20100714

pesuaineprojekti

Kasvojenpesu, tuo jokailtainen rituaali. Etenkin näin meikkaavana yksilönä myös varsin tarpeellinen sellainen. Olen vuosikausia kokeillut ties mitä aineita tähän hommaan aina syväpuhdistavista ja kuorivista vaikka minkälaisiin heleyttäviin ja kirkastaviin asti. Välillä jotkut ovat toimineet jonkin aikaa, toiset vähän vähemmän. Iho ja elämäntavatkin tuntuvat muuttuvan sen verran vauhdikkaasti, että viime vuonna mainiosti toiminut puteli aiheuttaakin tänä vuonna näppylöitä.

Pohdiskelin asiaa blogissakin ja kyselin teiltä vinkkejä. Vastauksiakin tuli roppakaupalla ja toukokuun alkupuolella päätin ottaa testiin ihan apteekin perusvoiteen. Tavoitteena oli mahdollisimman vähillä lisäaineilla ja kemikaaleilla saada naama puhtaaksi ja meikit iltaisin pois. Välillä tujakampien rajausten kanssa on saanut hieman taiteilla vanulappujen avulla mutta noin muuten perusvoide toimii yllättävän hyvin. Totuttelua on lähinnä vaatinut voidemainen rasvainen koostumus kaikkien ihme geelien ja tuoksujen jälkeen.

Aloitin keltaisella Aqualanilla ja suoraan sanoen ero näkyi iholla ihan muutaman päivän jälkeen. Ei tämä kaikkia näppylöitä ole vienyt eikä tee mitään varsinaisia ihmetekoja mutta iho on selkeästi paremmassa peruskunnossa eikä kiristä suihkun jälkeen. Välissä kokeilin myös Humektania kun minulle selvisi sen olevan se eniten nestettä sisältävä ja juoksevin perusvoidekavalkadista. Ajattelin sen jotenkin paremmin silloin sopivan pesuaineeksi. Kokeilu jäi lyhyeksi sillä jostain syystä omaan (mahdollisesti raskauden vääristämään) nenääni tökötti tuoksui kammottavalta. Sokkotestissä P ei haistanut mitään ja hajuttomiahan näiden kaikkien perusvoiteiden pitäisi ollakin. Mikä lienee syynä, käyttämättä jäi kyllä ehdottomasti.

Ehdin myös pariin kertaan palata ihan kokeilumielessä muutamiin aiempiin aineisiini ja ero oli välitön. Joko naama alkoi hilseillä pois parikymmentä minuuttia suihkun jälkeen tai otsaan ilmestyi pari mojovaa finniä. Ei siis tätä enää kiitos vaan takaisin hyväksi havaitun Aqualanin pariin. Erityinen plussa vielä eri kokoisista tuubeista. Testiin oli helppo ostaa muutaman euron minituubi ja toimivuuden havaittuani kävin hakemassa vähän isomman version. Saatavilla olisi vielä iso pumppupullokin mutta katsotaan nyt ensin mitä mieltä naama on kunhan saan tämän salamatkustajan syyskuussa ulos.

8 kommenttia:

 1. Enpä ole muuten ikinä tullut ajatelleeksi että aqualanillakin voisi pestä kasvot! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Mä käytän tota Humektania ihan päivittäin kosteusvoiteena kasvoilla ja oon tykänny. En oo kyllä mäkään mitään hajua huomannu, et ehkä sul on hajuaisti voimistunut:D tai oon vaan ite niin tottunu siihen...

  VastaaPoista
 3. Hei, minä olen käyttänyt perusvoiteita meikinpoistoon jo varmaan 10v ja olen tykännyt. Minulla on tosi kuiva ja herkkä iho, mutta silti tuli paljon näppyjä. Kun jätin kaikki meikinpuhdistusaineet ja ties mitkä kasvovedet pois ja siirryin vain apteekin perusvoiteisiin (sekä puhdistuksessa että kosteutuksessa), iho parani huimasti. Yleensä noita keskirasvaisia niin kuin Aqualan L ja Ceralan käytän.

  Humektania kokeilin hiustenpesuun kun päänahkani oli huonossa kunnossa, mutta en oikein tykännyt siitä. Minustakin se haisee vähän kummalliselle, enkä tykännyt siitä, millaiseksi se jätti hiukset. Onneksi päänahka parani niin ei tarvinnut jatkaa kokeilua :)

  VastaaPoista
 4. Pilottiarska, en suoraan sanoen minäkään ennenkuin joku vinkkasi siitä minulle joten ole hyvä vain. :)

  Helmi, mä epäilen kyllä vahvasti raskausnenää tässä asiassa kun ei P:kään mitään outoa haistanut. Tai siis oikeastaan yhtään mitään.

  Jutta, eroaako tuo Ceralan kuinka paljon tästä Aqualanista?

  Haa, olisiko tuossa hajussa sittenkin jotain perää. Mietin sitäkin, että eri tuoksuthan muuttuvat myös sen mukaan kenen iholla ne ovat. Josko oma ihoni ei sitten sovi Humektanin kanssa jotenkin yhteen.

  VastaaPoista
 5. Se on vähän paksumpaa. Ja kalliimpaa, ilmeisesti koska se on suht uutta. Lääkäri määräsi sitä minulle kun normi perusvoide ei auttanut. Siinä on keramideja, jotka "ovat ihon oman luontaisen läpäisyesteen, suoja-
  kerroksen aineosia. Niiden tehtävänä on tiivistää kuiva, atooppinen iho veden liikaa haihtumista estäväksi" (lainaus Orionin nettisivuilta). Käytän siis meikinpoistoon aina sitä perusvoidetta, mitä satun muutenkin kosteusvoiteena käyttämään. Tuosta Ceralanista olen kyllä paljon tykännyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos selvennyksestä Jutta. :) Pitäydyn näillä näkymin tässä Aqualanissa mutta tuo Ceralan kuulostaa kyllä myös oikein hyvältä.

  VastaaPoista
 7. Itselle niin uusi ajatus että on pakko kysyä tällainen tyhmä tarkentava kysymys: siis ihanko tuolla pestään? Rasvaa naamaan, hinkkaus ja vettä perään? Ei muuta?

  Oman naaman ja näppyjen kanssa alan olla aika epätoivoinen ja tämä kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta jutulta!

  VastaaPoista
 8. so this is it? Kyllä vain, niin oudolta kuin se kuulostaakin (ja tuntuukin vähän alkuun) niin juuri noin. Kastele naama, rasvaa naamaan, hinkkaus ja huuhtelu. Itse olen vielä isompien meikkikerrosten kanssa pyyhkinyt lopuksi vanulapulla jos tuntuu, että kaikki ei lähde tai tehnyt toisen kierroksen rasvalla hinkkailun kanssa vähän reilummalla rasvakerroksella. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!