20110504

korentoja, kahvia ja klaus

Mustaa ja oranssia sen olla pitää, sanoisin jos astiakaappini sisältöä pitäisi lyhyesti kuvailla. Eriparisia, eri sarjoista koottuja osia mutta värimaailmaltaan yhteensopivia. Kokonaan mustia ja kokonaan oransseja. Ja tietenkin myös KoKoja. Pidän pelkistetystä muotokielestä, kulmikkuudesta ja yhdisteltävyydestä. Kissat syövät neliskanttisista Neroista, meillä on arkilautasina kahdeksankulmaisia mustia klassikkoja. Niitä monen inhoamia huoltoasema-astioita. Väripilkkuna on seassa oranssia, milloin mistäkin mukaan tarttuneita.


Klaus Haapaniemen kuvituksissa on jotain joka vetoaa minuun suuresti mutta sisäinen minimalistini ei kestä niitä suurina pintoina tai useina astioina. Ihailen mutkikkaita kuvioita aina kaukaa mutta jätän kuitenkin kauppaan. Yksi Juhlamokka-purkki meiltä tosin löytyy ja bambitarra saisi muuttaa O:n iloksi seinälle milloin vain.


Nyt Klaus osui kuitenkin kultasuoneen. Meni suunnittelemaan Iittalalle ihanan Korento-sarjan oransseine ja turkooseine yksityiskohtineen. Ihastuin jo ensimmäisiin kuviin joita sarjasta tulvi ja eilen näin vihdoin näitä livenä Iittalan myymälässä. Nämä ovat ensimmäisiä kuvioituja astioita joihin oikeasti rakastuin palavasti. En edelleenkään haluaisi koko astiakaappiani näitä täyteen mutta kattauksen kiintopisteeksi voisin ottaa parikin.


Nyt aloitin vasta yhdellä. Olen kaivannut kahvimukia. Sellaista tarpeeksi suurta jonka kanssa voi aamun tunteina mönkiä tekemään töitä hyvillä mielin. Tässä se nyt on. Se minun hyvänmielenmukini. Eikö olekin ihana?

6 kommenttia:

 1. Kaunis ja jotenkin ihan sinun näköisesi muki :)

  VastaaPoista
 2. Just tänään kaupassa ihastelin noita kanssa livenä ja ovat kyllä aivan ihania. Ehkä kuitenkin vielä keskitys keräämään niitä taika-sarjan mustavalkoisia.. :P Nuo isot mukit ovat kyllä ihan täydellisen mallisia ja kokoisia, ei tarvi koko ajan olla kaatamassa lisää kahvia/teetä kuppiin :)

  VastaaPoista
 3. Aamulla iso mukillinen teetä ihanasta mukista - siitä alkaa hyvä päivä.

  http://aikunkakkujalapanen.blogspot.com/2011/05/korento.html

  VastaaPoista
 4. Anonyymi4/5/11 19:33

  Nuo korennot on kyllä kauniita! Itse keräilen taika sarjaa, mutta itsekään en halua kaappia niitä täyteen.
  Pakko vielä kertoa ihanista peltipurkeista paikallisessa kaupassa joista tulet aina mieleen, niitä on ainakin vihreinä ja ne on koristeltu ympäriinsä kohokuvio kirjaimilla. Niinkuin se pelti olisi vanhanaikasella kirjoituskoneella kirjoitettu täyteen sekalaisia valkoisia kirjaimia.
  Olipas hankala selittää.. Pitää näpsästä kuva jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihan samaa olen ihaillut tänään! Laitettiin mökiltä kaiken maailman made in chinat pois ja nyt ollaan ostamassa sinne uutta tuleviksi "mökkiklassikoiksi".
  Päädytään varmaan teemalautasiin ja valkoiseen & terraan sopisi ihanasti piristämään tuo Korento...

  VastaaPoista
 6. Voi, näitä me kaverin kanssa juuri eilen ihasteltiin! Hyvä maku. ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!