20110727

köyhän miehen keittiöremontti

Keittiö on kodin sydän, sanotaan. Minulle se on monta vuotta ollut se pakollinen soppi jossa mikrottaa jotain ruokaa nopeasti. Se missä on tiskejä altaassa ja epämääräisiä parittomia astioita ympäriinsä. Sydämestä ei todellakaan ole ollut tietoakaan.


Kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme, muistan kuinka seison keittokomeron jälkeen valtavalta tuntuvassa keittiössä ja mietin, että tämä asunto on juuri sellainen missä asuu joku muu, joku lapsiperhe. No, nyt me olemme lapsiperhe ja keittiöstäkin on tullut ihan eri tavalla ihana paikka kodissa. Värikäs, meidän näköinen, valkoinen punaisella ja mustalla höystettynä. Ja siellä tulee myös vietettyä huomattavasti enemmän aikaa kuin ennen. O:ta syöttäen, kokkaillen, oleskellen pyöreän pöydän ääressä, kahvia juoden.


Mutta kyllä siihen hetken aikaa menikin. Iso osa keittiöstä on koottu pikkuhiljaa ja pienellä budjetilla. Alkuperäinen malli oli ihan siisti mutta aika valju, sellainen juuri uusittu vuokra-asuntokeittiö. Ja vuokralla asumisesta johtuen mitkään kovin pysyvät muutokset eivät ole tulleet kyseeseen joten on pitänyt keksiä vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Dc-fix on ystäväni, ensin sitä saivat ylleen kaakelit ja sittemmin myös koko kaapisto ja työtasot. Muutos on melkoinen ja budjetti hiipinee vain hädintuskin jonnekin parinsadan tietämille. Mukaan lukien purkkihylly, pieni teräsnaulakko joka ei kuvissa näy ja taulunkehykset. Oikeastaan myös punavalkoiset purkit mahtuvat saman summan sisään millä keittiötä on laitettu. Aikaahan tähän sai uppoamaan kyllä ja muutaman haavankin sain sormeen eli lisää laastarit summaan vielä.

Arkailin pitkään kaappien fiksaamisen (hehheh) kanssa. Mietin, että homma on aikamoinen pyöristettyine reunoineen mutta toisaalta inhoni puujäljitelmäpintaa kohtaan oli suurempi. Lopulta päällystys tehtiin kahdessa erässä mattavalkoisella dc-fixillä. Ensin ylärivistö P:n kanssa yhdessä ja lopulta alarivistön tempaisin valmiiksi viime viikonloppuna O:n ja P:n lomaillessa mökillä. Vastapäisen seinän siivouskomero odottaa vielä omaansa, se kun on pystymallia eikä tarraa riittänyt enää niin pitkää yhtenäistä pätkää.
Punaiset yksityiskohdatkin tuntuvat pääsevän ihan eri tavalla oikeuksiinsa kun tausta on selkeämpi.
Nyt meillä on keittiö joka todellakin on kodin sydän. Niin visuaalisesti kuin tunnelmaltaankin. En olisi ikinä uskonut juovani aamukahvia tällaisessa keittiössä. Mutta toisaalta, en olisi myöskään koskaan uskonut olevani lapsiperhe.

29 kommenttia:

 1. Tosi hieno uudistus!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan upee uus ilme! Kyllä oot taitava ja pitkähermoinen, kun tollasen urakan oot jaksanu tehdä.

  VastaaPoista
 3. Oho! Olin varma, että olitte vähintään maalanneet ne ovet! Kylläpä on hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Ihana keittiö. Sormet syyhyää päästä muokkaamaan tulevaa omaa keittiötä, tosin pitäis ensin löytää se unelma-asunto, johon muuttaa. Nyt jo tekis mieli muokata nykyisen vuokrakämpän keittiötä, edes fixata kaakelit. Edellisessä kämpässä fixasin valkoiset kaakelit punavalkoiseksi, se oli ihana.

  VastaaPoista
 5. Vau! Lähteekö tuo dc-fix pois sitten liimoineen aikanaan? Vai odottaako silloin hirveä jynssääminen. Tuo olis aika houkutteleva vaihtoehto meidänkin keittiöön..

