20110615

pakettipalvelu ja pohdintaa

Pakettien noutaminen lähikaupasta ja Ärrältä on jo vanha juttu. Uudempi idea on sen sijaan Postin oma SMARTpost -palvelu jossa paketin voi noutaa SMARTpost -pisteestä postin sijaan. Posti halusi tarjota minulle mahdollisuuden testata palvelua joten marssimme viime perjantaina työpäivän jälkeen vielä Jumboon hakemaan minulle lähetettyä pakettia SMARTautomaatista. 

Idea on simppeli. Posti lähettää sinulle tekstiviestinä avauskoodin kun paketti on noudettavissa ja senkun haet. Koodi naputellaan näyttöön ja jokin hieman joulukalenteria muistuttavan seinäkkeen luukuista avautuu. Saat itse valita mihin SMARTeista pakettisi lähetetään. Lista löytyy Postin sivuilta täältä.


Idea on ihan toimiva ja systeemi selkeä käyttää. Jäin kuitenkin miettimään onko tästä oikeasti lähikauppanoudolle kilpailijaksi. Itse jouduin ainakin lähtemään huomattavasti kauemmas kuin missä lähisiwani, -postini ja -ärräni sijaitsevat. Toki jos asiaa on muutenkin pakettiautomaatin sijaintisuuntaan niin miksei. Ja ovathan kauppakeskukset joissa suurin osa seinäkkeistä on, aukikin myöhempään kuin useimmat postit. Ja jonoa ei liene yhtä paljon, ainakaan lähellä sulkemisaikaa. 

Saa nähdä. Pitäisi melkein lähettää jotain jotta näkisi miten homma toimii niin päin. Koko ajan on kaikenlaista lähetettävää eri kokoisina joten ideatasolla kuulostaa oikein hyvältä. Sijainniltaan tämä ei ainakaan allekirjoittaneen lähettelyille kyllä sovi lainkaan. Ajatus kahdella bussilla sompailusta vaunujen ja pakettien kanssa ei innosta. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan ottaako idea tulta alleen vai katoavatko SMARTit kauppakeskusnäkymästä piankin. 

Onko kukaan testannut lähettämistä tällä? Sujuiko? 

***

Niin, mitä sieltä paketista sitten paljastui. 

DeliDelin herkkukori näytti nimensä mukaisesti herkulliselta. Sen lahjoitimme yhteistuumin Mummulle ja Papalle jotka ovat viime viikon avun jälkeen sen todellakin ansainneet.


5 kommenttia:

 1. Minä jäin ihan suu auki katsomaan tuota paketinhakua :O. En oo kuullutkaan moisesta vielä, joten todella hyvä postausaihe. Tämä meidän asuinpaikka on niin pieni lintukoto, että ihan nopeasti tänne ei varmaan ole saatavissa samanlaista palvelua, mutta olis se kyllä kätevää jos vaikka Prismassa, jossa lähes päivittäin asioin, olisi mahdollisuus noutaa seinältä oma paketti :).

  VastaaPoista
 2. Hahah. :D Tämä on ihan uusi, vasta lanseerattu juttu joten siksi vielä varmaan suurelle yleisölle tuntematon. Ehkäpä palvelun edut korostuvat pienemmällä paikkakunnalla jossa valinnanvaraa on vähemmän ja noutopaikkoja paketeillekin harvemmassa. Jäämme siis edelleen odottelemaan. :)

  VastaaPoista
 3. Meillekin tuo on turha kun posti on korttelin päässä, mutta voisin hyvin kuvitella tuollaisia vaikka juna-asemille, jolloin paketit voisi noukkia työmatkalla.

  VastaaPoista
 4. Nelsson, juna-asemallahan nuo olisivatkin muuten itseasiassa loistavat! En tullut ajatelleeksikaan tuota työmatkalla -pointtia. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!