvinkin hiljaista! ) olen käyttnyt jopa ihan sitä lämmityksessä käytettävää isompaa pellettiä, kun on aika paljon halvempaa kuin kissan kuvalla koristellussa pussissa ostettuna! :-) ainoa vaan, kun ei paakkunnu, niin märät muuttuu jauheeksi, mutta ei aina voi voittaa!! Mulle pääasia pelleteissä, että voi kompostoida!
  hei, ei yhtään kakka tai pissa -sanaa!!

  VastaaPoista
 6. musta tuntuu että sotkuisuudesta en ikinä pääse eroon ellen hommaa katollista laatikkoa, kun meikäläisen pikkuherra on ottanut kaivamisoppinsa lapsuudenkotinsa koira-varaemolta! mutta mulla on ollut kauan käytössä Öko Plus kissanpelletti. Ihan vaan ton asmaatikkotapauksen takia perinteiset kissanhiekat ei ole toimineet.. haen aina ison 40L säkin mustista ja mirristä.. (löytyy myös esim. zooplussasta) ja tää on ihan hirveen riittoisaa ja todella tyytyväinen olen ollut. :)

  VastaaPoista
 7. Voi vitsit, mistähän tuota tarkemmin ottaen saa? En ole Oulussa nähnyt missään.

  VastaaPoista
 8. Meillä on parhaiten toimineet eläinkaupan mikrohiekat ja kristallihiekka. Mikrohiekka tekee niin kiinteitä pissapaakkuja, ettei siitä tuu mössöä ja kristallihiekka sitoo hajuja eikä kiteet kulkeudu hiekka-astian edessä olevaa hiekkamattoa kauemmas. :)

  VastaaPoista
 9. Meilläkin parhaiten on toiminut mikrohiekka, nyt pitkään on ollut käytössä extreme classic.

  Mutta juurikin ne ärsyttävät mutapaakut suihkun lattialla. Ja sitten sitä hiekkaa on koko eteinen ja vessa täynnä, ihan sama miten siivoaa. Kun on kaksi isoa (ja oikeasti isoa) kissaa, niin laatikotkin on oltava isoja. Meillä on käytössä kaksi isoa muovilaatikkoa, korkeilla seinillä. Tämä siksi, että sihti osuisi oikeasti laatikkoon, eikä sen ohi. Sitäkin kun tapahtuu. Ja kun se kissa sitten hyppää sieltä korkeasta laatikosta jalat täynnä hiekkaa, niin sitähän sitten on joka puolella.

  Mä en ole innostunut pelleteihin juuri sen takia, että ne ei sitten peitä sitä kakan hajua, vaikka pissan peittäisikin. Ja sitten se pissa vaan leviää sinne, eikä sitä saa sieltä pois. Niitä lämmitykseen käytettäviä pellettejähän saisi ja halvalla.

  Niitä kristalleja käytin yhden kissan kanssa, kunnes viiden päivän jälkeen totesin ettei niitä enää kiitos. Se pissa lillui siellä laatikon pohjalla, ja haju oli vähintäänkin kuvottava. Eivät toimineet yhtään. Vaikka pari ystävää ja mainos lupasi, että riittää kahdeksi viikoksi. Jostain syystä ei toiminut, vai olisiko sitä pitänyt sitten välillä jotenkin sekoitella tms?

  Me katsotaan miehen kanssa alkuiltaisin leijonan luolaa jenkeistä tai kanadasta. Siinä yhdessä jaksossa oli keksintö, city-kiddy. Siinä oli siis ideana, että kissa opetetaan pöntölle. Oli niin hurja idea ja näyttävä toteutus, että jäätiin miettimään pitäisikö meidänkin.

  Nyt muuten oli mustissa ja mirrissä erikoisia hiekkalaatikoitakin. Siinä se kulkuaukko oli katossa, ja se hiekka oli tarkoitus jäädä tavallaan siihen katon päälle mattoon. Mutta hintaakin oli päälle 100€.

  VastaaPoista
 10. Meillä on käytössä vaihtelevasti eri merkkiset valkoiset "paakkuuntuvat" hiekat. Hajuttomuudesta päästiin eroon kannellisella astialla, kunnes nuorin herra ei enää suostunutkaan sinne hajukammioon ahtautumaan, ja kansi piti ottaa pois.

  Ovatko nuo pelletit sitten hintasuhteessakin parempia? Paljonko tuo 7L maksaa?

  Joskus tullut testattua pellettiä, mutta meni sellaiseksi jauhoksi, että lapiolla puhdistaminen oli sula mahdottomuus.

  Täällä siis asuvat kaksi siamilaista herraa ja itämainen neiti. Kolmen kissan kanssa tuo " hanureista ulos tulevien tuotteiden" määrä on kyllä melkoinen!