  VastaaPoista
 6. vau mikä uudistus! Itseänikin on joskus haluttanut uudistaa koko höskä, muttei viitsi kun vuokrakämppä kyseessä. Nyt katsellaan omaa, joten sinne sitten kaikki energia.

  Mun siskoni oli saanut uuden keittiön siten, että ne olivat vieneet kaikki kaappien ovet maalautettavaksi. Iso omakotitalon keittiö oli uusittu 300€ hintaan, ei paha ollenkaan. Eikä siinä mennyt edes omia hermoja, kun joku toinen hoiti homman :D

  VastaaPoista
 7. Ihan mieletön muutos, vaivannäkö on todellakin kannattanut! Keittiö näyttää nyt tosi kauniilta ja raikkaalta.

  VastaaPoista
 8. No niin, nyt iskit ihanalla keittiömuutoksellasi sen viimeisen niitin ja mä päätin vihdoinkin tehdä jotakin kylpyhuoneen maailman rumimmille kaakeleille. Tuo on siis tarraa? Mistä sitä saa? Ja onko se hankala levittää? Tuo lopputulos on kyllä tosi siistin näköinen, tykkään :)

  VastaaPoista
 9. Mikä mieletön muodonmuutos! Laitoitteko tosiaan dc-fixillä myös keittiön tasot? Entä miten kaappien sisäpuolten kanssa?dc-fix on myös minun kaveri, se on niin tosi kätevä käyttää ja ihanan kestävä!
  Jäin kuitenkin miettimään vielä, miten se mahtaa kestää tuossa tiskipöydässä, kun siihen kuitenkin roiskuu vettä ja saattaa jäädäkin tuohon altaan reunoille joksikin aikaa. Oletko kuullut kokemuksia asiasta? :)
  Se on nyt niin upea! Ai että :)!!
  Minäkin tahtoisin tehdä jotain meidän Puustellikeittiölle, jossa on kerman väriset ovet ja punaruskeat tasot, listat ynnä muut. Kaakelit maalasin jo ronseal kaakelimaalilla ruskeista valkoisiksi. Kaapit ovat peiliovilla, niitä siis ei oikein kannata lähteä kontaktimuovin kanssa fiksaamaan, joku taitava maalari olisi ruiskun kera tähän pätevin vaihtis. Tason voisin laittaa dc-fixillä kohtiin joissa ei kastumisen vaaraa ole, ellei sitten ole niin että kosteus ei tätä muovia saa kuplimaan eikä irtoamaan?? :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan valoisa! Tosi hieno muutos :)

  VastaaPoista
 11. Mä voin kertoa oman kokemukseni dc-fixistä keittiötasoilla.

  Ihan mahtavaa tavaraa! Meillä menee sitä myös kuivauskaapin alla olevan pöytätason päällä, eli siihen tippuu astioista vedet ja roiskuu saippuavettä. Mistään ei ole lähtenyt rispaantumaan vaikka vedet on välillä saanu itekseen kuivata kun en ole muistanut pyyhkiä.

  Lika lähtee hyvin tuolta pinnalta ja pinta on eselleen yhtä hyvän näköinen kuin maaliskuussa jolloin tuon muovin laitoin.

  Tietenkään en leikkaa ilman leikkuulautaa enkä laske kuumaa kattilaa tms muovin päälle. Kerran tai pari on pinta saanut puukosta, mutta se liima on niin hyvää että "haavan" reunat ei rispaannu ja "haava" on olematon.

  Tuon saa pois ihan milloin haluaa eikä siitä jää kuin korkeintaan liimapinta rippeitä jotka saa vaikka fairylla ja lämpimällä vedellä pois.

  Suosittelen!

  Omani sain lahjaksi, lahja oli ostettu kodin terrasta, hinta oli 10euroa, 2metriä taisi olla rullassa. Leveyksiä on erilaisia ja Lidlissä oli muutama viikko sitten tarjous jossa oli eri kuviollisia, maksoivat ehkä pari euroa rulla. En tiedä oliko sitten ihan samaa tavaraa kun en ole kerinnyt katsomaan.

  Ihana keittiö teillä ja nuo punaiset yksityiskohdat tosiaan poksahtelee tuolta kuvasta kivasti esiin :) Vieläkö sä keräilet niitä punaraitaisia purkkeja?

