20110528

maistereita ja mustia laatikoita


Ehkä jonain päivänä vielä voin itsekin lähettää publiikkikutsun sen pelkän taittamisen sijaan. Kiiruhtaa juhlamekossa Sampo-saliin. Tänään ei ollut se päivä niinkuin ei ollut viime vuonnakaan. Kävin kuitenkin notkumassa ulkopuolella, juomassa lasin kuohuvaa ja juttelemassa tuttujen kanssa.
Tänään oli kuitenkin se päivä kun kävimme vilkaisemassa mitä ne tämän vuoden maisterit oikein ovat saaneet aikaan. Masters of Arts eli tuttavallisemmin MoA on viimeisiä päiviä pystyssä Salmisaaressa ja täynnä mielenkiintoisia teoksia, töitä, ideoita ja ajatuksia.

Teemat liikkuivat verisuonista kaupunkiviljelyyn, mummolle soittamisesta nuorisoon. Pääosassa oli vahvasti ihminen. Matkakertomuksia, ilmastonmuutosta. Lastenvaatteita.

Upeita valokuvia, valloittavia videoteoksia. Pieni animaatioukko mustassa laatikossa. Taikaviittoja, sokeriuurnia, kierrätettyjä kirkkaanvihreitä kalusteita. Lopputyöt rivissä, jonoissa, seinäkkeissä ja huoneissa. Monen monen kuukauden, vuosienkin työn tulokset inspiroimassa meitä muita. Jokainen omalla tavallaan kiehtova.

Vielä ehdit käydä ihailemassa, MoA on katsottavana vielä sunnuntaihin asti.

Lisätietoa täällä.

***

Oikeasti pelkän tyylikkään taidenäyttelyssä suhaamisen lisäksi työnsin tänään myös vaunuja vesisateessa, myöhästyin bussista, olin kahdessa työpalaverissa, astuin naulaan ja hoidin pyörtynyttä työkaveriani. Melkoinen päivä.

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana taidenäyttely siellä on menossa! Kiinnostais Hipsuakin.
  Toi naulaan astuminen kuulostaa kyllä pahalta, auts.

  VastaaPoista
 2. Heippa, mikä tuo teidän kantoväline on? Kysyy Emmi :-)

  VastaaPoista
 3. Hipsu, näyttely on ehdottomasti näkemisen arvoinen! Ja juu, naulaan astuminen oli sanotaanko nyt aika hiton kivuliasta. :/

  Ano, ihan tavallinen musta trikoinen kantoliina on kyseessä. :) Mä olen vähän laiska käyttämään liinaa mutta aina välillä on sopiva sauma kokeilla ja hyvin toimi. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!