20101210

salaskräppääjä iskee

Jonkinlainen viehätys minulla on ollut jo kauan kauniisti tehtyihin skräppisivuihin mutta olen jotenkin kuitenkin jarrutellut. Tavallaan on tehnyt mieli kokeilla mutta toisaalta olen empinyt, teenhän kuvia jo muutenkin ja pidän työkirjaa luonnoksineen ja valokuvineen valmiista töistä. Olen myös suunnitellut ties mitä perhealbumia jo vuosia mutta useimmiten ne ovat jääneet vain suunnitteluasteelle. Ihan muutaman kokoelmakirjasen olen joskus tehnyt lahjaksi mutta se näpertely on ollut kaukana siitä mitä skräppäys parhaimmillaan on.

Olen niin hätähousu, että alan samantien suunnitella suuria linjoja enkä malta keskittyä sivu kerrallaan. Samaan aikaan kuitenkin nimenomaan se hetkien tallentaminen yksitellen aina niille sopivaksi sivuksi on se kiehtovin elementti. En muutenkaan dokumentoi elämääni kronologisesti enkä koe omakseni vuosittaisia tai kuukausittaisia kuvia tai päiväkirjatekstiä. Tallennan mieluummin yksittäisiä asioita, pieniä ajatuksia tai tietyn tunnelman kuvia.
Ihasteltuani jo pidemmän aikaa näitä sorminäppäryyden huipentumia päätin vihdoin ja viimein kokeilla itsekin. Selailin yö(syöttö)kaudet blogeja ja nettisivuja, välillä hymyillen hämärässä. Surffasin myös läpi kaiken maailman kauppojen paperivalikoimia ja ties mitä tarroja ja täytteitä. Kuume senkun nousee vaan.

Ongelmallista on myös säästämissyndrooma. Pistän aina talteen kaikenlaista ihanaa. Tälle voisi joskus olla käyttöä. Useimmiten nämä ihanuudet eivät loppujen lopuksi päädy mihinkään sillä en raaski käyttää niitä. Aina voi tulla jokin parempi idea. Tätäkin silmällä pitäen ajattelin, että josko sitä vain vihdoin aloittaisi jostakin. Valitsisi oikeasti sinne juuri niitä sopivia kilkkeitä ja saisi samalla ne kuvatkin katseltavampaan muotoon koneen syövereiden sijasta. Siellähän ne makaavat, kuukausittaisissa kansioissaan aivan hiljaa.
Niinpä vaivihkaa käväisin ostoksilla, tulostelin muutamia kuvia ja päätin aloittaa salaa kokeiluni kun O nukkuu. Sivupalkkiin ilmestyy tästä lähin salaskräppääjätagi, jolla tähän liittyvät postaukset löytyvät. Nyt kun nimittäin vauhtiin pääsin, ei taida loppua häämöttää näkyvissä. Tämä on aivan hurjan hauskaa, samalla äidin omaa aikaa. Töidenkin kanssa tarvitsen aina vastapainoa, jotain käsillä tehtävää, konkreettista. Suurin osa kun minun töistäni on olemassa vain koneen ruudulla ennen painokonetta. Saa nähdä mihin tästä vielä päädytään.

Ensimmäinen on aina ensimmäinen ja tunnustan, että oikeastaan tämä on jo kolmas idea. Ainoa, joka tähän mennessä on päätynyt valmiiksi asti. Haastan samalla jo kauemmin skräpänneet lukijat julkaisemaan  oman ensimmäisensä. Ja skräppäämättömän lukijan kokeilemaan kanssani. Omassa esikoisessani on P:n toissakesänä sateessa minusta ottama valokuva ja CMX:ltä lainatun otsikon lisäksi tässä ei ole muuta tarinointia, eli journalingia ollenkaan. Se ei jotenkin tuntunut tarpeelliselta. Vähänhän se on muotopuoli mutta jostain pitää aloittaa. Ehkä se helpottuu ajan myötä, se itsekriittisyys ja hamstraushimo parempia ideoita varten. Yritän muistuttaa itselleni, että nämä ovat juuri ne tämän hetken parhaat ideat.
Huomasin myös, että on tapana kertoa mistä materiaalit on hankittu ja mitä leiska ylipäätään sisältää, kiinnostavatko teitä nämä seikat vai mennäänkö mututuntumalla?

Tässä valmis sivu. Kokoa 12" x 12". Poikkeuksellisesti näistä aina suurempi kuva klikkaamalla näkyviin.

