20110602

synttäritennarit making of vol. II

Tennareiden tarinan ensimmäinen osa täällä. Valmiit kengät täällä.

Koska kahvilassa ei voi istua loputtomiin, nekin sulkevat jossain vaiheessa ovensa, oli siirryttävä suunnitelman seuraavaan vaiheeseen. Olimme sopineet, että J nappaa kengät mukaansa ja sitten vain treffataan uudestaan piirtelyn merkeissä. P kuitenkin soitti jäävänsä jonnekin pidemmäksi aikaa juuri sinä päivänä joten päätin ottaa riskin ja tuoda kengät kotiin.

Hetken mietin niiden kätkemistä siivouskomeroon mutta minun tuurillani P olisi juuri silloin tarjoutunut imuroimaan. P:llä tuntuu olevan uskomaton kuudes aisti mitä tulee lahjoihin. Täysin käsittämättömiin paikkoihin kätketyt jutut jotenkin kummasti vain löytävät tiensä päivänvaloon silloin kun on kyse yllätyksestä.

Loppujen lopuksi tiukka aikataulu pakotti minut viimeistelemään kengät P:n syntymäpäivän aamuna. Laskeskelin, että jos P pääsee aikaisintaan kahdelta töistä, ehdimme mainiosti O:n kanssa piirtää ne loppuun ja askarrella vielä kortinkin. Heräsimme ajoissa ja kävimme työhön. O auttoi minkä ehti ja kissojakin kiinnosti ihan valtavasti. Koordinoituani elämän kolmen uteliaan, kameran, piuhojen, tietokoneen, tussien, kengännauhojen, kenkien ja piirtämisen kanssa, olimme vihdoin valmiita. Loppusilaus syntyi melkein itsestään kun suurin osa työstä oli tehty jo aiemmin.

Kortti oli samaa sarjaa ja katsottuani kelloa päätin vielä kuvata kengät valmiiksi. Tokihan ne jäisivät tänne meille toisin kuin tällaiset työt yleensä mutta onpahan sitten kuvattu jo, ajattelin. Laitoin nauhat takaisin, napsin kuvat, harhautin leikitin samalla O:ta pehmopupulla ja pakkasin kengät ja kortin laatikkoon jonka nostin keittiön pöydälle. Ajattelin juuri keittää kahvit kun P tuli ovesta sisään. Monta tuntia etuajassa.

Ei ole varmaan ikinä ollut ajoitus näin kohdallaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä!