20111015

kantojuhta

Jatkamme kantaen. Niin minä kuin Oi mutsi mutsikin vaikka aihe joiltain osin onkin jo aika kaluttu. Itsehän olen vasta alkutaipaleella koko kuormajuhtailussa ja reppu saisi minun puolestani olla meillä vähän pidempäänkin, tuntuu etten ehdi kunnolla testata sitä vaativissa olosuhteissa koska olosuhteiden pakosta olen pääasiassa vaativa lähinnä kotona juuri nyt. Kiitos syysflunssan ja kiireisen menneen viikon ja vielä kiireisemmän tulevan viikon. (Jonka jälkeen vilkaisin omankin blogini sivupalkissa killuvaa kuvaa tarkemmin ja totesin repun majailevan meillä vielä ensi viikon. Olin kovasti pistämässä sitä huomenna eteenpäin. Sanoinko jotain kiirestä ja flunssasta? Kävisivätkö ne hyvästä syystä olla näin hiton pihalla?)

Harkitsen edelleen siis vakavasti oman repun hankintaa. Kuinkahan nopeasti Ipanainen sellaisen toimittaisi jos nyt pistäisi tilaten? (Jonka jälkeen koska minun piti linkitystä varten joka tapauksessa kyseinen sivu kaivaa, vilkaisin myös verkkokaupan toimitusehtoja. Normaali postipaketti ei montaa päivää matkanne.) Mainitsemani kokoasian lisäksi mietityttää kyllä myös eräs toinen seikka aika vakavasti. Tuli-repussahan on Verskinkin mainitsema näppärä tasku avaimille ja lompakolle. Hyvä hyvä.

Mutta mihin helvettiin te muut laitatte kaiken tämän:


(Jonka jälkeen vein kaiken tuon paikoilleen koska kuva on lavastettu emmekä me ole tänään lähdössä yhtään mihinkään, repulla emmekä ilman. Kuvan satsi on kuitenkin aika osuva perusotanta siitä mitä jättimäisestä laukustani löytyy kun olemme tien päällä.)

Varmasti vähemmälläkin pärjäisi mutta vaikka minimoisin tarpeet kaupunkireissua varten, ei kaikkea muuta voi avainten ja lompakon lisäksi jättää pois. Ihan pelkkä O:nhuoltopaketti pitää sisällään jo sen verran tavaraa. Tilanne voi toki olla hieman erilainen jos sattuu asumaan hieman lähempänä kohdetta tai vaihtoehtoisesti suuntaa ainoastaan metsään kävelylle.

Koska allekirjoittanut pääosin niputtaa menoja samalle päivälle juuri tuosta välimatkasyystä, olisi suotavaa jos mukana olisi edes osa yllä näkyvästä tavarapaljoudesta. Reppua en usko kantorepun hihnojen päälle tai alle saavani fiksusti, olkalaukunkin hihna lienee tiellä. Pitääkö minun siis luopua jo hehkuttamastani handsfree-fiiliksestä ja kantaa kädessäni jotain säkkiä kassia?


Mittakaavan saattamiseksi oikeisiin mittasuhteisiin, kuvasin mukaan myös varpaani. Hienoisesti pilkottava hienostunut mudansävyinen kynsilakkasävy on Prince Charming ja se löytyy Orlyn valikoimista.

19 kommenttia:

 1. Kannattaa kokeilla sitä olkalaukkua.

  Sillä meillä ainakin mentiin. Vaikka olihan siinä vähän kuormajuhta olo välillä.

  VastaaPoista
 2. Etkö oikeasti ole koskaan maistanut piimää?? :)

  VastaaPoista
 3. Ano, luulen päätyväni joka tapauksessa ainakin kokeilemaan olkalaukkua. Huomenna lienee luvassa jonkinasteista testiä sillä olen lupautunut kirpparikierrokselle. Katsotaan mitä tapahtuu.

  P.F. Repesin ihan täysin tälle irralliselle kysymyksellesi. Vastaus on en, en ole koskaan maistanut piimää. Oikeasti. :D

  VastaaPoista
 4. Hanki sellainen mummokärry aka Trolley (esim. rolser.com) Siihen mahtuu kaikki tuo ja vielä vähän enempi, esim. ostoksia jos samalla reissulla piipahtaa vielä kaupan kautta.

  VastaaPoista
 5. Vaunuthan on melkein kuin se trolley, ja niissä kulkee se lapsikin mukana. :D

  Minä käytän liinan kanssa käsilaukkua ja todella paljon pienempää valikoimaa tavaraa siellä sisällä, vaikka mukana kulkeekin 2 (!) meikkipussia, lompakko, kännykkä, laastaripaketti, nenäliinapaketti, kasa avaimia, vauvalle yksi vaihtovaatekerta: body, sukkikset, huppari, 3-vuotiaalle vaihtovaatekerta pissavahinkojen varalle: legginsit, pikkarit, paita, sukat, kyniä, erinäisiä lippulappuja kasa, ja rusinoita, sekä vauvan vaipat. ja kosteuspyyhkeet. :)

  Silti, en kyllä koko päivän retkiä välitä juurikaan pelkällä liinalla tehdä, kyllä se kantaminen sen verran raskasta on.

