20111014

kuusitoista kulmaa ja kantokokeilu

Eilen oli monta postiasiaa ja kahvimaitokin oli loppu. Päätimme O:n kanssa testata kantoreppua tähän tapaan sillä meille postissa pistäytyminen tarkoittaa myös pientä bussimatkaa. Pukeminen ja O:n saaminen reppuun sujui yllättävän hyvin. Pikatestissä aiempana iltana tarvitsin P:n apua, nyt me selvisimme mainiosti ihan keskenämme. O:ta ei niinkään tuntunut huolettavan kantoreppuun laittaminen mutta käsineet ja pipo sen sijaan kiukuttavat joka kerta. Repulla tai ilman.


Bussimatka (josta tosin aiemmasta poiketen piti maksaa, onneksi oli sen verran kolikoita käteisenä) sujui hyvin, O yritti kerran tunkea itsensä (tahdon)voimalla ulos repusta mutta pysyi kuin pysyikin matkassa. Rattaissa raivari olisi yltynyt yltymistään ja päätynyt syliin ottamiseen joten se, että O rauhoittui kuitenkin takaisin edelleen repussa kököttäen oli suuri bonus.


Postissa käynti sujui sekin hyvin joten (muistatteko kun tein samaa liinan kanssa kun O oli ihan pikkuruinen) pistäydyimme myös läheisellä kirpputorilla. Ja onneksi pistäydyimmekin sillä siellä odotti kaksi kahdeksankulmaista mustaa tarjoiluvatia. Samaa sarjaa jota meiltä löytyy kaapeista enemmänkin.


Puhelimessakin on melkein helpompi rupatella reputellen kuin yhdellä kädellä vaunuja ohjaten. Mummu soitti, kyseli kuulumisia ja innostui kun kerroin kantorepusta. Oikeastaan sanoin, että tekisi mieli ostaa tällainen ihan omaksikin. Minä kun en ikinä voita mistään arvonnoista mitään, Kantokiertueen Facebook -sivuihin liittyneet henkilöt nimittäin osallistuvat lopuksi yhden Tuli-kantorepun arvontaan. Ja siellä on se kuvakisakin käynnissä.


Me pääsimme kotiin asti ja ei voi kyllä kuin suositella. Minulla ei tosin ole mitään vertailevaa kokemusta miljoonasta erilaisesta kantovälineestä, vain tästä ja trikooliinasta. O on myös jo vähän isompi, ei pikkuvauva enää ja tuntuu, että sekin tuo omat, uudenlaiset haasteensa kantamiseen. Minua kiinnostaa myös kuinka isoa voi tai kannattaa kantaa ja pitäisikö minun ostaa jotenkin suurempikokoinen kantoreppu jos sellaista omaksi nyt haikailen.
8 kommenttia:

 1. Mulla on Manduca käytössä jolla kannan vauvaa, 1,5vuotiasta n. 10 kiloista ja 3 vuotiasta, n. 15 kiloista. Muistaakseni Manducan ohjeissa lukee että voi kantaa 20kg asti ja jos 3 vuotias painaa sen 15 kiloa niin luulisi sitä kantoaikaa olevan vaikka kuinka.

  VastaaPoista
 2. mulla olisi 4 tuollaista samanlaista lautasta joilla en tee mitään. Jos teillä on tarvetta niin voisin ihan vaikka postikuluja vasten lähettää ne teille :)

  VastaaPoista
 3. kokeile pistää selkäpuolelle seuraavalla kerralla. Mä olen hoksannut sen viikko sitten, ja toimii paljon paremmin. Kunhan pääsee siitä yli, että tulee hiki ja ahdistus kun sitä yrittää saada sinne selkään. Mutta ulkona toimii paljon paremmin kuin edessä :)

  VastaaPoista
 4. Niin, ja se millaisen repun hommaa, niin riippuu varmaan siitä mitä siltä repulta haluaa. Jos haluat kantaa 3-vuotiastakin, niin eikös Tulilla ole se taaperoreppu? Mutta O ei tunnu hirvittävän isolta vauvalta, joten voi mennä tuossa perusrepussakin aika pitkään. Ja eikös tuossakin ollut ne kilorajat jotain 20kg asti?

