20110425

ensimmäinen pääsiäinen

Perheloma, ensimmäinen mökkeilyviikonloppu. Koko orkesteri autossa ja kolmen tunnin matkan päähän. Vielä vähän jäisen järven rannalle. Luettiin kalakirjaa, keskusteltiin perhosista. Serkku syötti O:ta, on niin iso jo ja niin tohkeissaan tärkeästä tehtävästä. Oltiin cool aurinkolasit päässä.


Letut maistuivat ulkona, rannassa paistoi aurinko. Serkut pitivät huolta vauhdista. Jalkapalloa, kovaa kuin kookospähkinä juoksevia pieniä ja vähän isompiakin poikia. Juhlittiin syntymäpäiviä, nukuttiin lainatuissa retrovaunuissa äidin huivin suojissa.


Mökkitukka sojotti itse kullakin jokaiseen ilmansuuntaan, suupielissä kuningatarsosetta. Mummu oli jemmannut metsämansikoita tärkeimmille maistettaviksi. Nähtiin tikka ja peipposia. Kissatkin niin suurta metsästäjää ikkunan takaa. UIkona oli toinen ääni kellossa.

Muisteltiin yöllä menneitä aikoja, pilkittiin ja pussailtiin laiturilla. Luettiin kirjoja ja ihailtiin auringonlaskua. Nukkeakin nukutettiin ulkona rattaissa ja rannassa ongittiin. Kokeiltiin jääriitettä kumisaappaalla.
Köllötettiin auringossa ja saunottiin koko porukalla. Ensimmäinen pääsiäinen, ensimmäinen perheloma. Ensimmäinen mökkiviikonloppu. Viimeiseksi ei takuulla jää.

1 kommentti:

Kerro ihmeessä!