20100825

eikö tämä lopu ikinä

Eilen meni yli puolenyön. Niinkuin jo monta viikkoa putkeen. Aamulla nousin seitsemältä ihan vain tekemään sen painotiedoston. Että on sitten yhdeksältä painossa. Tämä aamu oli ehdoton takaraja jotta ohjelmalehtinen ehditään painaa ja toimittaa ajoissa.

Yhdeksältä niperrän vielä tiedostoa kasaan mutta se valmistuu kuin valmistuukin vaikka keskittyminen alkaa olla jo aika lopussa. Lähetän aineiston painoon ja istun hetkeksi alas. Tämän jälkeen pääsee takaisin nukkumaan. Mutta ei. Maili tulee bumerangina takaisin. Ja niin tulevat kolme seuraavaakin yritystä. Kokoa tiedostolla on juuri sopivasti, ei liikaa lähettämiseen.

Soitan painoon ja kuulen, että heillä on migraatio meneillään. Kestää pahimmassa tapauksessa monta päivää. Tavalliset mailit tulevat kuulemma melko varmasti läpi. Liitteet eivät. Pyytävät lataamaan aineiston jollekin palvelimelle ja mailaamaan linkin. Ja soittamaan sitten perään jos mailiin ei vastata tai se ei tule perille.

Hammasta purren haen vanhan koneeni josta luovuin hiljattain teknisten ongelmien vuoksi. Tällä nykyisellä korvikekoneella kun ei ole minkäänlaista ftp-softaa, eli ohjelmaa jolla tiedoston voisin kotisivujeni palvelimelle ladata. Toivon sormet ristissä, että vanha rakkineeni suostuisi vielä sen verran yhteistyöhön. Akku siitä on ainakin lopussa, lähden etsimään virtapiuhaa.

Vihdoin saan koneen auki, ftp-ohjelman käyntiin ja siirrän ulkoisen kovalevyn kiinni. Alan ladata tiedostoa ja ehdin jo juhlia, että ihan kohta, ihan kohta, pääsee nukkumaan. Nyt on jo niin monen päivän univelka takana.

Tiedosto latautuu kyllä palvelimelle mutta ei aukea. Ei mitenkään päin. Ei minulla eikä S:llä jota käytän koekaniinina. Kaataa koko selaimen kuulemma. Alkaa tehdä mieli heittää joka ainoa kone ikkunasta ulkoruokintaan. Lataan uudestaan ja eri nimellä ja vaikka mitä. Ei niin ei.

Kokeile googledocsia, S ehdottaa. Lataan tiedoston googledocsiin. Vain huomatakseni, että se vääristää värimääritykset ja pudottaa pois elintärkeät leikkausmerkit. Ei tällaista voi laittaa painoon.

Kello tikittää ja alan kaivaa netistä jotain tiedostonjakosivustoa. Tähän mennessä ei ole ollut sellaiselle tarvetta joten minulla ei ole aavistustakaan edes mistä aloittaa. S löytää yhden, luon sinne tilin ja kirjaudun. Siirrän ulkoisen kovalevyni takaisin nykyiselle koneelle jossa se päättää olla toimimatta. Kääntelyn ja vääntelyn ja pienen itkun jälkeen se toimii taas.

Univelkaiset aivoni kieltäytyvät tekemästä kanssani yhteistyötä ja  yksinkertaisinkin tehtävä tuntuu aivan ylivoimaiselta. Sivusto on minulle uusi ja kaikki on jotenkin tahmeaa. Kyseisen sivuston helppilinkki ei tietenkään toimi.

Saan tiedoston vihdoin ladattua kyseiselle palvelimelle mutta en saa sitä jaettua muille. Saisin sen vain ladattua takaisin omalle koneelleni. Miten mahtavaa. Valikot ovat nurinkurisia ja päätän luovuttaa. Lähetän painoon sähköpostilla kirjautumisnimen ja salasanan. Pyydän heitä kuittaamaan toimiiko tämä viimeinen oljenkorteni.

Kello on varttia vaille kaksitoista. Paino vastaa. Pääsen vihdoin nukkumaan.

Jatkaakseni myöhemmin muita töitä.

8 kommenttia:

 1. Kylläpä sinua nyt koetellaan :(
  Mä olisin tossa vaiheessa tehnyt perinteiset: tiedosto muistitikulle tms. ja taksilla oikeaan osoitteeseen.

  Voimia viimeisiin rutistuksiin!

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton näitä ongelmia mitä tulee aina eteen tietokoneiden ja ohjelmien ja sähköpostejen kanssa. Tuntuu, että silloin kun jonkun pitäisi toimia täsmällisesti niin ei tietenkään toimi. Ja sitten on jo itse niin väsynyt, ettei enää aivokapasiteetti riitä käsittelemään mitään uutta, korvaavaa, jos sellaista edes on.
  Mulla kävi sama mielessä kuin Ennellä, mä olisin polttanut levyn tai sitten vienyt muistitikulla, mutta nehän ei myöskään aina toimi ihan sillain kuin pitäisi...
  Loppu hyvin, onneksi :)

  Toivottavasti unenjatkot piristävät sinua ja jaksat vielä rutistaa :). Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 3. "Onks sulla kiire vai tehdäänkö tietsikalla?"

  Ei vaan, tiedän tuon tunteen. Jaksamista.

  VastaaPoista
 4. Minun blogista löytyy sinulle yksi tunnustus :)

  VastaaPoista
 5. Jaksamista hurjasti! Minunkin blogissani on sinulle jotain.

  VastaaPoista
 6. Huuh, tietotekniset ongelmat on sitten vihoviimesiä. Etenkin väsyneenä keskellä yötä. Voimia!

  Vastaisuuden varalle kehtaan suositella dropbox palvelua, se on itsestä ainakin ihan huippu. Nettipalvelun lisäksi se luo omalle koneelle resurssienhallintaan tiedonjako kansion, jonne sitten tiedostoja voi kopioida ihan niin kuin muihinkin resurssienhallinnan kansioihin. Sitten siitä saa "kopioitua" linkin, jonka voi lähettää vastaanottajalle, hän klikkaa linkkiä ja saa tallennettua sen koneelleen. Helppoa kuin mikä! ja vaikka olenkin windows käyttäjä, toimii se macissa käsittääkseni samalla tavalla.

  VastaaPoista
 7. Nuo on just niitä kuuluisia viimeisiä sanoja. "Mä vaan äkkiä tulostan tän". "Teen vaan nopeesti sen painotiedoston."

  Yritä jaksaa!

  VastaaPoista
 8. Käyhän kurkkaamassa blogini, siellä on sinulle jotain :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!