20110425

herkkuviikko

Nimi on hieman harhaanjohtava. Kyse ei ole syötävistä vaikka myönnänkin muutaman sellaisen herkunkin varmasti tällä viikolla suuhun päätyvän. Nyt puhutaan kuitenkin muista herkuista.

Mikähän siinäkin on, että joitain asioita tulee jemmattua vaatekaappiin, meikkipussin pohjalle ja astiakaapin perukoille. Jotenkin sitä ajattelee, että sitten kun on oikea tilaisuus. Niin sitten käytän. Sitten kun. Eikä kyse ole edes aina mistään juhlamekoista eikä paraatikengistä. Jotkut ihanuudet vain jäävät sinne odottelemaan. Ja ovat ihania ihan piilossa. Miten sääli.

Sen lisäksi, että kotona tuntuu jotenkin pöljältä pitää parhaita päällä, jäävät ne kaappiin kaupunkipäivinäkin. Sitä on niin jämähtänyt joihinkin tiettyihin kapineisiin, väreihin, vaatteisiin. Kenkiin ja kynsilakkoihin. Vaikka eivät ne tosiaan ole mitään juhlamekkoja ne käyttöä odottavat jutut. Ihan tavallisia vaatteita, kenkiä ja meikkejä.

Osa tätä illuusiota on ajatus siitä, että jos nyt kotipäivänä käytän niin sitku se oikea tilaisuus hyppää ihan puskasta eteen, ne ovatkin pyykkikorissa tai jotain muuta yhtä todennäköistä. Onpa pöljää.

Kaappien suursiivouksen lisäksi päätin ottaa härkää sarvista ja kaivaa esiin ne kaikki oikeaa tilaisuutta odottelevat herkut ja ottaa ne käyttöön nyt. Ei sitku, ei joskus. Nyt. Tällä viikolla. Kotona ja kaupungilla. Joka päivä lupaan käyttää jotain unohduksiin painunutta ihanuutta ja raportoida niistä ja niiden käytön herättämistä tunteista täällä. Aloitan siis herkkuviikon. Joka päivälle päivän herkku.

Olenko ainoa jolla on tarvetta näinkin älyttömälle teemaviikolle? Jos en, haastan sinut huomisesta alkaen mukaan. Anyone?

3 kommenttia:

  1. Herkkuviikko, ihanaa! Mä saattaisin myös riehaantua, tai ainakin yrittää sen mitä flunssaltani taivun :).

    VastaaPoista
  2. Tää on niiiin hyvä idea! Toteutan kyl iteki jossain vaihees. :)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!