17 kommenttia:

 1. Mä oon aina tiennyt, että sä vielä löydät "meidän" joukkoon! :)

  Tervetuloa harrastuksen pariin. Ja kuten jo huomasitkin, tätä harrastusta ei voi lopettaa. Se tulee jäädäkseen.

  Loistava aloitus!

  Vaadin lisää.

  VastaaPoista
 2. siis mitä tää skräppäys on

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa kaapista ulos :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tekele! Plussaa tyylikkään yksinkertaisesta, mutta monipuolisesta ulkoasusta ja loistavasta lainauksesta. ;P

  VastaaPoista
 5. Onpa tyylikäs! Ihanan synkkä värimaailma!

  VastaaPoista
 6. Tuo on varmasti harrastuksena samaa sarjaa kuin amigurumien virkkaaminen..Ajattelin etten minä töppösormi koskaan opi tekemään sellaisia ihanis pieniä olentoja, mutta tässähän niitä tulee melkein liukuhihna tahtia :D

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa joukkoon :D Supermahtava aloitus, myös minä vaadin nähdä lisää.

  VastaaPoista
 8. Jee, onnittelut aivan loistavan harrastuksen pariin päätymisestä. Lisää, lisää, lisää! :D

  Mullakin skräppäily alkoi vastapainona töille, on niin rentouttavaa välillä väkerrellä jotakin konkreettista ihan omin pikku kätösin. Eikä tarvitse ottaa suunnittelussa huomioon asiakkaiden toiveita xD

  VastaaPoista
 9. törrrkeen upea :) hienosti olet saanut laitettua ulkoasuun paljon kaikkea, mutta se ei silti näytä täyteentungetulta. itse olen tehnyt jonkin verran digiskräppäystä, enkä minäkään ole niihin oikein osannut kirjoittaa mitään journalingia. ehkä kaikkien ei tarvitse. kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :D

  VastaaPoista
 10. Vautsi vau! Tervetuloa skräppäyksen ihmeelliseen maailmaan! Tässä touhussa kyllä rahat palaa mukavasti. Heti huomaa, että sulla on ihan oma tyyli ja huomaa senkin, että olet tekemisissä graafisten asioiden ja sommittelujen kanssa. Loistava leiska! Tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 11. Tyylikäs alku!Kyllä tuosta huomaa ammattilaisen leiman visuaaliseen ilmeeseen, vaikka et juuri skräppäystä ennen olekaan tehnyt.

  Ah, skräppipaperit ovat niin mahtavia! Että se jo laittaa touhuamaan niiden kanssa.

  Tietokonetaitajana sulta varmaan sujuisi hyvin virtuaaliskräppäyskin;, jenkkilä on täynnä mitä hienoimpia kuvapohjia ja matskuja siihen hommaan:)

  VastaaPoista
 12. Mä en ole jotenkin tuohon skräppäykseen lämmennyt. Tai siis onhan ne hienoja, monet mitä netissä on nähnyt, mutta usein jotenkin niin täynnä. Niissä on monesti liikaa. Sisältöä, värejä, kaikkea. Jotenkin lannistun niiden edessä.

  Siksi varmaan pidänkin tuosta sun aloituksesta. Siinäkin on paljon muttei liikaa. Pystyy hengittämään.

  VastaaPoista
 13. tiivistettynä, Wau.

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa skräppäämähän :)

  Ihan mahtava tuotos!!! Jään innolla odottamaan lisää:)

  VastaaPoista
 15. Ihan mieletön skräppisivu, kuin taideteos, kuin jostain kirjasta, josta tekee mieli kääntää monta ihanaa sivua esiin.
  Olet loistava suunnittelija!
  Tämä skräppäys on ihanan koukuttavaa ja samalla aikaa vievää puuhaa ;).

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana sivu! Mullekin tuo skräppäys on sitä omaa aikaa, kun poika on nukkumassa. Mutta nyt muuton yhteydessä kaikki on jäänyt.

  Toivottavasti saadaan nähdä monta sivua lisää!

  VastaaPoista
 17. oi ihanuus! miten mukavaa onkaan aina jostain ihme mutkan kautta eksyä johonkin itselle tuntemattomaan blogiin ja sitten vielä löytää jotain näin hienoa.. täytyykin käydä välillä kurkkailemassa, sillä en uskokaan, että maltat lopettaa. eikä kyllä kannatakaan, niin upealta näyttää!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!