  -A

  VastaaPoista
 12. Ohhoh... Mie-le-tön muutos! <3

  VastaaPoista
 13. Kaunis keittiö, ja ihanaa ettei kaikkea tarvitse aina uusia kokonaan! Jos rungot ja itse kaapitkin ovat perushyvässä kunnossa, niin kaappien väriä muuttamalla saa jo ihan uutta ilmettä. Tykkeen :)

  VastaaPoista
 14. Tosi upea muutos! Kivat punaiset yksityiskohdat ja kahvipurkit! Tykkään !

  VastaaPoista
 15. Katkerana katselen kuvia ja meidän omaa, vihertävän turkoosia kaappihelvettiä. Tässä asui ennen vanhempi rouva, joka pari vuotta sitten remppasi keittiön ja vessan. Keittiössä on ällöromanttiset peiliovet hurmaavalla likaisen turkoosilla värillä, välitila ja työtasot on ah-niin-ihanaa pyökkiä.
  Vessaan onkin valittu oikeat glamour-laatat vihertävällä marmomipinnalla, ornamenttinauhoja unohtamatta. Sielläkin on kauniit turkoosit kaapit, joissa on keraamiset kukkanupit ovissa. Kokonaisuuden kruunasi viktoriaaninen amme, joka ei kunnolla mahtunut kylpyhuoneeseen ja joissa oli ökyisot, kultaiset tassujalat. Se me myytiin ensimmäisenä pois.
  Toivoin, että tämä olisi näyttänyt enemmän lapsiperheen kodilta kuin vanhemman rouvashenkilön "modernilta" toiveiden täyttymykseltä :D

  VastaaPoista
 16. Sara, kiitos. :)

  Taina, myönnän, että tässä oli kyllä aikamoinen homma mutta oli se sen arvoista!

  Kiki, vuokralla asumisesta johtuen tosiaan päädyttiin tähän ratkaisuun, toimii yllättävän hyvin. :D

  Ambiacus, meilläkin on haavena oma koti sitten joskus, tällä hetkellä pysytellään tässä ihan tyytyväisinä ja etsiskellään ihan rauhassa. :) Punavalkoiset kaakelit kuulostavat tosi hauskalta myös!

  Piparminttu, dc-fix on tarkoitettu sisustuspäällystämiseen joten lähtee täysin jälkiä jättämättä pois. Se muistuttaa paljolti kontaktimuovia mutta on vain kestävämpää. :)

  Verski, ei muuten kuulosta kovin pahan hintaiselta tuo maalauttaminenkaan! Olen aina ajatellut että se olisi hiton kallista ja jos olisin maalaamista harkinnut, olisi sitä varmaan lähdetty siitä syystä tekemään itse.

  Laurana, tykkään itsekin tosi paljon ja koko keittiön ilmapiiri muuttui ihan täysin. :)

  Inari, jep, se on tarraa. Sitä saa Etolasta, askarteluliikkeistä ja rautakaupoista. Kaikissa mahdollisissa väreissä. Levittäminen ei ole mitään rakettitiedettä mutta toki se tarkasti tehtynä vie aikaa. Itse käytin apuna silkkipainoraakelia. :)

  Hipsu, juu tasot on myös samaa tavaraa. Tiskipöytäosahan on siis ihan alkuperäinen metallinen joten varsinaista kunnollista kastumista ei noille päällystetyille pinnoille tule, roiskeita korkeintaan. Kestää yllättävän hyvin pyyhkimistä, kosteutta ja käyttöä. Ei kuplia ja eikä kurttuja. Sanoisin että on jopa helpompi puhdistaa kuin aiempi pinta tasoissa niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Kaappien ovien sisäpuoli on edelleen ihan saman näköinen kuin ennenkin ihan laiskuussyistä, se ei häiritse silmää kuin niitä avatessa. Kaapit itsessään ovat sisältä kokovalkoiset muutenkin jo valmiiksi.

