20110509

kierrätystehdas, tunnelmia ja tyhjä kamera

Ensin meinasin vedota siihen, että kuvia on kyllä pilvin pimein muissa blogeissa mutta ollaan nyt rehellisiä.

Jotain kertonee jo se, että yhtään kuvaa itse tapahtumasta ei kameraan edes tallentunut. Myönnän toki, että osittain minua vain laiskotti. Isompi syy on kuitenkin se, että mitään todella mullistavaa ei myöskään tullut vastaan. Odotin jotenkin enemmän ja loppujen lopuksi jäi vähän vaisu olo. Suurimmaksi anniksi jäi mahtava seura sekä yksi ostos joka sisälsi pleksinpaloja ja polkupyörävaijeria.

Ehkä ekoajattelu ja siihen keskittyneet yritykset ovat nyt niin pinnalla muutenkin, etteivät ne jaksaneet sen kummemmin säväyttää. Tai ehkä olin itse väärällä mielialalla liikkeellä. Tai ehkä pientavarapaljous ei hyvästä taustaideastaan huolimatta eroa juurikaan muunlaisten tapahtumien pientavarapaljoudesta. Toki olisin voinut montakin pientä korua ja pussukkaa kotiuttaa mutta päätin etten hanki mitään turhaa vaan ainoastaan jos jokin oikein kutittelee mieltä. Kun niitä pussukoita ja koruja on jo vinot pinot meilläkin. Itse tehtynä ja muilta ostettuna.

Niistä harvoista jotka kutittelivat jäi ostamatta suurin osa. Osa oli hinnoilteltu turhan yläkanttiin (juu, käsityö maksaa ja itsekin luovan alan ihmisenä ymmärrän toki työn arvon ja olen valmis kotimaisesta käsityöstä maksamaan kunnolla jos jokin viehättää mutta hei ihan oikeasti 75 euroa pyykkisäkistä!) ja osalla ständeistä ei käynyt kortti ollenkaan. Käteistä en tietenkään tajunnut varata mukaan.

Alunperin pidin ilmaistori-ideasta mutta siellä kyynärpäiden tyrkkiessä ja ihmisten rynnistäessä päätä pahkaa kahmimaan ties mitä en sitten oikein viihtynytkään. Aioin ensin tuoda itsekin jotain kun oli tarkoitus liikkua vaunuilla mutta päädyin sitten vain kierrättämään sovitusti vauvavermettä seuralaiselleni ja löysin kulttuurilaatikoista muutaman kirjan ja lehden mukaani.

Kotiin tulin kera Stockmannin muovikassin jonne olin sullonut ostokseni sisältävän hajonneen paperikassin. Ehkä ensi vuonna vauhdikkaammalla fiiliksellä mukana sitten.

2 kommenttia:

  1. kiitos seurasta ja kiitos hoitoalustasta! me tosiaan löydettiin se ammekin, mutta samoilla linjoilla ollaan kyllä tuon designin suhteen. mietin myös, et esim ekana vuonna ollut (liisa jokisen) töölö fashion institute loisti poissaolollaan, samoin outsapop ja sain aikaan jo jonkinlaisen salaliittoteorian että jotkut tahot boikotoisivat tehdasta...(mun elämäni virikkeellisyys saa aikaan tätä) sillä oli se vähän outoa ettei nämä tahot siellä olleet, niissä kun on selkeä tyylikkyysleima toisinkuin monissa noissa retrokangaspussukkafirmoissa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9/5/11 20:41

    Allekirjoitan kaiken! Kävin viime vuonna paikalla, enkä tykännyt. Ei säväyttänyt, koin kalliiksi, ilmaistorille viemäni jutut vietiin käsistä silmät kiiluen ryysimällä (jee vanha teekannu ynnä muuta). Tänä vuonna ei kiinnostanut mennä.

    -Sanna

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!