20110427

aaltopahvia, ajatuksia ja vihreä kissa

Otetaan kasa aaltopahvia, tusseja, servettejä. Muutama lyijykynä, ikkuna ja Photoshop ja katsotaan mitä tapahtuu. Työn alla on jo jonkin aikaa ollut uusi ulkoasu Verskin blogille joka samalla kertarysäyksellä myös muutti nimensä Valtakunnaksi.

Joistain töistä on vahva visio samantien. Tulee sellainen olo, että tästä lähden liikkeelle ja sitten annan kynän viedä ja katson mihin päädyn. Tästä projektista minulla oli vihreä visio ja melkein heti alkoi paperille syntyä silmäpuoli pehmokissa.

Vasta jälkeenpäin muistin, että sillähän on esikuvakin. Jo vuosia sitten askartelemani kaveri. Aika usein työt kulkevat omalla ajallaan ympyrää, toisen päätepisteestä alkaa toinen. Yhtymäkohtia löytyy vuosienkin takaa ja jotkin osat seuraavat mukana aina, toiset alkavat elää omaa elämäänsä ja muuttavat muotoaan.


Halusin tuoda mukaan rosoa, arkea ja sen yksinkertaista kauneutta. Näitä kaikkia löytyy aaltopahvista. Niin simppeliä ja niin ihanaa. Loputtomasti mahdollisuuksia revetä eri tavoin kauniiksi kuvioiksi. Kruunu puolestaan on merkkinä valtakunnasta, blogin uudesta nimestä mutta myös arjen sankaruudesta. Se on sanomalehdestä leikattu mutta kruunu kuitenkin.


Kissapehmo itsessään yhdistää monta asiaa. Pehmoleluna se on viittaus vauvaan, valtakunnan prinsessa Sohviin. Tikkaukset ja nappi tuovat mukaan ompelun ja olemalla kissa se viittaa myös kissoihin joita blogissa vilisee. Vihreä tarttui mukaan Verskin aiemmista väreistä ja on sekin iloa, kasvua, kevään versoja ja vehreyttä. Vanhasta tapetista poimittu kuvio tuo kissaan elämän makua, sen jättämiä jälkiä.

Fontit on valittu fiiliksen mukaan, sopimaan aaltopahviin. Olemaan hauska elementti olematta vaikealukuinen sekasotku vaikka toki pienessä koossa aletaankin liikkua luettavuuden rajoilla. Keltainen osa otsikosta on käsin piirretty, aivan kuten kissa ja kruunukin. Vaikka pohjana onkin oikea fontti, tuo oman käden jälki siihen elävyyttä lisää roppakaupalla.


Mittanauhaa on merkkinä kasvamisesta, kasvamisesta äidiksi, vauvan kasvusta ja kehityksestä. Ajan virrasta, kronologisuudesta, päiväkirjamaisuudesta. Arjen etenemisestä. Pilvet kuvaavat ajatuksia, niiden lentoa ja leijuntaa. Pilkut iloa, naurua, ihania asioita. Leikkisyyttä ja suuria tunteita. Keltaiset roiskeet piristämässä, elämän valopilkkuja.

Kun tämä kaikki kootaan yhteen, saadaan ulkoasu jonka suuret linjat ovat selkeitä, peruselementit yksinkertaisia mutta muuntautumiskykyisiä ja kokonaisilme leikkisä.
4 kommenttia:

 1. Ihanasti purit syntyprosessin ja kerroit elementtien tarinan. Kiitos, oli mukava lukea!

  VastaaPoista
 2. mä niin kiitän tästä! kiitos ja KIITOS vielä kerran! :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kokonaisuus. On.
  Kissapehmo on ihan selvästi rutistusta vailla.

  Pidän valtavasti töistäsi.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!