20110120

joulupuuhat talteen

Pikaleiska viime vuoden joulukorteista jotta jäävät talteen. Supersimppeli toteutus, tarraa, tarraa, tarraa. Ja ensimmäinen vähän pidempi tarinointi. Sivuuttakaa kokokuvan typerät heijastukset, korjaan kameratilanteen pikapikaa. Toivottavasti.
2 kommenttia:

 1. Ihana talteenotto joulukortti-ideasta joka olikin ihan huippu!
  Edellisen postauksen kommenteissa joku kertoilikin halvemmasta sigman putkesta ja minä taas omaan sonyn järkkäriin oon katsellut tamronin edullisempaa putkea. Semmonen Tamron AF 55-200mm putki maksaisi 99€ Pixmania verkkokaupassa. Mieli tekis tilata se heti just nyt, mutta mä mietin että kun mä kuvaan useimmiten lähelle, niin mitäs iloa lähikuviin tuo pitkä putki?
  Entä tuo lisäsalama, mitä iloa siitä on?
  Jos osaat kertoa, niin oikein mielelläni mä lukisin lisää kokemuksia ainakin siitä lisäsalamasta :). Mulla ei oo semmosta vielä ollutkaan, mutta kovastihan nuo lisävarusteet kiinnostaisi =).

  VastaaPoista
 2. Mä en ole kovin hyvä kommentoimaan erilaisia putkia, kuvaan itse aika fiilispohjalta ja tekninen osaaminenkaan ei tällä saralla ole mitään huippuluokka. Itse en tykkää kovin pitkästä putkesta lähikuvauksessa, käytän tällä hetkellä ihan tuota kittilinssiä.

  Putki jota havittelen on sellainen jolla kuvasin eräässä työpaikassa paljon ja tykkäsin suuresti sen jäljestä. Olen nyt siitä asti haaveillut kyseisen kapistuksen ostavani ja nyt sen on sitten saatava. Kovin tekninen ei ole perusteluni edelleenkään, olen enemmänkin lukenut muiden käyttäjäkokemuksia ja todennut monen olevan kanssani samaa mieltä kauniista jäljestä ja valovoimasta. Niinpä olen entistä vakuuttuneempi siitä, että haluan kyseisen linssin omaksikin.

  Lisäsalamasta puolestaan on enemmänkin sanottavaa. Normisalama räiskähtää päin kohdetta, valaisee usein "liikaa" ja syö värit hailukoiksi. Lisäsalamalla voit saada lisää valaistusta tilaan (voit käyttää nopeampaa suljinaikaa, pienempää aukkoa, whatever, tarkempia kuvia hämärämmässäkin) räiskimättä kohdetta piloille ja varjoja kohteen viereen kuvaan. Lisäsalaman voi siis suunnata heijastamaan muuhun suuntaan, esimerkiksi valkoiseen seinään/kattoon jolloin se antaa valoa mutta pehmeämmin ja ympäriinsä. Kun pääsin sen kanssa vauhtiin, en tajua miksi en ole aiemmin kokeillut. Sisätiloissa ihan must. :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!