  VastaaPoista
 11. meillä käytetään ihan perus rainbow-hiekkaa. sitä valkoista. paakuuntuvaa. mikä leviää tassuissa pitkin kämppää. kerran erehdyttiin kokeilemaan niitä valkoisia palleroita (kristalleja??) ja se haju oli HIRVEÄ. pissa lillui laatikon pohjalla ja okse meinas itteltä lentää kun tuli tavaran vaihtoaika. ja niitä palleroita löytyi vielä pitkään pitkin kämppää.

  VastaaPoista
 12. meillä on käytössä joku superpaakkuuntuva himokallis mikrohiekka, mutta sitä kuluu niin vähän, että haukkuu hintansa sitten kestävyydessä. :)

  VastaaPoista
 13. Rautakaupasta saa Vapon puupellettiä (olisko 20kg:n säkki) alle kympillä. Siitä riittää useaksi kuukaudeksi ja täysin samaa tavaraa kuin nuo kaupan pelletit. :) Sitä on tullut käytettyä useamman vuoden.

  VastaaPoista
 14. Me olemme pitkään tilanneet Zooplussasta ruoat (vaikka suureksi osaksi meillä syötetään raakaruokaa) ja hiekat kotiovelle, kun tulevat halvemmaksi. Suosittelen lämpimästi Golden Grey Odour -mikrohiekkaa. Meillä ei kissanpissa haise, vaikka hiekkalaatikkojakin on kolme ja niistäkin yksi olohuoneessa.

  Lisäksi säkit ovat riittoisia, yksi 14 kilon pussi riittää yli kaksi kuukautta helposti. Ihanasti myös oikeasti paakkuuntuvaa hiekkaa, ei mitään märkää muhjua laatikon pohjassa kiinni :) Hieman kulkeutuu tassujen mukana, mutta ei onneksi kovin paljon laatikon edustaa pidemmälle.

  VastaaPoista
 15. Olen haaveillut kissasta jo pari vuotta, mutta mies on sanonut jyrkähkön ein nimenomaan sen laatikon hajun takia. Heillä on kotikotona ollut kissoja, ja kuulemma on saanut pikkupoikana altistua tuoksuille aivan riittävästi, eikä enää tänne sitä halua. Mutta jos on kerran olemassa tuollaisia tuotteita, niin pitäisiköhän ottaa vielä yksi suostuttelukierros, jos vaikka saisin jääräpään käännettyä? :)

  VastaaPoista
 16. Meillä käytetään kanssa (lämmitykseen tarkoitettua) Vapon pellettiä, Prismasta se 20kg pussi kotiutuu noin seittemällä eurolla. Halapaa, kestävää, eikä haise. Vapon pelletit on toki reippaasti isompia noihin virallisesti kissanhiekaksi tarkoitettuihin muruihin verrattuna, muttei meijän kissa ollu aikanaan vaihdosta moksiskaan. Toimii. :)

  VastaaPoista
 17. Meidan kissa on asustanut taalla vasta kolme-nelja kuukautta. Entiselta omistajalta perimme laatikollisen puupellettia ja olen kylla siihen ollut ihan hervottoman tyytyvainen - ei haise meilla kissan pissa!

  Koska en ole koskaan varsinaista kissanhiekkaa en tieda kuinka paljoa sita kulkeutuu ympari kamppaa mutta pelletteja loytyy yleensa vain vessankopin oviaukon laheisyydesta.

  VastaaPoista
 18. Meille tota!
  En oo kyllä nähnyt vielä näillä leveyksillä - kuka haluaa maahantuojaks?!
  Pissakakkajuttuja niin paljon että en tiedä mistä alottais, villi meininki koettu parhaaks = karvakuonoilla oma exit puutarhaan.

  VastaaPoista
 19. Ite oon ollut tosi, tosi tyytyväinen epäilyttävän halpaan, epäilyttävän markettimaiseen MissCatiin. 3,5e ja kestää 3-5 viikkoa yhdellä (leikkaamattomalla kolli-) kissalla! Paras ominaisuus oon paakkuuntumattomuus: pissa vaan katoaa ja kakat saa rapsia suoraan vessanpönttöön. En hlökohtaisesti oikein innostu kovettuneiden kissanpissa- ja kakkakokkareiden varastoinnista minkään sortin roska-astiaan ja sen astian jatkuvasta tyhjentämisestä. Siksi paakkuuntumaton on paras.

  Kehuttuja microhiekkoja koitin aluksi. Periaatteessa ihan hyviä, mutta kalliita ja raivostuttaa just ne kokkareet ja sitten se käsittämätön muta, mitä ne kastuessaan kylppärin lattialle luo! Brrr. Kristallit leviää joka paikkaan, siksi ei ne. Pelletit kiinnostais periaatteessa, mutta kuinka niissä se putsaaminen? Siis kuinka te toimitte sen kanssa? Kakat vessaan ja se jauhoko saa jäädä astiaan?

  VastaaPoista
 20. Mä arvasin, että kakkajutut puhuttavat! :D

  Tosi mukavaa, että jaksatte jakaa kokemuksia. Noista kristallihelmistä olen kuullut sekä todella hyvää, että todella huonoa. Näiden kommenttien (ja tämän bastiksen löytämisen) jälkeen ne kyllä jäänevät meillä kokeilematta kokonaan.