  Jos on esim. suunnitelmissa tehdä toinen vauva piakkoin O:n seuraksi, niin silloin se perusreppu voisi olla ehkä kätevin. Mutta jos O jää ainokaiseksi (ainakin hetkeksi), niin eikös silloin se Tulin taaperoreppukin voisi olla hyvä? En ole varma sen kilorajoista, eiköhän Anni osaa siihen vastata ;)

  VastaaPoista
 5. Kannoin (kantoliinassa) esikoista ahkerasti n. vuoden ikään asti. Sen jälkeen kun omat jalat alkoivat kantaa, ei kantoliinassa/-repussa istuminen ole kiinnostanut. Tänä kesänä 2-vuotias suostui olemaan manducassa 50 metriä ja halusi sen jälkeen kävellä itse.

  Pointtini on, että ehkä ne painorajat kannattaa miettiä kuitenkin sen vauva-ajan koon mukaan ja vaihtaa sitten myöhemmin isompaan?

  Lapset on tietenkin yksilöitä, mutta tällainen kokemus mulla on.

  VastaaPoista
 6. Mä en muuten ymmärrä tuota vaunusääntöä. Siinä mielessä siis, että jos sulla on pieni lapsi kantoliinassa, sä joudut maksamaan kyydin, mutta jos vaunuissa, niin pääset ilmaiseksi? Mun mielestä se on todella epäreilua, varsinkin kun voisin kuvitella äiti+lapsi+kantoliina tms. kombon vielä vievän vähemmän tilaa ja olevan muutenkin iisimpi, kuin äiti+lapsi+vaunut kombon. Monta kertaa näkee vanhempia, jotka joutuvat odottamaan ties monetta bussia vaunujen kanssa, kun aiemmissa on jo vaunukiintiö täyttynnyt. Ilmeisesti kyseessä ei ole pohjimmiltaan "kultainen kädenpuristus" julkisia käyttäviä pikkulasten vanhempia kohtaan, mikä on kyllä harmi :(

  VastaaPoista
 7. Meillä haluaa kohta 5 vuotta täyttäväkin reppukyytiin ja helpompihan se on kantorepussa kantaa kuin pelkästään reppuselässä :)
  tosin tyttö painaakin jotain 14kg eli on hyvin kevyt ikäisekseen, mutta pituutta onkin sitten jo sen verran ettei reppu tue enää kuin alaselkää, siltikin tyttö viihtyy kyydissä ja haluaisi olla enemmän kannettavana kuin mitä itse haluaisin kantaa :D

  -susa-

  VastaaPoista
 8. Kirsikka, kuulostaa oikein toimivalta. Meillä O on aika keskikokoinen joten kantoaikaa on kyllä vielä jäljellä jos sitä vaan kiinnostaa repussa istua oman hoipparoinnin sijaan. :D

  SUPERVAIN, ooh, minkä kokoisia ne ovat halkaisijaltaan? Voisin kyllä ehdottomasti ottaa täydennystä. Pistä vaikka sähköpostia niin sovitaan yksityiskohdista. :)

  Verski, mä huomasin, että yhtäkkiä kaikilla oli selkäpuolellakantamisvillitys. :D On kyllä pakko myöntää, että ajatus O:n saamisesta yksin sinne ja pois kuulostaa aika utopialta tällä hetkellä. Katsotaan jos saan jotain apuja jostain siihen hommaan.

  Ja joo, mä just kattelin tuota taaperoreppua myös ja siitä tämä ajatus oikeastaan lähtikin, että minkähänlainen sen pitäisi olla. Täytynee konsultoida Annia piakkoin. :)

  Upeus, tuo on niitä harvoja juttuja mitkä haraavat vähän vastaan eli että jääkö kuitenkin niin vähälle käytölle reppu jos O ei kohta kävelyn maistuessa enää repussa viihdykään. Voihan sen toki sitten myydä vaikka eteenpäin mutta tuntuu vähän siltä, että se olisi ehkä pitänyt hankkia jo aiemmin alunperin.

  Salka, se on varmaan enemmän (olevinaan) turvallisuussääntö ettei keskiovista vaunujen kanssa tulleen tarvitse jättää vaunuja keskelle yksin ja mennä vastavirtaan maksamaan kuin niinkään lapsesta alennuksen saamista. Mutta myönnän, että kiroilin asiaa vähän kun tajusin sillä liikun aina vaunuillen ja minulla on hyvin harvoin muutenkaan käteistä mukana. :D

  Susa, oi miten hauskaa. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!