  Riikka, nimenomaan valo tuntui lisääntyvän huimasti tällä muutoksella. <3

  Anonyymi A, juuri näin! Sama kokemus myös meillä, kestää, toimii! Ihan mahtavaa tavaraa! Keräilen purkkeja kyllä joskin niitä on nyt ehtinyt kertyä jo aika monta eikä ihan niin hirveä tarve ole enää. Aina voi kuitenkin kasvattaa kokoelmaa jos oikeita yksilöitä tulee vastaan. :)

  Sofia, oli siinä hommaakin mutta voi kyllä!

  Niina, itse kaapithan olivat siis upouusia tähän muuttaessamme joten niiden kunnossa ei tosiaan ole mitään vikaa. Olen ehdottoman samaa mieltä, että pyrin sisustamaan mahdollisimman pitkälle olemassaolevilla jutuilla ja pienillä oivalluksilla. Etenkin tosiaan tämän vuokralla asumisen takia, omaa ehkä miettisi myös hieman toiselta kantilta.

  Merikukka, kiitos. Punainen tuo jotenkin niin paljon lisää räväkkyyttä tähän. Ystäväni totesikin, että jos kaakelit olisivat valkoiset, olisi keittiö rauhallisempi. Vastasin että en halua rauhallista keittiötä. :D

  VastaaPoista
 17. Upeaa jälkeä, hieno makeover!

  VastaaPoista
 18. Todella onnistunut muutos!

  VastaaPoista
 19. Hyvältä näyttää! Minäkin uudistin taannoin omia keittiön kaappejani DC-Fixillä, osan tosin vain koska jäin pohtimaan, miten fixi kestää lieden ja tiskikoneen vieressä kuumuutta/höyryä. Tämän postauksen rohkaisemana taidan kuiten lätkiä valkoiset fixit muihinkin kaapinoviin, kerta nuin hyvältä näyttää!

  (ja melkeinpä tekisi mieli tehdä jotain kaakeleillekin, diggailen kympillä tuosta teidän mustavalkomeiningistä!)

  VastaaPoista
 20. Nalle ja Tiina, kiitoksia. :)

  Dooda, meillä ei ainakaan vielä ole näkyvissä minkäänlaisia ongelmia niin kuumuuden kuin kosteudenkaan suhteen. Kuten mainitsin ylempänä, tuntuu, että nuo päällystetyt tasot on jopa helpompi pyyhkiä puhtaaksi kuin aiemmat.

  Ja kiitos, mustavalkoisuus rokkaa!

  VastaaPoista
 21. ihana!! onko kaapistot mattavalkoiset? ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mattavalkoiset ovat. Jotenkin se viehätti silmää eniten kaikista vaihtoehdoista. :)

   Poista
 22. Mahtava muutos! Tyhmä kysymys, mutta irroititko kaapinovet päällystämisen helpottamiseksi?

  VastaaPoista
 23. Mulla tulee sama urakka kohta vastaan, joten kiinnostaisi tietää, miten saitte ovien pyöristetyt kulmat onnistumaan? Pelkään mokaavani kulmat niin, että lopputulos olisi entistä kamalampi...

  VastaaPoista
 24. Hei!
  Inspiroivaa jälkeä ootte tehnyt! :)

  Olisin kysynyt, että onko osa teidän kaapeista 60cm leveitä? Jos on, niin löysittekö jostain niin leveätä dc-fixiä? Olen yrittänyt etsiskellä mutta kaikkialta tuntuu löytyvän vaan 45 cm leveätä :/.

  VastaaPoista
 25. Aaaah, tää oli pelastus, ollaan nimittäin muuttamassa vuokrasuntoon, jossa on kamalat kaapistot, ja pyllynahanväriset kahvat..Kiitos! Toivottavasti mun hermot riittää samaan.. Ja leveempää saa ainakin Lohikarilta ^^:)

  VastaaPoista
 26. Itse fixasin rumat beiget keittiön kaapit kontaktimuovilla ja hieno tuli! (ei kai oma kehu haise) :) Jääkaappi sai myös sisustusmuovia pintaan, joten nyt kelpaa kokkailla! Käytän varmasti muovia muuallekin asunnossa. Taitaa olla vaan mielikuvitus rajana... Käykäähän kurkkaamassa keittiötä osoitteessa;
  http://pellavatehdas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 27. Minuakin kiinnostaisi mistä olet löytänyt tuota leveää tarraa!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!