20110921

pinnejä ja sattumankauppaa

Visuaalisesti viehättäviä asioita tulee jatkuvasti vastaan. Etenkin internetin kuva- ja informaatiotulva on ihan uskomaton. Minulla on ollut tapana tallentaa mieltä kutkuttelevia kuvia Lataukset -kansioon seikkailessani pitkin nettiä. No, se kansio tietenkin pursuilee ties mitä ja aika harvoin niitä loppujen lopulta tulee selattua vaikka ne tallessa ovatkin. Minua on usein jälkeenpäin myös harmittanut, ettei kuvan alkuperäinen lähde tallennu mukaan, siitä olisi paljon hyötyä kuvasekamelskaa selatessa.


Voitte siis uskoa, että hypin suorastaan kattoon kun virtuaalinen nuppineulataulu, eli Pinterest lanseerattiin. Ensin kuolasin vain vierestä mutta kun pääsin tositoimiin, olin myyty samantien. Idea on simppeli. Eli, kun näät jotain ihanaa netissä, voit pinnata sen talteen. Kuvassa säilyvät edelleen sen alkuperäiset tiedot ja linkitys alkuperäiselle sivulle. Voit ryhmitellä ja kommentoida virtuaalista muistitauluasi ja mikä parasta, selata muiden ihanuuksia. 


Sitten siihen sattumankauppaan. Selasin jälleen kerran muiden pinnaamia kuvia ja yhtäkkiä eteeni tulvahti ruudun täydeltä turkoosia ja tekstiä. Ihastelin ja ihastelin ja pinnasin tietenkin heti talteen. Muutamaa päivää myöhemmin hyvin samanlainen teos tuli vastaan etsyn haastatteluosion mainoksessa sähköpostissani. Koska todennäköisyys näille sattumille on loppujen lopuksi miljoonien kuvien keskellä aika pieni, päätin vihdoin ottaa selvää teoksen tekijästä ja menin lukemaan haastattelun.


Lopputulos on se, että nyt makuuhuonetta koristaa ihanan unenomainen tekstitaulu juuri sopivassa turkoosin sävyssä. Alkuperäiseen maalaukseen en raaskinut sijoittaa (vaikka mieli teki!) mutta onneksi myynnissä oli myös printtejä alkuperäisestä. Hieman ehkä printin jälki oli pettymys, se ei ollut ihan niin priimaa ja tarkkaa kuin odotin mutta värikylläisyys ja mukaansatempaava teksti antavat niin paljon anteeksi, että pystyn elämään asian kanssa. Etenkin kun se on lasin takana.


Koska myös teissä lukijoissa on varmasti innokkaita pinnaajia, olen lisännyt tuonne sivupalkkiin follow me -namiskan josta pääsette seuraamaan minun nuppineulatauluani (ja minä teidän, toivottavasti). Lisäksi lupaan kutsua pinnaamisen ihmeelliseen maailmaan kuusi ensimmäistä kommenttiboksiin ilmoittaunutta. Pinterestiin kun tarvitsee kutsun. 


13 kommenttia:

 1. Oi, vaikuttaa oikeinkin toimivalta jutulta! Voisin siis haluta mukaan. :)
  Ja todella kaunis taulutuloste. Ei ainakaan näin ruudun toiselle puolelle erota huonoa tulostuslaatua. ;)

  VastaaPoista
 2. Näyttää siltä sitä varsinkin lähikuvassa että turkoosi kätkee sisäänsä kaikenlasta jota ei kauempaa huomaa. Vai katselenko kuvaa ihan silmät ristissä näin herättyäni?
  Mutta ilmoittautuisin mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Oih, kuulostaa hyvältä! Mielelläni vastaanottaisin kutsun.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaisi kovasti ujuttautua mukaan Pinterestin maailmaan, vaikuttaa superkätevältä systeemiltä!

  VastaaPoista
 5. Ihana kuva ja tuo väri on niin mahtava. Mielelläni ottaisin kutsun vastaan, että pääsisin minäkin tutustumaan Pinterestin ihmeelliseen maailmaan.

  VastaaPoista
 6. Ihana taulu. Pinterest kiinnostaa kovasti täälläkin, nyt on linkit, kirjamerkit ja suosikit ihan sekaisin. :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihana sivusto, kiitos vinkistä!
  Muuten toivoisin kutsua mutta sivustolla vierailtuani ehdin jo kutsua itse itseni syöttämättällä sähköpostiosoitteeni annettuun kenttään. Kutsun pitäisi tulla niinkin - ymmärsin..?!

  Ja en ole tainnut aikaisemmin kommentoidakaan, joten tässä samalla ilmoittaudun uutena blogisi lukijana. :)

  VastaaPoista
 9. Hei vaan, laitatteko vielä Nelly, iriil mediahedgehog, Katje, Jose, Anu ja Tasaraita mulle vaikka mailia niin lähetän kutsut teille. :)

  E-S, sivustolta tosiaan voi laittaa myös kutsupyynnön ja kutsu sitten tupsahtaa kun he katsovat sopivaksi. :)

  Tervetuloa lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen aivan ihastunut pinterestiin ja olen sitä suositellut monellekin. Ihan mahtavaa, kun ne suosikkikuvat saa nyt talteen helposti, sillä sieltä tietokoneen uumenista niitä ei yleensä enää muistanut katsoa. Mulla on jo kaikenmaailman diy-inspiksiä odottamassa:)

  VastaaPoista
 11. Netissä roikkumisaika juuri tuplaantui.. :D

  VastaaPoista
 12. Mäkin olen pinterestin puolestapuhuja. Kuukausia jo sitä käyttänyt ja kaikki työkaveritkin hullaannuttanut mukaan. Taidanpa liittyä seuraamaan sinun pinnauksia!

  Ainiin kihlauksesta en ole onnitellut! Onnea kovasti :)

  VastaaPoista
 13. Tuo Pinterest on kyllä huippu ja lährenkin seurailemahan sua -meikälääsen löytää sieltä nimellä ElizabethRinne : --- )

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!