  Puurouheista olen kyllä aavistuksen eri mieltä muutaman kanssa, ne eivät todellakaan ole ihan samanlaista tavaraa kaikki. Meillä ehti tässä välissä olla myös jotain muuta merkkiä puurouhetta Bastiksesta innostuneena ja siitä ei tullut yhtään mitään. Se vain hajosi sahajauhoksi pissakohtiin ja oli hankala siivota. Tuo Bastis paakkuuntuu ihan niinkuin hiekkakin ja on siksi niin simppeliä siivota. Se on jotenkin pienempää se rae eikä sellaista pötkylää.

  Meilläkin on yksi isompi katti ja esimerkiksi katollinen laatikko jäi todella pian pieneksi. Rukkanen nyt on vaan niin jättimäinen, muutenkin kuin egoltaan. :D

  Siivoamismetodista tulikin tuossa yllä jo, eli meillä menee kakat ja pissapaakut (ei siis tule edes mitään jauhoa) ihan roskikseen. En tullut oikeastaan ajatelleeksi, että tällä rouheellahan ne kakat voisi laittaa pönttöön. Hiekkaahan sinne ei saa laittaa mutta biohajoava puu sopisi ehkä hieman eri tavalla. Mistähän tällaista voisi tiedustella?

  Bastiksen ostopaikoista on tulossa piakkoin oma postauksensa, kyseinen tavara nimittäin uudistuu ja löytyy pian uudella nimellä. Palaan asiaan mahdollisimman pian. :)

  VastaaPoista
 21. Heissan!
  piiiitkäaikainen lukija kommentoi ekaa kertaa nyt!:D

  Täytyy ehdottomasti kokeilla tota rouhetta. Kuulostaa hyvältä!

  Joskus kokeiltiin noita kristallihelmiä, eikä muuten enää ikinä tule meidän talouteen!! Ihan kamalia!
  Ne pallerot kulkeutu ihan joka puolelle kämppää. Niiden päälle astuminen ei myöskään tuntunut mitenkään hirveen kivalle.
  Hyihyihyi.

  Sini M

  VastaaPoista
 22. Hommasin litterkwitterin http://www.litterkwitter.com/en/index.php , jolla on siis tarkoitus opettaa kissat käymään ihmisten kanssa samalla pöntöllä. Tsekkaa tuo video sivustolla, niin aukeaa miten toimii.

  Kahden kuukauden treenin jälkeen on päästy siihen, että noin puolet pissoista ja kakoista menee sukkana pönttöön ja puolet vielä hiekkaan (mutta kuitenkin siis pöntön päällä olevaan apurenkaaseen). Käytän tässä harjoitteluvaiheessa kristallihiekkaa, josta kissat ei noin niin kuin muuten perusta, mutta tuossa tuntuu käyvän. Tavishiekasta tulisi kai kunnon tukokset viemäriin.

  Meillä on kaksi kissaa, joista toinen tajusi juonen heti ja toista joutui aluksi nostelemaan pöntölle aktiivisemmin.

  Koputan kuitenkin puuta; en tiedä riittääkö kärsivällisyys siihen asti, että molemmat osaisivat käydä ilman apurenkaita tarpeillaan. Hauskaa on ollut opetella kuitenkin!

  VastaaPoista
 23. Tuttu tuote tuo Eco Bastis. Valitettavasti lähikauppamme lopetti sen myynnin. Hyvin samanlaista kuin aiemmin käyttämäni Öko Plus, mutta vissiin vielä kotimaistakin. Vaihdoin sitten takaisin Öko Plussaan, jota ystävällinen eläinkauppias toimitti ovelle 3 x 40 litran säkkiä. Neljän karvahanurin taloudessa tuota hiekkaa kuluu ja nämä kaksi merkkiä ovat mielestäni ehdottomasti parhaat monikissatalouteen.

  P.s. Kiva jos Eco Bastiksen saatavuudesta ja nimenvaihdoksesta on uutta tietoa. Mutta toivottavasti hyvä tuote ei muuten muutu.

  VastaaPoista
 24. Hei, kiva kuullu vihdoin vinkkiä siitä mistä Eco Bastisia voisi löytää. Netissä puhutaan että sitä löytyy suurimmista marketeista, mutta en ole tavannut moista. Täytyy käydä katsomassa HongKongista. Itse olen kokeillut Golden Pine ja varmaankin samanlaista, ihan mahtavaa, mutta aika hintavaa. Se on kanadalainen tuote ja tuntuu hullulta metsiemme maassa moista raahata toiselta puolen maapalloa.
  Ostin tuota Öko Plussaa ja sitä seuraavaksi testaan. Se tulee Saksasta, no ainakin vähän lähempää, mutta kotimaista haluaisin.
  Vapon pellettien käyttäjiltä kysyisin, että mistä olette löytäneet kissanhiekkakarkeaa pellettiä, koska itse löysin lämmityspellettiä joka oli valtavan kokoista?

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!