20110702

babyguide - luurankoja ja kuukävelyä


Aina kun tulee puhetta Luonnontieteellisestä museosta joka eläinmuseonakin tunnetaan, hihkaisevat kaikki, että joo se oli pienenä ihan huikea! Minulla on sama kokemus. Salikaupalla eläimiä, luurankoja, hyönteisiä ja kaikkea mielettömän mielenkiintoista. Kyseinen museo myös uudistui hiljattain vaikka omat huikeat muistikuvani ovatkin jo vuosien takaa.


Eläinmuseoon pääsee vaunuilla, siellä on lastenhoitohuone ja näin kameran kanssa liikkuvana pidän suuresti kuvausluvasta omaan käyttöön. Museo on myös itseasiassa osa neljän toimipisteen Luonnontieteellistä keskusmuseota johon kuuluvat tutun eläinmuseon lisäksi myös ehkä vähemmän tunnetut kasvitieteelliset puutarhat Kaisaniemessä ja Kumpulassa sekä mineraalikabinetti Snellmanninkadulla. Kumpulan puutarhassa järjestetään myös koko perheen piknik elokuussa, luvassa on ohjelmaa, leikkejä ja kaikenlaista kivaa.

Museolla on myös melko sekavat kattavat nettisivut joilta löytyy mm. lasten opetusmateriaalia, ohjelmaa ja aikatauluja kaikkiin neljään kohteeseen.

***

Toinen huikea lapsuusmuistoni liittyy dinosauruksiin. Dinovaiheessa luettiin läpi kaikki mahdollinen aihetta käsittelevä kirjallisuus, osattiin ulkoa mutkikkaita latinankielisiä nimityksiä hirmuliskoille, piirrettiin niitä, puhuttiin niistä ja nähtiin niistä unia. Näinkin aiheeseen hurahtaneelle pikkutytölle oli kertakaikkiaan huikea elämys päästä näkemään Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan jo klassikoksi muodostunut dinosaurusnäyttely. Ja voitteko kuvitella, nyt saurukset ovat jälleen nähtävissä. Lokakuun alkuun asti niihin voi taas tutustua Heurekan tiedepuisto Galileissa.

Heureka tarjoilee paljon muitakin elämyksiä isoille ja pienille. Ylipäätään näyttelyt ovat täynnä jännittävää informaatiota ja erilaisia kokemuksellisia pisteitä. Lisäksi Heurekalla on lapsille suunnattuja näyttelykohteita jotka sopivat monen ikäiselle muksulle ja vievät varmasti mukanaan. Vaihtoehtoja löytyy aina iglun rakentamisesta kuukävelyyn asti.

Heurekan sivut täällä.

***

Vielä ehtii viikkokisaan! Jätä kommenttiboksiin vinkkisi lapsille ja lapsenmielisille pääkaupunkiseudulla. Paras lukijavinkki palkitaan sunnuntaina!

Kuvat Luonnontieteellisen museon sekä Heurekan kuvapankista.

1 kommentti:

  1. Kun oltiin siskon kanssa pieniä, isällä oli työhuone eläinmuseolla. Joskus se otti meidät mukaan ja päästi museon puolelle juoksemaan sillä aikaa kun teki itse töitä taitarkisti postinsa. Toisinaan tämä tapahtui iltaisin, kun paikalla ei ollut ketään muuta. Nämä reissut ovat yksi lempilapsuusmuistoistani. Katsottiin kaikki eläimet läpi (oi, ne vanhat vitriinit taustoineen olivat niin hienoja <3) ja pelästyttiin joka kerta sitä puhvelia tms. karvaotusta, joka löytyi yllättäen nurkan takaa. Ja se ala-aulan norsu! Kun on joskus ollut niin pieni että mahtuu kulkemaan kärsän alta, ei isompanakaan opi, vaan lyö joka kerta päänsä, kun erehtyy oikaisemaan liian läheltä.

    PS. Menemme huomenna Heurekaan katsomaan dinoja :)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!