20110831

vaihtelua ja ilmapalloja

Kun tarvitaan ytimekäs määrittely, kerron olevani graafikko. Harvemmin ihmiset kysyvät sen tarkemmin mutta kun niin joskus käy, alkaa pitkä ja lavea selitys. Teen vähän sitä ja tätä ja tuotakin. Koruja ja taittoa ja tulitemppuja ja piirtelen ja suunnittelen nettisivuille ulkoasuja. Kirjoja, lehtiä, käyntikortteja, mainosbannereita, blogiulkoasuja, logoja, roll upeja, julisteita. Isoille organisaatioille ja yksityisille asiakkaille. Hääkutsuista monisataasivuisiin taitto- ja kuvitusprojekteihin. Se kuulostaa varmaan juuri siltä, etten tee mitään kunnolla.

Itse nautin kuitenkin suunnattomasti siitä kuinka erilliset projektit kasvavat toisistaan, saavat lisäpontta ja uusia ideoita. Sellaisetkin jutut joilla ei ensinäkemältä tunnu olevan mitään yhteistä saattavat yhtäkkiä yhdistyä päässäni jollain oudolla tavalla. Juuri nyt on taas meneillään monta pientä projektia jotka näennäisesti ovat kaukana toisistaan. Lopulta huomaan, että ne ovat saman tarinan eri puolia.
Teen vähän tätä ja vähän tuota ja sitten tiedän taas kirkkaasti mitä tähän tulee. Tästä syystä työskentelen myös niinsanotusti ideat on tehtävä pois päästä -periaatteella. Eli alan kokeilla ja suunnitella ihan siitä kohtaa mikä ensin mieleen tulee. Kun tyssään johonkin, vaihdan projektia lennossa ja jatkan sitä vähän matkaa. Useimmiten tässä kohtaa aukeaa siihen edelliseen hommaan ihan uusi näkökulma ja se nytkähtää myös eteenpäin. Näin saan myös itse vaihtelua, koneella naputtelun jälkeen on ihana taas tarttua pensseleihin ja joskus kymmenien luonnosten jälkeen on ihanaa kun saa hengähtää Photoshopin parissa. Ja toisaalta saan pois mielestä pyörimästä ne ei niin toimivatkin jutut. Ne on vain tehtävä ulos, paperille, ruudulle, johonkin. Siksi, että ne siloittelevat latua niille toimiville ideoille.


Nyt työpöydällä pyörii niin ilmapalloja kuin maalattuja paitojakin. Hiustenkuivaaja, pullo vissyä ja mustia tusseja. Numerosarjoja ja kangasvärit. Kaikilla näillä on oma paikkansa juuri tässä hetkessä eikä yksikään näistä olisi juuri tällainen ilman sen kanssa samaan aikaan tehtäviä projekteja.


2 kommenttia:

  1. Hei säkö oot suunnitellut tuon kantoreppujutun logon? :) Sulla on aika mielenkiintoinen työ. Itselläni ei luovuus riittäisi, mutta sä tunnut olevan juuri oikealla alalla! :D

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen selostus luovan työn prosessista! Kuulostaa mukavalta työnkuvalta.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!