20110918

hajonnut hehkulamppu ja kulmikkaita muotoja

Palosireeniperjantain jälkeinen lauantaikaan ei alkanut kovin hyvin. Kameran täyteen ladatut akut olivat lähes lopussa muutaman minuutin kuvaamisen jälkeen ja yllättäen taivaalle ilmestynyt aurinko ilmeisesti säikäytti aurinkolasini sillä ne menivät rikki kun yritin laittaa niitä päähän. Junasta myöhästyttiin minuutilla ja aiotut päiväunet matkalla jäivät vain haaveeksi neiti spagetin karjuessa kurkku suorana rattaissa valuessa epämääräisiin asentoihin.


Suuntana oli varsin epäyllätyksellisesti Habitare ja olin varustautunut vaunuissa kiljuvan kakaran lisäksi myös vaunuilla varustautuneella ystävällä jonka kanssa tukkia tiet yhdessä. Kyllä, vaunuilla liikkuminen messutungoksessa on ärsyttävää, myös sen vaunuilla liikkujan mielestä. Huomatkaa kuvassa keskellä oleva tehoäiti, kahdet vaunut ja Flyer.

Habitare itsessään oli vähän turhankin täynnä, itselle iski ainakin jonkinlainen runsaudenpula vaikka useimmat tuntuvatkin olevan sitä mieltä että kyseinen tapahtuma kuihtuu vuosi vuodelta. Itse olen aiemmin käynyt vain kerran ja silloinkin vasta puolivalmista pikapikaa kiertämässä joten en oikein edes tiennyt mitä odottaa. Nelipyöräisemme viihtyivät nukkuivat yllättävän hyvin ja me pääsimme katsastamaan tarjontaa.


Eniten sykähdyttivät muutamat jutut jotka olivat pääosin jo vähän jostain tuttujakin. Finlaysonin metsäksi rakennettu osasto oli ihana ja Luhdalla oli aika herkullisen turkoosi sulkakuosi joka sopisi mainiosti makuuhuoneemme piristykseksi. Ystäväni ehdotti, että laittaisin O:n seisomaan peittoinstallaation juurelle kuvaa varten mutta totesin sen kuitenkin vähän turhan riskialttiiksi ideaksi.Marimekon kankailla päällystetyt epämääräisen kulmikkaat jakkarat ja pöydät olivat kertakaikkisen ihania.  Kulmikkaita muotoja tuntui muutenkin näkyvän paljon. Liekö ne sitten uusi musta.


Fatboyt ovat edelleen ihania. Haaveilen kahdesta valkoisesta ja huomattavasti siistimmästä kodista jossa ne myös pysyisivät valkoisina. Kaksi sekuntia kuvan ottamisen jälkeen samalle paikalle istahti joku, onneksi ehdin kuvata ensin sillä kuvaan sopiva punavalkopaitainen mies porhalsikin ohi.


Northern Lightningin Räjähtävä hehkulamppu jonka moni muukin oli messukuviinsa bongannut, oli näyttävä. Valitettavasti sen hinta se on aivan liian kookas meille kotiin. Pyöreä valaisin jonka näimme eräällä toisella osastolla ja jonka keskellä oli johtokela, oli nimetty osuvasti Jojoksi. Mietimme, että pitäisikö hehkulampun sitten olla Hups tai Oho.


Lahden muotoiluinstituutin messuosaston laatikkokasassa on jotain ihanan rosoista, jota haluaisin myös kotiini. Voisin hyvin kuvitella samantyyppisen rakennelman johonkin ja tietenkin omilla typografisilla teoksillani höystettynä. Hyviä ideoita toteutukseen, anyone?


Erään lempiblogini kirjoittaja on laajentanut repertuaariaan viime aikoina ja ollut mukana luomassa näitä pelkistetyn maljakon huipentumia. Lisää aiheesta hänen omalla tontillaan täällä. Näistä meille voisi muuttaa vaikkapa pari kolme kappaletta eri väreissä. Odotan jännityksellä lisätietoa näiden jatkosta ja toivottavasti myös saatavuudesta jonain päivänä.


Koska kamerani tosiaan päätti olla tekemättä yhteistyötä kanssani, otin Habitaren testaamisen kannalta ja kuvasin kaikki postauksen kuvat mainitun Flyerin kameralla. Samalla pääsin kokeilemaan sitä kunnolla käytännössä, kotona räpsiminen kun on aina hieman eri asia kuin liikekannalla ollessa. Ja hei, muistatteko kun mainitsin niistä kammottavista efekteistä joita on vaan pakko kokeilla heti kun kyseisenlaisen laitteen saa käsiinsä? Noh, tässä on viehättävä ystäväni jonka kanssa me Habitaressa olimme. Kiitos seurasta S!


2 kommenttia:

  1. Kiitoksia maininnasta! ^_^

    VastaaPoista
  2. No prob. Hyvää mainostaa mielellään. :)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!