  S

  VastaaPoista
 6. Haiteksti! Ihan huippu. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on Manduca käytössä, nyt kun tyttö tulee vuoden olen siirtänyt hänet selänpuolelle. Ongelmana tuossa selän puolella kantamisessa on asentamisen vaikeus YKSIN. Minä en sitä hommaa hallitse, kaiken äheltämisen jälkeen on kummankin vaatteet kierroksilla. Tyttö myös nappaa näppärästi pipon päästään ja taas aloitetaan sama homma alusta.

  Olen ajatellut hankkivani rinkan, lapsi siihen istumaan ja rinkka repun tavoin selkään. HELPPOA!

  Mahtaako rinkan alla olla myös reppu tilaa tavaroille?

  Saija&Omppu

  VastaaPoista
 8. Mä oon kai psyykannut itseni tosi hyvin thän kantojuhtailuun koska en ole koskaan tuntenut ongelmaa kantamisessa, vaikka olen rehannut valtteristakin ties mitä lamppuja ja kirjakasoja mukanani perussetin lisäksi :D

  Mulla on yleensä lapsi selässä ja Lumin XXL-kokonen laukku olalla. Joskus lapsi edessä ja vaikka joku kangaslaukku mukana tai se Lumi. Ihan perus settiä siis. Joskus on lapsi edessä ja joku reppu takana.

  Ennemminkin suosittelisin sulle pientä karsintaa tavarasta ;)

  VastaaPoista
 9. Ps. mä oonkin pokkari ja kertistyttö, jolla on ruoka vielä tississä. Ja yleensä lapsen ollessa mukana en tarvi kannettavaa.

  VastaaPoista
 10. Anni, hahhaaa! Joo, ai että se oliski hyvä. :D

  S, no sehän siinä onkin just. Mä olen niin tottunut siihen, että mukaan saa rekkalastillisen tavaraa ja voisi tapahtua melkein mitä vain ja mulla olisi tarvittavat asiat mukana.

  Missä tuossa listassa on se paljon pienempi valikoima? ;) Ja kuinka isoa käsilaukkua sä itse asiassa käytät? Tämä alkaa olla hieman epäilyttävää, mä olen nähnyt sut ainoastaan ihan sellaisten pikkuruisten tyylikkäiden laukkujen kanssa...

  Nelly, niin on! Mietin itseasiassa, että bongaako joku. Mulla on aina joku pokkari mukana laukussa, käytän hartaudella rauhassa lukemiseen esimerkiksi bussimatkoja kun oma aika on vähän kortilla muuten. :)

  Saija, minua kiinnostaa tuo selän puolella kantaminen mutta käytännössä tuntuu aika utopialta edes kuvitella O:n saamista sinne yksin. Rinkka voisikin olla hyvä vaihtoehto. :D

  Oi mutsi, kyllä mäkin roudaan ties mitä esim. tällä hetkellä sieltä saatanan verkkokellarista O toisessa kainalossa, tuo jättimäinen laukku toisessa ja sit ne kaikki muut härvelit (=ostokset) kolmanteen kerrokseen mutta se on kamalaa. :D

  Ja todellakin, pokkari etenkin auttaa kyllä asiaa. Kertiksiä meilläkin on reissatessa ja ruoka tosiaan pitää roudata jo mukana muualla kuin tisseissä. Mikää oli kyllä hiton paljon kätevämpää. Toisaalta nyt tissit voi satunnaisesti tehdä jotain muutakin mikä on sekin aika kätevää.

  Onko tämä nyt hyvä syy hankkia isompi Lumin laukku?

  VastaaPoista
 11. Ehdottomasti on syy hankkia uusi käsilaukku. Vinkkinä sen verran, että jos siinä on riittävän iso kahva (siis ei sellainen käsivarsimalli), että mahtuu olkapäälle, niin helpottaa kummasti. "Kahva" vaan repun olkahihnojen alle kiinni, niin taas on kädet vapaana vaikka roudaamaan kauppakasseja (tai muita shoppailuja) tai maksamaan bussimaksuja tai kirjoittamaan tekstiviestejä...

  Mutta kannattaisin minäkin siis tavaran karsimista, jos vain mahdollista. Mulla ei kulje esim. mitään lastenruokia mukana, koska syötän lapselle samaa ruokaa mitä itsekin syön jos olen kaupungilla menossa. Juotan lasin reunalta jos janottaa ja käytän vaatteiden suojana servettejä. Aika paljon siis riippuu tottumisesta se, miten vähällä/paljolla pärjää. Tämähän voisi olla hyvä haaste sulle, että kuinka paljon voit tilanteen vaatiessa vähentää käsilaukun sisältöä ja silti pärjätä lapsen kanssa reissussa.

