20110303

pinkkiä ja purkkapalloja

Ihanainen Ikomi-blogin pitäjä suostui kanssani pienimuotoiseen vaihtoon ja vaatekaappiini muutti mahtava lintupaita. En vain kertakaikkiaan voinut vastustaa noita hassunhauskoja harakoita. Vai mitä lienee puluja nyt ovatkaan. Purkkapallot ja kaikki.


***

Vaihtotalous kiehtoo ylipäätään. Etenkin jos tilanne on sen verran ideaali, että molemmat todella kokevat saavansa jotain haluamaansa. Kierrätyksen nimissä tekisin vaihtareita mieluusti enemmänkin. Jotenkin sitä on aina vähän vaikea ehdottaa, tuntuu kuin yrittäisi ilmaiseksi saada jotain, kerjätä vähän. Yritän aina kovin muotoilla varovasti mahdollisen vaihtoehdo(tukse)n, kertoa että maksan kyllä ihan rahallakin jos se tuntuu mukavammalta.

Haastan lukijat tekemään vähintään yhden vaihtokaupan tässä kuussa. Kenen kanssa tahansa, allekirjoittanut mukaan lukien. Kerro kommenttiboksissa mitä vaihdoit ja mitä sait. Pistetään hyvää mieltä kiertoon.

***

Komeroon päivitetty myös kiertoon lähteviä vino pino. Vilkaise ja varaa heti!

5 kommenttia:

 1. Vaihtotaloutta parhaimmaan on tuo Couchsurfing-liike. Toisaalta sita vaihtoa siina ei suoranaisesti tapahdu kun ketaan ei velvoiteta antamaan mitaan vastalahjaksi. Ehkapa vielakin ideaalisempi homma siis.

  Ihana kuitenkin tajuta etta kaikki tallaiset rahan kayton poissulkevat aktiviteetit ovat vielakin voimissaan ja etta ihmiset osaavat tehda asioita viela ihan hyvasta tahdostaankin.

  VastaaPoista
 2. mä teen aika paljonkin vaihtotaloutta. Usein mun puolelta siihen liittyy ompelua. Vastapalveluksena saan esim. koiran ja kissan hoitoa.

  Mun tekisi mieli ehdottaa sulle jotain blogini uudistamiseen liittyvää. Mutta koska en itsekään vielä tiedä millaisen blogin ulkonäön oikeasti haluan, niin jätän vielä ehdotuksen muhimaan.

  VastaaPoista
 3. Elli, sohvasurffailu onkin tuttua, ei tosin varsinaisesti omalta kohdalta mutta hollantilainen tuttavani harrastaa sitä aktiivisesti ja majoittaa koko ajan eri puolilta maailmaa tulevia matkailijoita luokseen. Olen hänen luonaan itsekin päässyt tutustumaan tästä johtuen ihan mahtaviin tyyppeihin. :)

  Verskinen, ehdota ihmeessä! Voidaan ideoida yhdessäkin. :) Mä voisin ompelupalveluksia haluta vastapalvelukseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Itse käytän vaihtoihin netcycler-palvelua osoitteessa www.netcycler.fi jota voin lämpimästi suositella kaikille. On tosi kätevää, selkeää ja helppoa (ja suomalaista!). Parasta on, että vaihtojen ei tarvitse tapahtua vain kahden välillä vaan ringissä voi olla montakin ihmistä, joista kaikki saa ja antaa jotakin.

  VastaaPoista
 5. Petra, itseasiassa juuri tässä tsekkailin tuota Netcycleria. Tykkään ideasta mutta näin ensimetreillä vaikutti aavituksen epäloogiselta jotenkin. Ehkä tämä tästä kun käyttää enemmän. :) Ja en muuten tiennytkään, että vaihtoringissä voi olla useita ihmisiä. Mahtavaa!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!