20101123

kalenterin kaipuu

Vaikka varsinaista kaipausta aikataulutettuun kalenterielämääni minulla ei olekaan, on silti koko ajan kaiken maailman kissanristiäisiä, neuvoloita ja niitä paikkoja ja aikoja missä pitää olla. Niin ihanaa kuin ilman kalenteria onkin, on jonkinlainen aikataulutusjärjestelmä hankittava ensi vuodeksikin.

Ennen äitiyslomaa (ja vähän äitiyslomallakin) minä elin kalenteri kädessä koko ajan, buukkasin ties mitä palaveria joka väliin ja yritin pysyä elämässäni kärryillä. Nyt olen elänyt tasaisessa viikonpäivättömyydessä, muistaen vain välttämättömimmät. En käytä enää edes herätyskelloa kuin ääritapauksissa. Meillä herätään vauvan herätessä, syödään kun on nälkä ja tehdään jotain jos jaksetaan.

Jonkin verran on nyt kuitenkin joustettava ja ajatus seinäkalenterista koko perheen yhteisine merkintöineen on itänyt jo jonkin aikaa. O:hon liittyvät menot kun koskevat molempia ja olisihan se kiva olla kartalla vähän muutenkin. P:n ja minun. Vaikka suuntavaistoni on varsin surkea hormoonihuurujen sumentamasta ajantajusta nyt puhumattakaan.

Ensin ajattelin suunnitella kalenterin itse, sitten tulin toisiin ajatuksiin. Jos sitä kuitenkin ostaisi jonkun silmää miellyttävän, tyylikkään. Sen sijaan, että venyttäisi pieniä omia hetkiä tähän. Mieli tekisi kovasti askartelemaankin mutta onhan maailma täynnä hienoja seinäkalentereita, onhan.

No ei muuten ole.

Pikainen etsintä antoi varsin laihan tuloksen. Tai ehkä olen vain kranttu. Kalenterin pitää siis olla seinämallia, se saa olla suuri ja sen pitää näyttää hyvältä. Tyylikäs typografia ja jonkilainen jippo tai juoni on varsin toivottavaa. Valitettavasti useimmiten hieno kalenteri on itse kalenteriosaltaan piskuinen ja ahdas kirjoittaa yhtään mitään. Aiemmin taskukalenterin kulkiessa mukana oli helppo hankkia seinäkalenteri pääasiassa esteettisiä arvoja silmällä pitäen. Nyt siihen pitää myös pystyä kirjoittamaan jotain.

Haaviin tarttui ideansa puolesta ihana Cats Let Nothing Darker Their Roar jonka olisin tilannut samantien jos siinä olisi enemmän tilaa merkinnöille per päivä.
Seuraava etsystä bongattu ehdokas kannattaa ehdotonta minimalismia. Oi kuinka tämä hiveleekään silmää kaikessa yksinkertaudessaan. Vähemmän on todellakin enemmän mutta tämäkin jäänee kuitenkin ostamatta. Huomaa täyden kuun merkitsemistapa!

Etsystä löytyi myös tämä värikäs ihanuus, tässä olisi jo tilaakin merkinnöille mutta taitaa kuitenkin olla liian värikäs minun makuuni.

Aika lähelle visuaalisia varsin vähäisiä toiveitani pääsi AntsInTheOcean.comin ihanan pelkistetty kalenteri, jossa perinteistä poiketen on päivät pantu pystypäin. Jäin kuitenkin pohtimaan onko tästä vaikea hahmottaa koko kuukauden menot suhteessa toisiinsa yhdellä silmäyksellä. Ehkä harjoitus tekisi mestarin ja syyskuussa ei olisi enää mitään ongelmaa.
Hetken haaveilin jo perinteisestä Stendigistä jonka sijoittaisin eteisen seinälle. Etenkin oikeasti suuri koko kiehtoo, tästä tulisi taivaallinen sisustuselementti. Ainoa ongelma ovat mustalle painetut kuukaudet joihin merkitsemistä varten pitäisi olla sitten valkoinen maalitussi. Tässä olisi kuitenkin kaikki muut palikat jo kohdallaan.


Tällä hetkellä haaveilulistan johdossa on ehdottomasti urbnCal Kopenhagen jossa päivien numerot ovat valokuvia erilaisista numeroista kaupunkinäkymässä. Myös tämän sijoittaisin mieluusti eteisen seinälle, kaikki sivut yhtä aikaa näkyviin. Mutta tässäkin tuo sama mustien päivien merkitsemisongelma.
Vai pitäisikö sitä sittenkin itse aktivoitua. Aiempana vuonnahan olen tehnyt Fobiakalenterin, siinä tosin pääosassa olivat ihan muut jutut kuin merkintöjen mahtuminen. Kyseisestä kapistuksesta lisää täällä. Ja lisäksi itse tehtyjen listalla on myös foneettinen kalenteri josta vilaus täällä.


Onko sinulla jo (seinä)kalenteri? Millainen? Onko sinulla ehdotuksia minulle kalenteriksi?

kuvalainat kaikki linkitetyiltä sivuilta

3 kommenttia:

 1. Jos teet kalenterin niin kysyntää varmasti olisi, just katselin laitamasi linkin takaa kalenteria ja oli aivan mahtava! Toki vauva rajoittaa luovuutta ja vie aikaa, mutta me jaksamme odottaa ;)

  Kysyisin että mistä olet hankkinut koruissasi käytettävää palloketjua ja sen lukkoja? Koitin metsästää Tampereen kädentaitomessuilta ko. ketjua, ja joka ikisessä askarteluun liittyässä kojussa ja myöhemmin vielä liikkeissäkin myytiin eioota. Neuvoivat järjestäen vaan rautakauppaan hankkimaan ketjua ja sanoivat että lukkoja et sitten löydä juuri mistään, LVI-liikkeessä saattaa olla jos jossakin. Onko tämä muka ainoa vaihtoehto, ei voi olla? Jos sulla on vinkata jotain kivaa ostopaikkaa (mieluiten Tren seutu tai suomalainen nettikauppa) niin huuteleppas, kaipailen kovasti palloketjua. Mulla on yksi sun tekemä koru jossa oli palloketju ja se on nykyisin suunnilleen joka korussa koska se vaan on niin pähee! :D Ja se kestää.

  VastaaPoista
 2. Meidän perheellä on tooiminut Perhemuistikko (mikä sanahirvitys). Esteettinen se ei ole millään muotoa, mutta siihen saa näppärästi omat, miehen ja kahden lapsen menot laitettua ja katsottua yhdellä silmäyksellä - sarakkeita siis yhden päivän kohdalla peräti viisi.

  http://www.ajasto.fi/kalenterit/tuoteluettelo/Sein%C3%A4kalenterit/Perhemuistikko/

  Ping-viini

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Minä en pidä muumi ynnä muista kalentereista, olen etsinyt tyylikästä, mielellään mustavalkoista, mutta ei kuitenkaan ylihintaista kalenteria ja tsadaa, stockmannin Ordning & Reda ei pettänyt tälläkään kertaa!
  Siellä on tyylikkäitä perhekalentereita kahdella sarakkeella tai isompi useammalla sarakkeella.
  Tämä on nyt niin mielenkiintoinen asia, että täytyy räpsiä muutama kuva ja postata aiheesta :) :), sillä itsellänikin oli ihan ongelma löytää tyylikäs, yksinkertainen kalenteri kirjoitustilalla seinälle meitä molempia vanhempia + kolmea lasta varten ;).

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!