20101104

tissejä ja isiä

Eksäni äidillä oli tapana kirjoittaa pakastepurkkeihin päiväkirjamaisia merkintöjä. Sieltä sitten kaivettiin pakkasesta vaikkapa A ja V kävivät -mansikkaa. Maitoja minigrip-pusseihin pakastaessani mietin, että pitäisikö tuo hauska tapa taas elvyttää. Miettikää nyt miten paljon hauskempaa olisi P:n joskus lämmittää yöllä maitoa jossa pelkän päivämäärän sijaan lukisikin vaikka "Elli oppi ryömimään" tai "ensimmäinen hammas."

***
Isyys on nyt tunnustettu virallisesti ja kaiken maailman papereita allekirjoitettu. Tilanne ja sanamuodot tuntuivat vähän absurdeilta. Vakuutin mm. allekirjoituksellani etten ole ollut sukupuoliyhteydessä kenenkään muun kanssa tiettyinä päivämäärinä.

***
Elli on oppinut sanomaan "guu".


Kaupan päälle saa useimmiten hillittömän leveän hymyn.

***

Testasimme itkuhälyttimiä hiljattain. P toi toisen hälyn viereeni sohvalle ja katosi itse makuuhuoneeseen. Hetken päästä hälyttimestä alkoi kuulua monotoninen ääni:

"Tämä on Big Brother. Aino, näytä tissit."

***


19 kommenttia:

 1. Etkö sä imetä öisin vai miks tarvii pumpattuja antaa?

  VastaaPoista
 2. Repesin totaalisesti tuolle Big Brother-jutulle :D

  VastaaPoista
 3. Tuoreella isällä riittää siis vielä huumorintajua =D

  VastaaPoista
 4. Päivän parhaat. Olenko mä vielä elossa? En tiedä, sillä tuntuu kuin olisin kuollut nauruun.

  VastaaPoista
 5. Sun blogissa riittää välillä näitä älyvapaita kommentteja. Mikähän on ensimmäisen anonyymin kysymyksen tarkoitusperä? Mitä se muille kuuluu koska imetät (tai kuinka pian olet netissä synnyttämisen jälkeen)? Oliko imetysasia tässä postauksessa kuinka oleellista, eikö ensimmäisellä kommentoijalla ole luetun ymmärtäminen hallussa?

  Mistä näitä muiden arvostelijoita oikein sikiää?

  VastaaPoista
 6. No ei kai tuossa arvosteltu mitään, kunhan kysyttiin. Kummia on osa anonyymeistä mut osa kyllä kommentoi niin ällösiirappisestikin että huh ja heh :) noin muuten, mukava että isyyskin kunnossa!

  VastaaPoista
 7. hyvä idea toi pakastejuttu, onhan se kivempi kaivaa niitä pusseja kun niissä lukee muistoja :)

  VastaaPoista
 8. ainiin JA, sitä mun piti tyhmänä kysellä että onko se ihan normaalikäytöntö tuo isyystesti? sillä vaan, että mä kyllä suuttuisin jos multa aletaan tiedustella semmoisia lääkärissä :o

  etten sitten suutu turhasta! :D

  VastaaPoista
 9. :D voi teitä, heh hee!

  VastaaPoista
 10. Ei voi apua, tuo BB-kuulutus kyllä sai repeämään! :'D

  Pitääkin muistaa tuo päiväkirjamerkintä-idea, tuommoset ois just hyviä. Vähän iloa pakastimellakin kökkimiselle ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtava BB-kuulutus! :'''D

  VastaaPoista
 12. Kärty, tuossa on kyse isyyden tunnustamisesta silloin, kun lapsi on syntynyt avioliiton ulkopuolella. Kysymyksiä ei kysytä lääkärissä vaan lastenvalvojalla kunnan sosiaalitoimessa. Jos ei kysymyksiä kestä, ei kannata hankkia lasta muutoin kuin aviossa.

  Ekan anonyymin kommenttia ihmettelen minäkin eikä siitä kyllä jäänyt kaikumaan päähän muu kuin arvostelu siitä, että äidillä voi olla muutakin elämää kuin vauva.

  VastaaPoista
 13. Täytyy myöntää, että minustakin on kyllä vähän kummallista udella meidän imetyksistä kun ne eivät tosiaan edes postauksen pääpointtina olleet.

  Mutta jotta ei tarvitse huolehtia meidän Ellin ravinnonsaannista niin kyllä, minä imetän myös öisin. Ei hätää siis rakkaat anonyymit. ;) Pienellä mielikuvituksen käytöllä voinee myös keksiä syitä sille miksi sitä maitoa sitten siellä pakkasessa on. Muitakin kuin siis sen että jostain käsittämättömästä syystä kieltäytyisin yösyötöistä.

  Kärty, kuten Mamma tuossa ehtikin selventää, kyse on siis isyyden tunnustamisesta ja siihen liittyy tosiaan muutamia kysymyksiä jotka ovat kyseisen prosessin kannalta tärkeitä. Ne vain tuntuvat näin meidän näkökulmasta vähän kalseilta ja oudoilta vaikka syyt niiden takana toki ymmärränkin.

  Muille, myönnän että tuo hälyttimestä kantautunut kuulutus sai kyllä minutkin repeämään ihan täysin. :D

  VastaaPoista
 14. Loistava BB! :D

  (siirappia tulee silloin kun viihtyy, nähtävästi tervastakaan ei pääse eroon :)

  VastaaPoista
 15. En kyllä pienen äitinä keksi miks antaa pumpattua just yöllä ellet aio nukkua? Olla yötä pois tai juoda? Kun nimenomaan yöstä olit kirjoittanutkin..

  VastaaPoista
 16. No herranjestas sentään. :D Olisiko teillä parempi mieli jos vaihtaisin tuonne, että P lämmittelee niitä päivällä? Ja missä kohtaa minä sanoin etten aio nukkua yöllä?

  Vähän saivartelun puolelle alkaa mennä, minusta ainakin. Josko ei nyt ihan takerruttaisi tällaiseen niin kovin kun ei tässä mistään maailmaa mullistavasta asiasta ole kyse. Meillä on maitoa pakkasessa _varalta_ jos on tarve joskus. Sitä kun tulee aika reippaanlaisesti ja riittää sinne pakkasen puolellekin. Ihan esimerkinomaisesti siis kirjoitin yöllä maitoa lämmittävästä isistä, saattaa se lämmitys tapahtua päivälläkin. Sen näkee sitten kun se tilanne on käsillä.

  VastaaPoista
 17. Niin, ET KAI SÄ NYT HERRANJUMALA oo menossa baariin???? Sullahan on nyt VAUVA, et sä voi käydä enää baarissa!!!1!!1

  VastaaPoista
 18. Ai kauhee, kuolen oikeasti nauruun ihan tähän paikkaan just nyt! :D :D D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!