20110616

kuppikunta

En odottanut paluuta kuukausittaiseen kammottavaan olotilaan kovin innolla mutta aika aikaa kutakin ja tässä sitä ollaan taas. Mikä tekee tästä kaikesta edes vähän siedettävämpää on puolitoista vuotta sitten hehkuttamani pieni sininen silikonikuppi. Kuukuppi siis.

Kyseisen kapineen testaaminen jäi ymmärrettävästä syystä hieman kesken viimeksi joten jatketaanpa uudella innolla. Olen edelleen täsmälleen samaa mieltä kuin aiemminkin. Miksi hitossa en ole päätynyt tähän jo kauan sitten? Kuppi kuulostaa kummalta ja sen käyttäjät vannovat sen nimeen niin voimallisesti, että alkuun olin hyvin skeptinen. Nytkin olin melko skeptinen vaikka ehdinkin sitä ennen O:n odottelua kerran kokeilla.

Käyttö on simppeliä, miellyttävää ja huomaamatonta. Ja sopii mainiosti myös viime aikoina pinnalla olleeseen ekoisampaan elämäänkin. Kuppeja kun et tarvitse kuin yhden. Puhdistus onnistuu kuumalla vedellä mutta vielä parempaan lopputulokseen pääsee ottamalla mukaan kuvioihin myös raikkaan tuoksuisen Lempipesunesteen joka on silikonikupille tarkoitettu eikä ärsytä kriittisiä paikkojakaan.

Samat oivaltavat mainoslauseet ja raikas graafinen ilme miellyttävät myös edelleen silmää. Luneten lisäksihän kuppikuntautuminen on suorastaan räjähtänyt käsiin sillä aikaa kun itse olin raskaana ja maitobaarina. Löytyy useita merkkejä ja värivalikoimakin on kasvanut huimasti. Itse aion toki jatkaa matkaa tämän saman sinisen yksilön kanssa.

Kuulutko sinä jo kuppikuntaan vai emmitkö vielä?


Aiempi postaus aiheesta täällä. Kyseisen kupin saamiseen liittyvästä kampanjasta ja Minna Parikan korkkareista täällä ja täällä.

11 kommenttia:

 1. Minä ostin Luneten kupin joskus suht kuppitouhun alkuaikoina, ja petyin karvaasti. Kupin asettaminenkaan ei ollut kovin helppoa, mutta jotain aivan kamalaa oli sen poistaminen. Siis todella hirveää. Viimeiseksi kuukupin käyttökerraksi jäi se, kun kuppia poistaessa itkin ja vääntelehdin ja koitin kaikin tavoin rutistella, taivutella ja kiskoa vekotinta pois itsestäni, ja luulin jo joutuvani terveyskeskukseen, kun jämäkkä kuppi vain sinnikkäästi pysyi muodossaan pakoillaan (sain sen sitten pois lopulta). Tuo oli yksi elämäni kamalimmista kokemuksista, mutta toivoisin silti vielä että löytäisin joskus paremman kuukupin, idea kun on niin hyvä. Olenkohan anatomisesti vain kupille sopimaton, hmph... :P

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut noita hurjia juttuja, miten sitä kuppia ei joko meinaa saada laitettua tai sitten ei meinaa saada poistettua. Uskoisin kuuluvani siihen joka ei saa sitä pois ja pelkäisin sitä pois ottamista jo etukäteen niin paljon että se jäisi jo sen takia jumittamaan. Minä en siis uskalla kokeilla. Mielenkiintoa kyllä olisi, kun kuulostaa niin kätevältä.

  VastaaPoista
 3. Ah ja oih! Kuukuppi, mielestäni yksi maailman parhaimmista keksinnöistä!
  Sofian kommentti kuulosti ikävältä, mutta uskon, että harjoittelulla sitä oppii kupin kanssa toimimaan.

  Minä kuulun niihin, joilla kuukautiset eivät koskaan ole kivun/runsauden/minkään muunkaan vuoksi juurikaan häirinneet, mutta aina on ellottanut ne haisevat ja likaiseksi olon saavat siteet ja tamponit. Löydettyäni kuukupin muutamia vuosia sitten, on elämä ollut niin paljon helpompaa.

  Se puhtauden tunne.
  Kuukautisten aikana alasti nukkuminen.
  Uiminen ilman pelkoa roikkuvista naruista tai ohivuodoista.
  Ja niin monet muut ihanuudet!

  Suosittelen jokaiselle!

  VastaaPoista
 4. Itse kävin lukemassa netistä ohjeita käyttöön (ja varsinkin kuukupin poistamiseen) ennen varsinaista käyttöönottoa. Siksi mulla ei ole huonoja kokemuksia tästä ollenkaan, päinvastoin! Koskaan en enää vaihda pois :)

  VastaaPoista
 5. Kuukuppi ollut käytössä varmaan jo yli kuusi vuotta ja en voi muuta kuin hehkuttaa!

