20110331

suunnitelmat vastaan spontaanius

Olen aina ollut enemmän spontaani kuin suunnitelmallinen. Olen kuunnellut sisäistä ääntäni ja syöksynyt päätä pahkaa niin töihin kuin suhteisiinkin sen kummemmin siinä hetkessä liikoja analysoimatta. Toki mietin tekojeni seurauksia ja teen vaihtoehtoisia suunnitelmia mutta hetkessä eläminen on minun juttuni. Koen sen myös toimineen enkä kadu sekuntiakaan joskus outoihinkin ympyröihin heittäneistä valinnoistani.

Suunnitelmallisuus on hyvästä ja sitä on toki täytynyt opetella enemmänkin näin vauva-arjen myötä. Ihan samalla intensiteetillä ei voi elää ex tempore enää vaikka tiettyyn rajaan asti pyrin edelleenkin tarttumaan tilaisuuksiin ja toteuttamaan ideoitani. Nyt se vain vaatii vähän erinäisiä lisäkommervenkkejä.

Ennalta kovin mietityt jutut eivät myöskään aina toimi tai anna niin paljon kuin hetkessä syntyvät. Joskus sitä pähkäilee, miettii, suunnittelee, koordinoi ja pettyy pahan kerran kun asiat eivät luistakaan mallikkaasti. Olen kuvannut O:ta syntymästä lähtien ja vähän sitä mahaakin ennen sitä. Puolivuotiskuvat olivat tärkeä rajapyykki ja olin pitkään ja hartaasti pohtinut miten ne toteutan.

Lopputuloksen te näittekin ja onhan niissäkin toki potkua. Täytyy kuitenkin myöntää, että kyseisten kuvien ottamisen jälkeen me söimme varsin sotkuisesti ja vaatteiden vaihdon jälkeiset spontaanit lisäkuvat olivat jollain lailla tunnelmaltaan paljon kiehtovampia. Aidompia ja hauskempia. Asukin löytyi sattumalta ja on yksi varhaisimpia ostoksiani O:lle.

Tässä siis ne minun mielestäni aidommat puolivuotiskuvat. Kummat teihin vetoavat enemmän ja miksi?


5 kommenttia:

 1. Näissä ei O näy niin hyvin kokonaan, mutta voi tuota ihanaa käsillä heittäytymistä! <3

  Ehkä nämä ovat kokonaisuudessaan kivemmat. Pakko myöntää.

  VastaaPoista
 2. Pakko munkin on myöntää, että nää iskee enemmän.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/4/11 00:04

  Aivan ihania kuvia! Kevään valo tulee kauniisti esiin, ja O:n terhakkuus ja valoisuus valloittaa. Ja kyllä on O:n pukukin mitä mahtavin!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän nätti on tyttö ja toki pukukin : )

  VastaaPoista
 5. Nämä jälkimmäiset, ehdottomasti! Juuri sen elävyyden ja aitouden takia, itse en pidä "perinteisistä poseerauskuvista" kovinkaan paljoa, tai no riippuu vähän tilanteesta.

  Toiseksi alimmainen kuva jossa tyttö on hevosen kera nyrkki kohti taivasta, on maailman ihanin. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!