  VastaaPoista
 12. Lapsi edessä repussa (manduca) ja normaali selkäreppu selässä on testattu ja ihan toimiva vaihtoehto, mutta kieltämättä näyttää vähän hassulta.

  VastaaPoista
 13. On muuten olemassa ihan liinailulaukkuja, eli sellaisia isoja kasseja jotka menee olan yli mutta ei paina mistään äitiä eikä vauvaa, leveä hihna jota saa avattua ja pidennettyä tms. Tosin tähän asti näkemistäni ainoastaan itse tehdyt on olleet tarpeeksi tyylikkäitä että haluaisin käyttää, enkä itse osaa ommella. Joten tilata kai pitäis.
  Liinalapsi myy sellaista slingaroo nimistä muistaakseni, mutta ne onkin sit vähän eri tyylisiä...

  VastaaPoista
 14. Mä ajattelin mennä tosiaan ensin testailemaan lapsen kanssa noita rinkkoja, tänään todettiin etten yksin sitä saa manducassa selkään.

  VastaaPoista
 15. Lapsen selkään saaminen yksin ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin kaikki kuvittelee, käykää vaikka ihan jossain liikkeessä (esim. Kampissa Bebes) harjoittelemassa, siellä myyjät osaa neuvoa ja avustaa niin kauan että onnistuu.

  Itsellä on ollut pakko alusta lähtien harjoitella tuo selän puolelle itse laittaminen kun apua ei tosiaan ole tarjolla yh:lle joka päiväisessä arjessa. Käytän tekniikkaa, jossa reppu laitetaan valmiiksi vyötärölle, lapsi seisoo edessä selkä itseen päin ja otetaan lasta kainaloiden alta kiinni. Sitten lapsi heilautetaan toisen olan yli selkään, vähän kumarrutaan ja toisella kättä lasta tukien nostetaan toisella reppu ylös ja kiinnitetään. Helppoa ja nopeaa, kunhan rutiini kehittyy. Lapsen kasvaessa selässä kantaminen on kyllä ainakin mun mielestä paljon helpompaa, ergonomisempaa, lapsi näkee paremmin eteenpäin ym. Edessä kannan kohta 2v enää vain silloin kun hänen pitäisi nukahtaa, päätuen säätö selkäpuolella ei oikein onnistu. Ja meillä käytössä siis Manduca, ollut noin vuoden nyt, sitä ennen trikooliina ja kudottu liina. Rengasliina on edelleen käytössä ns. hätäapuna, se kun menee niin paljon pienempään tilaan kuin tuo manduca. Ja vaunutkin toki kuuluu elämään, ei enää nykyään kovasti kun tyttö haluaa lähinnä kävellä itse, mutta pidemmillä reissuilla usein.

  -Iisa

  VastaaPoista
 16. Ratkaisu kamapulmaan:
  Kaljakärry + Mulberry = <3

  VastaaPoista
 17. Tässä muutamia tapoja saada lapsi yksin reppuselkään :)

  http://www.youtube.com/watch?v=ihf5fFTLk8U&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=BRYn6yL-gEs&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=JPPZ2uWbnxg&feature=related

  VastaaPoista
 18. Todellakin Haiteksti <3 Ensimmäisenä bongattu!

  VastaaPoista
 19. Itseasiassa, kaikki se mun mainitsema roina mahtuu tohon pienen näköiseen kamelinväriseen DKNY käsilaukkuun. Tarvittaessa sinne mahtuu myös iPad tai jopa 15" Macbook pro (esim. kahvilassa laitan läppärin laukkuun ja otan mukaan kun menen vaihtamaan vaipan/käymään vessassa vauvan kanssa) mutta läppärin kanssa laukun luukku ei sitten enää mene kiinni, joten läppäriä varten otan isomman laukun tai kuljetan läppärin vaunuissa.

  Mutta me ollaankin tai ainakin yritetään olla tavaran minimoijia. Asutaan 76 m2 asunnossa 2 aikusta, 3 lasta, ja viikon ulkomaanmatkoilla meillä on kaikille yhteensä yksi matkalaukku, yksi reppu, rattaat, ja lapsilla kummallakin ihan pienet omat selkäreput. About saman verran kuin sä Aino kannat ihan arkena ;). No ei ihan..

  Kotona meillä ei ole kirjoja, kirjahyllyjä, cd-levyjä, ikkunaverhoja, mattoja, mikroaaltouunia ym. mitä normaali-ihmiseltä löytyy. Vielä hetki sitten ei ollut autoakaan. Ja koko ajan musta tuntuu että tavaraa on ihan liikaa!

  S

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!