20110301

vauvat ei tee mitään

Niin se aika menee. O on jo viisi kuukautta. Ei ole enää meillä pikkuruista vastasyntynyttä. On jo vaatteistakin useampi koko laitettu kiertoon.

Ennen omaa sitä ajatteli, että vauvat vaan on. Että ne eivät tee mitään. Kunhan nukkuvat ja syövät. Voi kuinka väärässä sitä olikaan.

O osaa kääntyä, ottaa tavaroita ja laittaa ne suuhun, vaihtaa lelua kädestä toiseen. Tunnistaa sanoja, innostuu kun sanoo isiäiti tai suihkuun, tekee työtä käskettyä kun pyytää, että suorista jalat. Isin kanssa nousee peppukin ilmaan pyydettäessä.

O pitää ääntä, mölisee tissillä, laulelee takapenkillä. Tapailee tavuja, kiljuu ja päristelee. Innostuu, hämmästyy, pelästyy, väsyy, nauraa ääneen. Maistelee uusia ruokia maidon lisäksi, istuu melkein jo itse. Sukeltaa, silittää kissaa. Ihastelee vissypullon kuplivaa vettä, ilahtuu isovanhempien näkemisestä. Nukkuu vaunuissa, viihtyy kahviloissa. Pissaa lavuaariin ja käyttää kotona kestovaippoja.

O nauraa kun sitä pussaa mahaan, villiintyy kun se nostetaan suorille käsille ylös ilmaan. Leikkii mielellään piilosta harsolla. Silittelee, sylittelee, halii ja pussaa.

O on jo iso tyttö.
8 kommenttia:

 1. Voi miten nopeasti aika meneekään! O on kyllä suloinen kuin mikä!

  VastaaPoista
 2. ♥ Aika kiitää hurjaa vauhtia! Tuntuu monesti siltä että omat kaksoset oli vasta vauvoja, mutta he ovat jo neljä! Kaimani on todella kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/3/11 12:45

  O on kyllä niin suloinen!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1/3/11 17:46

  Voi kun on ihanan oranssit vaatteet! ja ihana on eritoten neitikin. <3

  -Tiqqqu

  VastaaPoista
 5. Yksi hienoimmista kehitysaskeleista oli mielestäni se hetki, kun pikkumieheni yhtäkkiä tempaisi tuen avulla seisomaan :) Tyttövauvat kuulemma usein oppii kaikkea vielä poikia nopeammin.

  VastaaPoista
 6. ^ Toivottavasti eivät, koska minun pikkumies alko kävellä 10,5kk ikäsenä :D. Jos tämä seuraava tulokas on tyttö, niin kuinkakohan aikaisin se alkaa tepsutella ;) :D

  VastaaPoista
 7. Riikka, hahhaa, elät niinsanotusti jännittäviä aikoja ystävä hyvä! :D

  VastaaPoista
 8. Jep :D. Tosin oon ihan alussa vasta oottelemassa, että ei iha vielä tartte alkaa jännittään :).

  Olen jääny ihan koukkuun sinun blogiin, sitä pitää aina sillon ko ehtii, lukea, että joskus pääsis ihan reaaliajassakin seuraamaan.. Käväse kylässä minun blogissa, joskin en ole maailman ahkerin päivittäjä. Pitäisi parantaa tapoja :).

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!