  VastaaPoista
 6. Totean lyhyesti ja ytimekkäästi: en luopuisi enää ikinä!

  VastaaPoista
 7. Lunette since 2005 <3

  VastaaPoista
 8. Kuppikuntaan kuulun enkä koskaan vaihtaisi pois! Alussa oli hankaluuksia, mutta kun sitkeästi jatkoi harjoittelua hommasta tuli hyvin nopeasti rutiininomaista. Se on aika mahtavaa kun ei ihan oikeasti MUISTA että on se aika kuukaudesta, niin huomaamaton ja mukava kupponen on. :)

  VastaaPoista
 9. Ah, jälleen muistin, että pitäisi sitä pesuainetta kuukupille ostaa - sen puuttumisen takia kun en ole nyt hetkeen kuppia käyttänyt.

  Pelkkään kuppiin en aiemmin ainakaan voinut luottaa vaan mulla tulee ohivuotoja. :( Nyt kuitenkin kun mulla on käytössä vuotoa vähentävä lääke niin odotan innolla, että riittäisikö pelkkä kuppi! Toivottavasti.

  Ja mä ostin kupin alunperin sen takia, kun hommasin kierukan ja sen kanssa ei saa tamponia käyttää (on niin runsaat menkat, että pelkkä side tai pelkkä tamponi ei normaalisti riitä).

  VastaaPoista
 10. Sofia, hui kun kuulostaa kurjalta. Veikkaan, että ongelmana on ollut tekniikka kuten Kirppulikin mainitsi myöhemmin. Kuppihan toimii niin, että se luo alipaineen ja on siksi niin tiivis ollessaan käytössä. Pois sen saa todella helposti painamalla sitä sormin vähän ruttuun jolloin alipaine purkautuu ja kuppi on helppo vetää ulos.

  Huikean paljon teitä löytyy näemmä. Ihan mahtavaa! Itse olen kyllä ehdottomasti tästä lähin vannoutunut käyttäjä myös. Josen kanssa samaa mieltä tuosta, että huikeinta on todellakin unohtaa, että on se aika kuusta! En olisi ikinä uskonut sen olevan mahdollista. :D

  Mörri, itse olen pessyt myös välillä jollain muullakin aineella mutta tuo pesuneste on myös tosi hyvää tavaraa. Raikas tuoksu ja ei ärsytä lainkaan. :) Ohivuodot kuulostavat ikävältä, oletko kokeillut eri kokoista kuppia? Nykyään ymmärtääkseni tehdään eri kokoisinakin tuota.

  VastaaPoista
 11. Kuulun. Minusta on oikeastaan tullut hieman ylemmyydentuntoinen jo ihmisiä kohtaan, jotka eivät kuppia käytä, vaikka en harrastakaan käännyttämistä. En vain enää aina ymmärrä/muista, mikä ihmisiä tässä kauhistuttaa ja miksi he valitsevat rättipelleilyn tmv. ennemmin :P

  Itse olen ihmisenä kaikkea muuta kuin kovin maanläheinen, joten olen oiva esimerkki siitä, että kupittelu sopii myös pahasti urbanisoituneelle ja modernille ihmiselle.

  Omasta mielestäni spesiaalit pesunesteet ovat turhaa kaupallista hifistelyä; ph:ltaan sopivat Avecydit jne. ovat ihan ok.

  Mitä näihin kuppiongelmiin tulee, niin niitä on aivan varmasti ollut monella aluksi. Vinkkien lukeminen ja rentoutuminen auttaa asiaa. Jos hermostuu ja ajattelee, että "en saa tätä pois, apua apua apua", kaikki mutkistuu. Helpommin toki varmasti sanottu kuin tehty, mutta itse ainakin luin kupittelun alkuaikoina netistä kullanarvoisia vinkkejä.

  Kuitenkin Sofialle haluaisin mainita, että Lunette on yksi jäykimmistä kupeista. Se pehmiää kyllä ajan myötä ja sitä tottuu myös käsittelemään vaivattomammin. Sen ehdoton positiivinen puoli on se, että se aukeaa vaivatta. On kuitenkin mahdollista, että sinulle pehmeämpi kuppi saattaisi sopia paremmin, mutta jos hieman yleistää, niin monet pitävät pehmeämpiä kuppeja vaativampina, vaikka ne saattavatkin olla samalla mukavampia. Omasta mielestäni Lunette on hyvä kuppi opetella perustaidot ja se on myös perusvarma kuppi, mutta minustakin kuppi oli alusta asti turhan kova.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!