20110224

uudet tuulet

Nyt on blogikirppistä. Ja uutta ulkoasuakin.

Saatan vielä säätää, älkää säikkykö.

Kylläpä piristi kummasti.

13 kommenttia:

 1. Tuonne ei pysty kommentoimaan ilman google-tunnusta jota taas ei välttämättä halua käyttää "julkisesti" esim. jonkun tietyn tuotteen kohdalla. Toivottavasti siis se, joka on ensin ottanut yhteyttä joko sähköpostilla tai kommentoimalla, saa myytävän tuotteen :)

  VastaaPoista
 2. Yritän näemmä tehdä liian monta asiaa yhtä aikaa. Nyt voi kommentoida. :)

  Pahoittelen sekaannusta.

  VastaaPoista
 3. Uudistukset piristää aina, varsinkin mustavalkoiset! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää:)

  VastaaPoista
 5. Erinomaisen siisti tuo otsikkokuva!

  Jos jotain kehitettävää vielä jää, niin luovu ihmeessä tuosta raivostuttavasta sanavahvistuksesta näissä kommenteissa...

  VastaaPoista
 6. Upea!! Tyylikäs! :)
  Vaihdoitko tätä blogipohjaa kokonaan että sait esiin erilaisia fontteja?
  Minun blogimallissa on vain muutama hassu fontti valittavana :/

  VastaaPoista
 7. Jos tarvii kaivaa kehitysehdotuksia, niin kommentointi olisi kauhean paljon mukavampaa, helpompaa ja nopeampaa jos se tapahtuisi suoraan tuossa sivulla, eikä tässä pop up -ikkunassa. Ihan uteliaisuuttani kysyn, että jos tykkäät tästä pop upista enemmän, niin miksi?

  Sanavahvistus on mun mielestä pienempi paha kuin pop up, mutta samalla vaivalla voisi luopua molemmista! :)

  Silti jokainen bloggaaja tekee niin kuin haluaa, mutta tämä lukijapalautteena! ;)

  Fonteista sen verran, että minkä fontin olet määritellyt näkymään otsikossa? Itselläni nimittäin näkyy fontti eri koneilla erilaisena, mutta en heti tunnista tuota fonttia. Fonttihan näkyy vain jos se löytyy valmiiksi lukijan koneelta, eli yleensä nämä erikoisemmat fontit vääntäytyvät comic sansiksi tai muuksi mössöksi, eivätkä kaikki bloggaajat tule edes ajatelleeksi ettei heidän hienot fonttinsa näy lukijoilla sinne päinkään! Tämä lähinnä yleisenä pohdintana, sillä harvoin törmää otsikoissakin erikoisempiin fontteihin. Olisi aika hienoa jos saisi fontit näkymään kaikilla ilman niiden asentamista. Se olis unelmaa, haluaisin, tahtoisin! :)

  VastaaPoista
 8. Kivalta näyttää!!

  Toin tuliaisina kaksi linkkiä:

  http://www.dafont.com/arsenale-white.font

  http://www.etsy.com/shop/PrettyTape

  VastaaPoista
 9. Yksinkertaista mutta kaunista! Toimii aina.

  Ellis, sivun tyyleihin voi määritellä erikoisenkin fontin kunhan itse fonttitiedosto on ladattu palvelimelle (ja johon siis tyyleissä viitataan) - käyttöoikeuksien ja lisenssien sallimissa puitteissa tietysti. Täällä esimerkiksi on suht kattava ohjeistus aiheeseen. Tällaisessa tapauksessa kyse ei siis ole siitä löytyykö fontti koneelta vai ei, vaan erot johtuvat selaimista.

  Vaihtoehtoisia tapojakin toki on, fontin voi määritellä myös esim. JavaScriptin avulla. Taitaa vähän kaikissa olla selainkohtaisia eroja, joten on hyvä aina laittaa kakkosfontiksi joku ihan perus. :)

  VastaaPoista
 10. Joselle kiitos vastauksesta. Onko tietoa ajaako tuo sellaisen asetuksen ohi, jossa selaimen asetuksista on määritelty ettei fontteja ladata? Tiukemmissa turvallisuusasetuksissa ainakin IE:ssä tuo kohta on poissa käytössä siten, että mitään fonttitiedostoja ei ladata. Mietin vain, että tarkoittaako se juuri tällaisia juttuja vai millaisia tilanteita?

  Vastauksista erittäinen kiitollinen! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvä kysymys! ...jonka vastauksesta mulla ei ole hajuakaan. :) Mitä itse olen tuosta @font-facesta huomannut niin Mozilla-pohjainen selain Flock oli ainoa, joka ei osannut näyttää oikein. IE:ssä homma on ilmeisesti sama, mutta varmaksi en sano kun tässä Macissa ei ole kuin joku ikiaikainen IE:n Macci-versio.

  Ylipäänsä IE on jäänyt jo hyvin etäiseksi, kun en ole sitä enää vuosiin käyttänyt. Sehän on aina ollut webbisuunnittelijoiden isoin murheenkryyni, joskin seiskasta lähtien CSS-tuki on parantunut huomattavasti. Ja nykyään suurin osa IE-käyttäjistä taitaa sentään jo olla kutosta uudemman version piirissä. :)

  VastaaPoista
 12. Tälleen iPhonella surffatessa näyttää otsikkotekstit paremmilta kuin pc:n Chromella lukiessa :)

  VastaaPoista
 13. Sitä en kyllä ymmärrä, että miksi, siis Oikeasti, MIKSI, sitä selainta ei voi päivittää? Meinaan siis että miksi ihmeessä joku vielä käyttäisi edes IE kutosta tai seiskaa jos kasi (ja käytännössä ysikin) on saatavilla?! Ärrinmurrin.

  Mutta tosiaan, itse ainakin yritän tehdä muotoilut siten että toimisivat myös IE:ssä, sillä niitä käyttäjiä on kuitenkin vielä todella paljon. Vaikka tekisikin mieli todeta, että "IE:n ongelmat on IE:n ongelmia, ei mun", niin silti yritän sinnitellä. Itsekin käytän IE:tä tietyissä asioissa, joissakin jutuissa se toimii paremmin kuin esim. Firefox. Jotkut asiat se myös näyttää tarkemmin ja siistimmin, mm. kuvien skaalaukset ja fontit (esim. georgia). Tai näin ainakin oli joskus! Tällainen muistikuva olisi, saattaa olla muissa selaimissa ja uudemmissa versioissa korjattukin, en ole enää vertaillut. Mutta lähinnä yritän surffailla IE:n, Firefoxin, Chromen, Safarin ja Operan välillä, riippuen siitä mitä teen. Ja ainakin toistaiseksi yritän testailla että miten mikäkin näkyy milläkin selaimella. Tuo fonttiasia tosin jäi mietityttämään kun muistelisin että jotakin tällaista kikkaa ja asetusta siinä oli.

  Tarvinnee joskus vain kokeilla ja testata.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!