20101203

type

Kuten moneen muuhunkin, minuunkin kolahtivat Therese Sennerholtin typografiset printit aivan täysin. Menetin siis kertakaikkiaan sydämeni näille. Mustavalkoisuus, selkeys, graafisuus. Kantavat ajatukset ja tyylikäs toteutus. Olen salaa haaveillut tekstitauluista jo kauan ja nämä viimeistään sytyttivät palon saada kirjaimia kotiin.

Askartelin muutaman köyhän kotiäidin version ja olohuone sai heti ryhdikkäämpää ilmettä. Kirjoituskone tarttui mukaan kermanvärisellä maailmanvalloitusreissulla kirppikseltä ja sopii täydellisesti näiden taulujen kanssa yhteen, eikö vain. Minä en yleensä löydä kirpputoreilta juuri mitään joten sitä suuremmalta aarteelta tämä tuntuu kun pitkästä aikaa edes pistäydyin koko paikassa.

Ja juu, on se Helvetica.


8 kommenttia:

 1. Toivottavasti kirjoitat kirjoituskoneella vain ja ainoastaan kauniita runoja ja satuja vauvalle. Ettei vaan vauvasta nauttiminen pääsisi unohtumaan hetkeksikään. <3

  S.

  VastaaPoista
 2. NAKU, kiitos. :)

  S, joo siis itseasiassa kirjoitan vauvalle ainoastaan filosofisia esseitä latinaksi tuolla koneella. Niille ranskankielisille runoille pitänee ostaa ihan oma kone...

  VastaaPoista
 3. Eilen tutustuin Sennerholtin juttuihin ja sisäinen graafikkoni oli hulluna innosta! Valitettavasti vain ulkoinen minäni pitää niin paljon enemmän kaikesta värikkäästä ja ei-graafisesta, että tuollaiset eivät oikein sisustukseemme sovi.

  Mutta täydellisessä maailmassa. Ehkä minulla on joskus työhuone, jonka voin sisustaa graafikko-minäni mukaan ja muun asunnon sitten lätkiä täyteen värejä. :)

  VastaaPoista
 4. Nyt on ehkä pakko jo toteuttaa se oma köyhän miehen versio! Todella upea!

  VastaaPoista
 5. Sun kaikki kuvat ovat niin hurjan houkuttelevia, tämäkin - kirjoituskone <3

  VastaaPoista
 6. Kirsikka, meillä on kotona iloisesti sekaisin värikästä ja graafista. Olen tuuliviirimielialoissani ottanut sen lähtökohdan, että eri huoneissa eri meininki. :D Työhuone on pyrkimässä karuun mustavalkoisuuteen, olohuoneessa puolestaan on ties mitä oranssia härpäkettä ja ihme hilavitkutinta. Keittiössä on mustavalkopunaista ja seassa oranssia ja makuuhuone nyt on vähän vaiheessa muutenkin. :D Ja voisihan typogafisia tauluja tehdä runsaamminkin jos ne istuvat omaan tyyliin paremmin. :)

  Kiki, ehdottomasti pitää toteuttaa ja julkaista siitä kuviakin!

  Kotilo, todellakin! :D

  SP, kiitos todella paljon. Ja kirjoituskoneissa on jotain ihanan vanhanaikaista viehätystä. Haluaisin myös kotiini kirjainten painolaattoja, sellaisia kuluneita vanhoja, jos vain jostain löytyisi. <3

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!