20101214

kestotestailua


Minä en ole mikään ekointoilija mutta kestovaipat ovat kiinnostaneet jo jonkin aikaa. Rahallisessa ja ekologisessa mielessä. Näin aloittelevana äitinä kestovaippaviidakko vain tuntuu melko heprealta. Olen yrittänyt lukea keskusteluja aiheesta ja lähipiiristä on peritty vino pino vermeitäkin. Osan mummu myös löysi ihkauutena kirpparilta, oli laputkin kiinni vielä ja kaikki. Kaikkien AIOjen, imujen ja kuivaliinojen seassa tunnen itseni suoraan sanoen vähän tyhmäksi. On bambua ja puuvillaa ja taskua ja systeemiä. Tarranauhaa ja neppareita, lisäimua, liinoja, harsoja, näpsyjä ja kaikkea kummallista.

Harsojakin voi käyttää vaippoina, en vain voinut epätoivoiselle tirskahtelulleni mitään luettuani erilaisista taitoksista. Superleija on kuulemma tosi hyvä! Kiva juttu, löytyisiköhän näille joku oma origamiopas. Päätin pitäytyä sittenkin ihan näissä valmiissa malleissa. Tai eihän sitä tiedä kun vauhtiin pääsee, että minkälaisia päällään seisovia kameleita sitä taittelisi.

Tänään otin sitten vihdoin itseäni niskasta kiinni, kippasin koko olemassaolevan lastin sängylle ja päätin kokeilla edes jotain niistä. Vähän vaati sorminäppäryyttä vaikka aloitinkin mielestäni melko helposta päästä. Meni tosin ensimmäinen ensin vahingossa väärinpäin. O:lla on nyt jalassa ImseVimseä, sisä- ja kuoriosa. Katsotaan miten käy, raportoinen tuloksista lisääkin. Niiden mystisten rullassa olevien liinojen arvoitus on tosin edelleen selvittämättä.

10 kommenttia:

 1. Hih, ihanat ilmeet pikkuisella! :)

  VastaaPoista
 2. teidän Elli on ihana! Se rullapötkö on varmaankin riisipaperia, jonka on tarkoitus toimia kakkasiepparina ettei tartte joka kakkavaippaa rystyset verillä jynssätä.

  Mä en ikinä päässyt selvyyteen noista kestoista, vaikka yritin kovasti. Tosin ipanalla oli noin kymmenen sinappikakkaa päivässä, joten ei olis kerrostalossa riittänyt kuivauskapasiteettikaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana :)
  Hyviä harsojen taitteluohjeita löytyy mm. täältä:
  http://www.babyidea.fi/kestovaipoista/taittelu.html

  VastaaPoista
 4. Voi hyvät hyssykät miten suloinen O on. :3

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloinen <3 ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Voi mitä ilmeitä!!! Aivan ihana pikkuinen ♥, niin suloinen ♥.
  Valitettavasti kestovaipoista en osaa sanoa mitään, koska esikoisen aikana eivät olleet vielä niin in ja kaksosten kanssa en uskaltanut edes harkita vaippapyykkiä kaiken muun lisäksi :D.
  Mutta jos meille neljäs tulisi niin kyllä minäkin kokeilisin kaikenlaisia imuja ja kuoria sun muita ihmeellisyyksiä :D

  VastaaPoista
 7. Itseäni kestoviidakossa auttoi Kestovaippayhdistyksen vaippalainaamo, josta hain paketin testattavaksi. Siitä löytyi se omalle muksulle ja mielelle sopiva malli helpolla, ei tarvinnut ostella erilaisia versioita koekäyttöön :)
  Meidän hoikkanen neiti käyttelee Nupsukkaa ja pikkuisempi Imsejä, joiden kuoriin taittelen harson silloin kun kaikki sisätäytöt on pyykissä yhtä aikaa. AIO:t koin liian hitaasti kuivuviksi. Tämä siis toimii meillä, mutta jokaisella on makunsa :)

  VastaaPoista
 8. mä oon kans yrittäny kokeilla kestoja samoista syistä, mutta poitsulla tahtoo taipeet ärtyä. Luulen että pienikin kosteus tekee, jos ei kärppänä kyttää pissoja 5min välein et saa heti pois. taijotai. Vinksuja saa jakaa tännekin.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli pojalla kestovaipat ja sitten joskus kun seuraava tulee ni koitan kyllä täyskestoilla sen kanssa olen niin hurahtanut :D

  Kannattaa kärsivällisesti kokeilla mikä sopii ja mikä ei. Se vaippa, joka ei nyt sovi voi hyvinkin sopia kuukauden päästä. Meillä oli ensin taskuvaippoja, eli niitä minne sitä imua tungetaan sisälle. Seuraavaksi siirryttiin AIO, eli all-in-one vaippoihin, joita meillä on vieläkin 2-vuotiaalla päiväuni- ja ulkoiluvaippoina. Oma suosikki on ehdottomasti Bungenious luomu all-in-one, joka menee koko vaippaiän. Kannattaa etsiä esim huuto.netistä jos tahtoo kokeilla ;)

  Ja siitä punotuksesta/ärtymisestä. Meillä autto silkkiliina kaikenlaiseen vaippa-alueen punotukseen siinä määrin, ettei pojan pepulle juuri rasvaa näytelty. Kannattaa kokeilla (ja tietysti kokeilla myös vaipan vaihtamista useammin, koska kestoja pitää vaihtaa useammin. Ilmakylvyt on hyviä ärtyneeseen ihoon.) Olikohan tässä nyt hetkeksi tarpeeks selitystä :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!