20110606

hauskoja yllätyksiä ja haasteita

Kun on etsinyt hissejä vääristä paikoista, löytänyt itsensä jumista toimimattomien rullaportaiden takaa, jännittänyt ensimmäistä (toista, kolmatta, neljättä..) bussimatkaa, jättänyt asioimatta vaatekaupassa johon ei vain pääse vaunuilla. Sitä alkaa miettiä, että miksi hitossa ei ole jotain näin city-äitiydyt Helsingissä -opasta joka kertoisi parhaat vinkit aina perheparkeista lapsiystävällisiin ruokapaikkoihin asti. Ihan niitä pieniä käytännön juttuja jotka ensimmäisiä hyökkäysvaunujaan työntävälle ovat ihan uutta ja kulkevat lähinnä puskaradion välityksellä.

Minuuttia myöhemmin avasin sähköpostin jossa Philips Avent haastaa minut bloggarina mukaan tekemään tällaista opasta virtuaalisesti. Ja teidän avullanne!

***

Ideana on siis kerätä kattava Helsinki-opas lapsellisille. Kisa on käynnissä kesäkuun kuudennesta aina heinäkuun kuudenteen päivään asti ja sen lisäksi, että minä kerään postauksiksi omia vinkkejäni vekaran kanssa viihtymiseen, myös te voitte osallistua.

Philips Avent on luvannut lahjoa joka viikon parasta lukijan antamaa vinkkiä tuotepalkinnoilla. Eli kommenttiboksi kuumaksi. Vinkit päätyvät kartalle myös ja toivottavaa olisi muutaman sanasen perustelukin pelkän paikan lisäksi. Mittakaava on vapaa, hyvästä syöttötuolista aina isoihin lapsille suunnattuihin komplekseihin asti. Sovitaan vaikka, että julkistan ja palkitsen viikon parhaan aina sunnuntai-iltaisin kuuden jälkeen. Kommentoithan vinkkejäsi aina tämän aihepiirin postauksiin niin löydän ne varmasti.

Eniten vinkkejä kerännyt blogi voittaa myös tuotepalkintoja ja kyllä minua vähän lahjotaan tässä välilläkin kuulemma.

Kuten varmasti huomasitkin jo, on sivupalkissa myös kilpailun logo jota klikkaamalla pääset takaisin tähän postaukseen sekä sen alapuolella kartta johon kohteet, vinkit ja ideat merkitään. Lisäksi lisään tagin  babyguide jolla pääset hakemaan kaikki aiheeseen liittyvät postaukset.

Hyppää pois puskaradiosta ja julkista parhaat vinkkisi täällä!

Kisa jatkuu myöhemmin voittajablogin selvittyä jolloin lukijat pääsevät äänestämään parhaista vinkeistä ja luvassa on lisää tuotepalkintoja.

13 kommenttia:

 1. hö, tampereesta samanlainen kans! Tosin mä omassa blogissa välillä arvioin ruokapaikkoja mihin voi mennä vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Loistava idea :)
  Itse olen kaivannut monesti samaa. Tässä alkajaisiksi pari lastenhoitohuonevinkkiä:
  - keskustan Stockalla hyvä lastenhoitotila
  - Itäkeskuksessa (ehkä koko kaupungin) paras lastenhoitotila Stockmannin ja Anttilan välissä toisessa kerroksessa (Stockan lastenhoitotila ahdas ja aina tupaten täynnä
  - matalalattiaraitiovaunuissa keskitila usein täynnä ja hankala vaunujen kanssa, viimeisten ovien kautta parempi tila rattaiden kanssa kulkemiselle
  - talvisin ja huonolla säällä keskustan läpi paras kulkea parkkihallien kautta (Kamppi-Forum-Stockmann), ei tarvitse riisua ja pukea vauvaa edestakaisin ja säästyy sohjossa puskemiselta

  VastaaPoista
 3. Kaksosten onnellisena omistajana on kokemusta jos jonkinmoisesta ongelmasta mahtua tuplaleveän kuljetuksen kanssa menemään.

  Forumin Fazer kahvilaan pääsee helposti vaunujen kanssa ja kahvilassa käytävän puoleisten pöytien viereen saa vaunut hyvin parkkiin jos pöytätilaa vain on vapaana, ja uskaltaisin melkein väittää että siinä juuri useimmiten on ne vapaat :). Tänne pääset myös tuplavaunujen kanssa.

  Stockmannilla on hyvä lastenhoitohuone lasten osastolla. Stockmannin 8.kerroksessa (kahvilat, ruokapaikat) pääsee hyvin liikkumaan vaunujen kanssa ja ainakin siellä olevaan F8 kahvilaan pääsee tuplavaunujenkin kanssa, ihanan väljää.
  Stockmannin hisseihin mahdut myös tuplavanujen kanssa.

  Itäkeskuksen uudella puolella on Roberts Coffee jossa kahvitellessa saat vaunut myös lähelle ja ko. kahvilan läheisyydessä on kiva puuhapaikka vauvaiän ylittäneille.

  VastaaPoista
 4. Kirjastoista löytyy satutunteja ja runohetkiä. Töölön kirjastossa on satutunteja myös ruotsiksi ja englanniksi, Rikhardin kadulla on runoja ruotsiksi.

  Stokkan lastenhoitotilat minun mielestä muuten huononi remontin myötä, mutta Kampissa on mahtava iso lastenhoitotila. Yhdyskäytävää myöden pääsee Forumiin (yksi hissireissu).

  VastaaPoista
 5. Philips Aventille terkkuja: Komppaan verskistä, eli Tampereesta myös samanlainen opas! Tosin verskinen on jo kantanut oman kortensa kekoon kertoilemalla ravintoloista ja kahviloista, kiitos hänelle siitä! <3

  VastaaPoista
 6. Koska mulla ei ole kokemusta lapsen kanssa liikkumisesta/harrastamisesta vielä, menee vinkkini lapsellisille vanhemmille!

  Pakilan työkeskus myy Helsingin kaupungilta käytöstä poistettuja kalusteita lähes nimellistä korvausta vastaan. Ennenkuin juoksee Ikeaan, kannattaa sieltä tsekata esimerkiksi 3 euron jykevät lasten puutuolit ja 8 euron puoliympyrän malliset pöydät lastenhuoneeseen (kuvia netissä).

  Mallit ovat todella kestävää päiväkotilaatua ja puun värisenä ne on helppo maalata kivoiksi. Extrabonusvinkkinä decoupagelakalla suhiminen pintaan ja ohuiden, esimerkiksi lehdestä leikattujen kuvien käyttö koristelussa, voi tehdä lasten kanssa heti kun sivellin pysyy kädessä.

  VastaaPoista
 7. Verskinen ja Äni, Aventille vaan ehdottamaan. Ymmärtääkseni tämä Helsinki-versio on nyt tällainen pilottikokeilu ja sittemmin on suunnitelmissa laajentaa muihin kaupunkeihin myöhemmin jos oikein ymmärsin. :)

  Kiitoksia ihan mahtavista vinkeistä kaikille! Lisää vain tulemaan! Sunnuntaina selviää tämän viikon paras vinkki ja kokoan nämä viikon aikana tulleet vielä omaksi postauksekseen. :)

  VastaaPoista
 8. Hakaniemessä, Ympyrätalon lähettyvillä on hyvä leikkipuisto!
  Samoin alueella Alppila/Kallio, Brahen (Aleksis kiven koulun laidalla) aidattu puisto.

  VastaaPoista
 9. Kesäaikaan Helsingissä järjestetään ns. asuinalue ja katu kirppiksiä, joilta voi tehdä aivan loistavia löytöjä vaatteista leluihin ja kalusteisiin. Sellaisille kirppiksille minä vaunuttelisin tekemään löytöjä.

  Liittymättä kirppiksiin suosittelen vaunujen tai rattaiden kanssa liikkuville Korkeasaarta. Siellä on nähtävää pienemmillekin ja tilaa liikkua rattaiden/vaunujen kanssa, sekä evästellä ulkosalla. Lautalla matkustaessa mukaan mahtuvat ainakin rattaat.

  VastaaPoista
 10. Pakko kyllä sanoa, että olen aina kokenut Linnanmäen lapsiystävälliseksi paikaksi.
  Vaunujen kanssa on ollut aina helppo liikkua eikä vaippatouhuissa ole tullut ongelmaa. Henkilökunta on ollut avuliaita auttamaan ja neuvomaan, jos tullut ongelmia.
  Linnanmäellä on muutamia laitteita, jotka sopii pienenkin ihmisen ajettavaksi.
  Meillä ainakin pienet olleet aina mukana menossa siinä kuin isommatkin ja hyvin on viihdykettä ja katseltavaa löytynyt.

  VastaaPoista
 11. Suvi Manninen18/6/11 21:34

  Mä voisin mainostaa Kumpulan Intiankadulta löytyvää Vekarakirppistä. Leppoisa tunnelma ja löytöjäkin sieltä on tullut tehtyä kohtuuhinnoin (mm. Aventin tuotteita ;)).

  En lukenut kaikkia aiempia kommentteja läpi, joten en ole varma, joko joku ehti mainostamaan tätä... Sanomatalon Wayne´s Coffee on oiva kohtaamispaikka mammoille vauvojen ja taaperoiden kera. Rattaat mahtuu usein hyvin parkkiin :)... Ellei ole kovin täynnä suuren suosionsa ansoista.

  VastaaPoista
 12. Heh... Enhän mä heti muistanut, että kyllähän mullakin on tunnukset eli voin ihan kirjautuneena kommentoida... mutta joo siis Vekarakirppis Kumpulassa on käymisen arvoinen paikka ja mielestäni lapsiystävällinen... ja Sanomatalon kahvila kans... Lisättäköön vielä, että Kiasmankin kahvila oli hyvin toimiva vaunujen kanssa :)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi7/7/11 13:10

  Ei varsinaisesti koske Helsinkiä, mutta sieltähän lähtevät Silja Linen laivat, kuten myös Turusta. Laivalla löytyy touhua lastenhuoneesta, on muumeja, esityksiä lapsille ja hyvät syöttömahdollisuudet ravintoloissa. Lasten leikkihuoneen vierestä löytyy mikro jota voi vapaasti lainata ja syöttää sitten halutessaan vaikka hytissä. Lasten matkasängyn saa veloituksetta (ainakin sai viime kesänä) ja oli uusinta Baby Björn mallia. Itse otatimme myös hienon perhepotrettikuvan, eli sellaisen voi ihan erikseen ostaa enkä tarkoita sitä sisääntulokuvausta. Tukholman päässä oli näppärä suunnata metrolla keskustaan ja itse löysin mainion paikan imettämiselle paikallisesta Wayne's Coffeesta. Helsingissä tätä onnistuu Kaisaniemen vastaavassa ketjukahvilassa. Laivalla on myös kiva käydä pulikoimassa kylpylän puolella ja tämä kaikki onnistuu siis ihan pienten lasten kanssa. Allekirjoittanut ei ole töissä Siljalla, vaan kehun laivayhtiötä ihan vilpittömin mielin.
  -Raisa K-

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!